10 legume și fructe pentru hidratarea organismului

Canicula nu este doar o neplăcere de ordin fizic pentru noi, ci și un real pericol pentru organism, care brusc trebuie să facă față unor temperaturi extrem de ridicate.
Atunci cand mercurul din termometre creste atat de mult, corpul trebuie sa munceasca pentru a-si regla temperatura, iar una dintre modalitatile de a face acest lucru este prin transpiratie. De aceea, dar si din multe alte motive, hidratarea organismului este esentiala pentru a trece cu bine peste cele mai calduroase zile ale anului.

Daca si tu, ca multi alti oameni, ai probleme cu respectarea regulei care sa spune sa consumi 8 pahare de apa pe zi, atunci poti recurge la o solutie care s-ar putea sa iti surada mai mult: consumul unor legume si fructe care contin foarte multa apa.
Iata 10 dintre ele!

10 alimente pentru hidratarea organismului


Chiar daca bei doar 4-5 pahare de apa pe zi, consumul alimentelor din aceasta lista va asigura hidratarea corespunzatoare a organismului, pentru ca sunt formate in cea mai mare parte din apa.  

1. Castravete (96.7% apa)


Aceasta leguma este cea mai bogata in apa si este si racoritoare, cu alte cuvinte fiind perfecta pentru zilele caniculare. Adauga castravete cat mai mult in salate sau mananca felii de castravete cu humus pe post de gustare.
O alta idee interesanta este sa amesteci castravete cu iaurt, intr-un blender, si sa adaugi cateva cuburi de gheata, pentru a prepara o supa de vara delicioasa. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod