Zece sfaturi simple pentru a te relaxa

Ajungi acasa, dupa o zi de munca epuizanta, dar munca ta este departe de a se fi incheiat. Pregatesti cina, hranesti copiii, le verifici temele, pui rufele in masina si calci. Poate ca aceste activitati te vor ajuta sa te deconectezi si sa-ti scoti din minte problemele de la birou, insa acest lucru nu inseamna ca te relaxezi - pana la urma, tot munca se cheama! Iata ce poti face pentru a relaxa si a intampina ziua urmatoare plina de energie.

Reia un hobby pe care l-ai abandonat in ultima vreme. Nu este de mirare ca nu ai mai avut timp sa citesti, sa scrii (jurnalul intim este tot o forma de literatura, numai pentru tine, care te ajuta sa te relaxezi si sa-ti pui ordine in ganduri), sa crosetezi, sa joci scrabble sau, de ce nu, sa pictezi. Chiar si o jumatate de ora daca aloci acestei activitati, va face minuni pentru starea ta de spirit.

"Evadeaza" in cada plina de spuma.
Da, sunt convinsa ca ai mai auzit despre aceasta metoda, insa de cate ori ai pus-o in practica? Astazi nu ai timp, maine esti prea obosita pentru a face mai mult decat un dus, poimaine atipesti pana cand partenerul sau copiii lasa in sfarsit baia libera... Daca tot te rasfeti astfel, ai grija sa fie "tacamul complet": spumant aromat, lumina stinsa si cateva lumanarele parfumate, o muzica relaxanta in surdina si un pahar de vin rosu.

Hraneste-ti mintea. Din motive obiective, ai tot mai putin timp la dispozitie pentru lecturile tale preferate. Multe dintre noi avem sentimentul ca, dintotdeauna, nu au citit decat literatura de specialitate si, cel mult, presa zilnica. Nu-i asa ca ai avea chef de un roman clasic? O lume intreaga se ascunde intre copertile unei carti... Citeste cat de putin, in pat, in timp ce bei un ceai. Vei dormi mult mai bine si te vei trezi mai odihnita.


Invita-ti partenerul la cinematograf... acasa! In masura in care acest lucru este posibil, scurtati "discutiile zilnice" ("Cum ti-a mers astazi la serviciu", "Ce au facut copiii la gradinita", "S-a fisurat o teava in baie"). Instalati-va comod pe canapea, cu o rezerva generoasa de floricele si uita-tiva la un film.

Planuieste o iesire scurta, in week-end. Cine nu are nevoie de o astfel de evadare din oras? Nu te mai plange ca nu ai timp, ci treci efectiv la treaba. Discuta cu partenerul pentru a stabili unde vreti sa mergeti, asigura-te ca vei avea pe cineva care sa stea cu micutii si... iti garantez ca altfel vei lucra in zilele urmatoare, cu gandul la mini vacanta care te asteapta! De asemenea, psihologii americani au stabilit ca pana si planificarea in sine a excursiei ne ajuta sa ne relaxam.

Esti o persoana organizata? Perfect, atunci imbina utilul cu placutul, facand ordine, sa zicem, in caseta de bijuterii.
Pune separat cerceii, inelele, colierele, lantisoarele si bratarile. Fiecarei femei ii face placere sa-si admire micul "sertar de comori".

Gateste! "Asta-i buna, de gatit imi arde? Pai nu asta fac zi de zi?". Depinde... Unele femei se relaxeaza pregatind ceva gustos, iar faptul ca nu o faci pentru cina familiei te poate ajuta sa ai rezultate spectaculoase. Ideal ar fi sa incerci o prajitura: se stie ca dulciurile ne ajuta sa ne relaxam, iar acest lucru este valabil inclusiv in ceea ce priveste prepararea.

Iesi la o plimbare scurta. Nu lua cu tine nimic: nici o poseta, nici telefonul mobil si nici macar cheile locuintei, daca este cineva acasa. Nu vei avea nici o grija - mergi fara a te gandi la ceva anume, trage aer adanc in piept si lasa tensiunea acumulata peste zi sa iasa din tine. Ideal ar fi sa te duci intr-un parc, pentru a nu avea nici grija masinilor si a traversarii...


Vorbeam adineauri despre organizare... unde sunt fotografiile? Probabil, uitate undeva intr-un sertar, in plicurile in care ti-au fost date dupa developare. Pune-le in album, in ordine cronologica daca se poate (va fi ca un fel de poveste...). In cazul in care preferi sa pastrezi fotografiile in calculator, creeaza foldere in care sa le grupezi, in functie de momentul in care au fost facute. Acest mic periplu printre amintiri iti va aduce, cu siguranta, un zambet...

Daruieste-ti flori! Cavalerismul nu a murit, dar pare sa fie intr-un fel de moarte clinica. Nu ai mai primit demult o floare de la partenerul tau? Iti poti face singura aceasta placere, cumparand cateva flori in drum spre casa. Pune-le in vaza, intr-un aranjament frumos. Vei inveseli nu numai locuinta, ci si pe tine insati!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod