10 greșeli pe care le faci când folosești cuptorul cu microunde

Nu trebuie să folosești cuptorul cu microunde numai pentru popcorn, ci ai multe alte opțiuni. Află cum să-l utilizezi corect pentru a obține preparate delicioase.
Există reguli chiar și pentru cuptorul cu microunde, iar dacă respecți sfaturile specialiștilor vei savura rețete la fel de gustoase, dar economisind mult timp pentru gătit.

 
Iată ce greșeli trebuie să eviți când folosești cuptorul cu microunde:

 
1. Nu gătești legumele în el

Chair dacă știi deja multe trucuri legate de felul în care trebuie să gătești legumele, cuptorul cu microunde te poate ajuta să realizezi mai mult decât credeai. Cu cât sunt expuse un timp mai redus la o temperatură ridicată, cu atât legumele vor avea o cantitate mai ridicată de vitamine și minerale. De exemplu, broccoli va păstra mai multă vitamina C și compuși anticancerigeni dacă îl gătești la microunde față de situația în care-l fierbi la aburi. În plus, vei avea mai puține vase de spălat după aceea.

 
2. Nu folosești niciodată butonul de pauză

Dacă te grăbești probabil că nu ți se pare deloc o idee bună să amâni momentul în care poți servi masa, dar butonul de pauză de la cuptorul cu microunde te poate ajuta să previi problemele de sănătate. Este recomandat să amesteci în mâncare la jumătatea timpului de gătit sau de încălzire în cuptor, mai ales dacă este vorba despre semipreparate înghețate.
În acest mod te asiguri că mâncarea este bine gătită și are o temperatură uniformă. Orice zonă a preparatului care rămâne înghețată favorizează dezvoltarea bacteriilor și poate periclita sănătatea.

 
3. Reîncălzești ouăle fierte tari

Nu trebuie niciodată să reîncălzești un ou fiert în coajă. Dacă faci acest lucru poate exploda și vei fi nevoit să cureți interiorul cuptorului. Cel mai bine este să decojești oul, apoi să-l încălzești la o temperatură redusă.

 
4. Pui recipiente din plastic în cuptorul cu microunde

Nu trebuie să folosești decât vase speciale pentru cuptorul cu microunde. Multe recipiente din plastic conțin substanțe chimice care pot cauza diabet, probleme de fertilitate, afecțiuni cardiovasculare sau chiar cancer dacă vor contamina mâncarea în timp ce o încălzești.

 
5. Nu-l folosești pentru a usca ierburile aromatice

Cuptorul cu microunde te poate ajuta să deshidratezi rapid ierburile aromatice pentru a le folosi ulterior în cadrul rețetelor tale favorite. Pune ierburile între două prosoape de bucătărie din hârtie, apoi lasă-le 30 de secunde la cuptor.

 
6. Nu-l folosești pentru a decoji usturoiul

Dacă ai probleme cu decojirea cățeilor de usturoi este momentul să folosești un truc nou. Pune o căpățână de usturoi la cuptor timp de 20 de secunde.
Vei observa că după aceea va fi foarte ușor să desprinzi cățeii de usturoi și să-i decojești. Nici degetele nu vor căpăta un miros neplăcut.

 
7. Nu pregătești micul dejun pentru weeekend la cuptor

Este mult mai ușor să pregătești micul dejun în timpul weekendului pentru că ouăle și feliile de bacon pot fi gătite chiar în cuptorul cu microunde. Pune baconul între două prosoape de bucătărie din hârtie sau pe o farfurie acoperită și lasă 1 minut la cuptor. Va deveni crocant și apetisant. Durează mult mai puțin decât alte metode de preparare și vei evita acumularea grăsimii pe vase. De asemenea, poți face o omletă gustoasă folosind un vas special pentru microunde. Lasă timp de 2 minute și la jumătatea intervalului apasă butonul de pauză și amestecă puțin.

 
8. Nu l-ai folosit niciodată pentru chips-uri din cartofi

Nu, nu trebuie să pui punga de chips-uri în cuptorul cu microunde, ci este vorba despre o alternativă sănătoasă pentru chips-uri preparată chiar acasă la tine. Nu vei avea nevoie de tigaie sau de cuptorul convențional.
Taie cartofii albi sau dulci felii subțiri, unge-i cu puțin ulei de măsline și pune-i pe un platou. Adaugă sare și piper și lasă-i 3 minute, apoi întoarce-i pe partea cealaltă și rumenește-i un interval de timp egal. Nu te grăbi să guști. Lasă-i să se răcească pentru a deveni crocanți, la fel ca varianta din comerț.

 
9. Acoperi farfuriile cu folie din plastic

Este o idee bună să acoperi mâncarea pentru a preveni resturile fixate pe interiorul cuptorului, dar nu este indicat să folosești folia din plastic pentru că ai putea contamina alimentele cu substanțe nocive. Mai bine folosește un prosop de bucătărie din hărtie, umezit, pentru a menține hidratarea alimentelor și a preveni murdărirea cuptorului.

 
10. Nu rumenești nucile la cuptor

Iată cea mai simplă modalitate de a obține nuci crocante și savuroase. Deși poți face același lucru și folosind o tigaie sau cuptorul obișnuit, îți va lua mult mai puțin timp la microunde, iar riscul de a arde nucile este mai redus.
Pune nucile și puțin miez de nucă de cocos pe un platou, apoi lasă 30 de secunde pentru a obține o gustare crocantă și sănătoasă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod