10 alimente care te îmbătrânesc

Vrei să arăți mai tânără decât anii din calendar dar continui să neglijezi meniul zilnic? Este momentul să elimini principalele alimente care îți adaugă ani și riduri.
Este posibil să arăți mai bine fără să folosești cele mai scumpe creme dacă ești atentă la combinația de alimente din meniul tău zilnic. Nu este suficient să-ți îngrijești pielea cu ajutorul produselor emoliente, ci trebuie să fii atentă și ce pui în farfurie. Dacă dieta ta conține preparatele nepotrivite este posibil să arăți mult mai în vârstă decât ești. Nu merită să adaugi ani chipului tău, ci este momentul să îți refaci meniul pentru a obține un aspect revigorat.

 
Iată ce alimente te pot îmbătrâni:

 
1. Bomboanele

Nu este deloc o idee bună să mănânci des bomboane dacă te preocupă semnele de îmbătrânire a pielii. Pentru a se menține fermă și netedă pielea are nevoie de două proteine: colagen și elastină. Zahărul consumat în exces afectează negativ nivelul acestor proteine, grăbind apariția ridurilor și lăsarea pielii.
Diminuează imediat consumul de zahăr pentru a arăta mai bine.

 
2. Carnea arsă

Îți place friptura rumenă dar uneori exagerezi și o arzi? Nu este indicat să mănânci o astfel de friptură pentru că vei favoriza inflamațiile din organism, reducând proporția de colagen. Curăță partea arsă cu o furculiță și evită problemele dermatologice.

 
3. Alcoolul

Cu siguranță știi că nu arăți foarte bine dimineața dacă ai băut alcool toată noaptea. Băuturile alcoolice au un impact negativ asupra ficatului. „Dacă ficatul funcționează normal va elimina rapid toate toxinele care pot afecta pielea, însă dacă depășești limita de alcool toxinele se vor acumula și ai putea avea probleme cu acneea, ridurile și pielea lăsată”, explică dr. Ariel Ostad, dermatolog.

 
4. Carbohidrații rafinați

În timpul digestiei carbohidrații sunt transformați în zahăr, afectând producția de colagen și elastină. Cu toate acestea, nu înseamnă că trebuie să renunți la toți carbohidrații.
Cerealele integrale, fructele și legumele pot face parte în continuare din meniul tău. Important este să uiți de produsele de patiserie, de gogoși, mese congelate, pâine albă și cerealele de la cutie.

 
5. Vinul alb

Un pahar de vin alb poate afecta rapid smalțul dentar pentru că reduce producția de salivă, favorizând proliferarea bacteriilor care produc petele și cariile. Deși poate te gândești că vinul roșu va afecta mai mult smalțul, lucrurile nu stau deloc așa. Acidul din vinul alb crește porozitatea smalțului dentar și din această cauză îți vor apărea mai multe pete pe dinți. Protejează-ți dinții bând puțină apă după fiecare pahar de vin alb.

 
6. Margarina

Această alternativă populară pentru unt poate face rău pielii. În cadrul studiilor realizate s-a observat că persoanele care consumă margarină frecvent au mai multe riduri față de cele care o evită.
Acest lucru se întâmplă pentru că tipul de grăsimi din componența margarinei favorizează inflamațiile și apariția ridurilor.

 
7. Preparatele sărate

„Carnea afumată, supele, chips-urile și orice altă rețetă care conține mult sodiu vor usca pielea. Un consum ridicat de sare atrage apa din celule pentru a neutraliza sodiul, iar rezultatul va fi un ten uscat, care se descuamează și se ridează rapid”, potrivit dr. Beth Warren, dermatolog.

 
8. Limonada

Știi deja că zahărul reduce cantitatea disponibilă de colagen, iar alimentele acide afectează smalțul. În aceste condiții limonada are un impact negativ dublu. Îți poate îmbătrâni pielea și favorizează erodarea smalțului.

 
9. Alimentele foarte picante

Pe măsură ce înaintezi în vârstă rozaceea își poate face apariția mai des. Trebuie să fii foarte atentă cu alimentele picante pentru că pielea afectată de rozacee se poate înroși rapid dacă le consumi.
Orice rețetă condimentată va alimenta inflamarea și aprinderea la față.

 
10. Cafeaua

Poate că te bazezi pe ceașca de cafea pentru a te trezi dimineața, dar este la fel de important să bei și un pahar cu apă. Cafeina poate deshidrata pielea, accentuând ridurile și liniile de expresie. Dacă adaugi frișcă și zahăr vei afecta și producția de colagen.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod