O femeie care consuma castraveti

10 motive să consumi mai des castraveți

Castraveţii au un conţinut ridicat de apă şi sunt foarte săraci în calorii. Descoperă câteva motive să consumi mai des castraveţi, deoarece aduc numai beneficii pentru corp!

O dietă echilibrată presupune un consum ridicat de alimente integrale care asigură enzime şi fibre importante pentru procesul de digestie. Dacă vrei să incluzi mai multe crudităţi în alimentaţia ta zilnică poţi să începi cu castraveţii - au multă apă, dar sunt foarte săraci în calorii, astfel că-i poţi consuma de câte ori pofteşti.

Castraveţii au vitaminele K, C, A, potasiu, cupru, magnan şi sodiu, precum şi polifenoli care reduc riscul de apariţie a bolilor cronice. Descoperă câteva motive ca să consumi mai des castraveţi:

 

1. Hidratează foarte bine corpul


Castraveţii au un conţinut mare de apă, adică aproape 96% din compoziţia lor, astfel că se transformă într-un aliment cu efect puternic hidratant pentru corp. Când temperaturile sunt ridicate, castraveţii constituie o soluţie excelentă de hidratare, de aceea este indicat să-i consumi în salate alături de verdeţuri, ceapă, roşii.

O altă întrebuinţare deosebită este aceea de a pune într-o carafă apă în care să scufunzi rondele de castraveţi, lămâie şi busuioc sau mentă. Acestea vor adăuga minerale esenţiale şi vei obţine o băutură extrem de hidratantă, potrivită pentru zilele de vară.

 

2. Asigură potasiu, mineral important pentru sănătatea inimii


Deoarece au un conţinut ridicat de potasiu, castraveţii au un efect benefic asupra inimii. Potasiul favorizează scăderea tensiunii arteriale, iar acest lucru este foarte util persoanelor care suferă de hiptertensiune, deoarece astfel se reduce şi riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Nu ai niciun motiv să nu incluzi cât mai mulţi castraveţi în dieta zilnică pentru a furniza corpului cât mai mult potasiu.

 

3. Previn degradarea memoriei


Datorită unui compus numit fisetină, castraveţii protejează creierul de inflamaţii, apărând neuronii şi celulele nervoase de deteriorarea cerebrală care apare odată cu înaintarea în vârstă. Consumă castraveţi zilnic pentru a furniza acest compus care protejează creierul de maladii grave neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer şi Parkinson.

 

4. Protejează prostata de cancer


Aceeaşi fisetină s-a dovedit a avea un efect protector şi asupra prostatei, împiedicând inflamaţiile şi formarea celuelor canceroase, după cum arată un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health.

Fisetina este o substanţă care se regăseşte din plin în castraveţi, precum şi în căpşuni, kiwi, mere şi ceapă.

 

5. Întăresc sistemul osos


Consumul de castraveţi are un efect benefic asupra sistemului osos, datorită conţinutului bogat în vitamina K. Această vitamină se regăseşte din abundenţă în castraveţi şi este esenţială pentru sănătatea oaselor, favorizând şi o absorbţie eficientă a calciului.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod