Vrei sa slabesti? Sari coarda!

Cine spune ca ai nevoie de echipamente de fitness extrem de costisitoare pentru a slabi sau pentru a te mentine in forma? Nu este nevoie sa investeti o avere in aparate fitness si in abonamente la sala. Ai nevoie numai de ceva vointa si o coarda de sarit.
Cine spune ca ai nevoie de echipamente de fitness extrem de costisitoare pentru a slabi sau pentru a te mentine in forma? Nu este nevoie sa investeti o avere in aparate fitness si in abonamente la sala.

Ai nevoie numai de ceva vointa si o coarda de sarit. Jocul atat de indregit in copilarie poate fi pus in practic si la varsta adulta, cu scopul de a elimina nesuferitele kilograme in plus. Daca mai punem la socoteala si faptul ca saritul corzii poate fi practicat si in casa, avem reteta unei activitati fizice simple si foarte eficiente. Vei putea elimina peste 160 de calorii in numai 15 minute.

Pentru ca si simpla coarda de sarit a "evoluat", o gasesti acum in varianta digitala, care monitorizeaza caloriile consumate, sariturile efectuate si cronometreaza durata sedintei de sarit.
Aceasta este dotata cu un aparat special pe unul dintre manere, suficient de inteligent incat sa iti ofere toate aceste informatii. Dar asta nu inseamna ca o coarda clasica ar fi mai prejos... Iata cateva exercitii de sarit coarda:


Exercitiul 1


Inainte de a sari efectiv coarda, realizeaza acest exercitiu de incalzire.
Intinde coarda pe podea. Stai in piciare deasupra corzii, cu picioarele usor departate.
Tine mainile si picioarele usor indoite, ridica palmele in laterale, intr-o postura asemanatoare unui portar la un meci de fotbal.
Sari cat poti de repede, pastrand pozitia, timp de 20 de secunde.
Coboara apoi cu palmele pe podea si efectueaza 5 flotari.
Ridica-te si repeta exercitiul.


Exercitiul 2


Stai cu picioarele apropiate si tine coarda de manere.
Sari coarda, indepartand picioarele in timpul saltului si flexandu-le usor la aterizare.

Realizeaza urmatoarea saritura cu coarda in spate, apropie picioarele si indreapta-le.
Sari apoi iar in fata, aterizand cu genunchii usor flexati.
Continua sa alternezi sariturile cu picioarele flexate si drepte timp de un minut.




Exercitiul 3


Tine picioarele usor departate si manerele corzii in maini.
Sari coarda, ridicand genunchiul drept in fata ta, cat mai aproape de nivelul coapsei.

Schimba picioarele la urmatoarea saritura astfel incat genunchiul stang sa fie ridicat.
Alterneaza genunchii in timpul sariturilor timp de un minut.



Exercitiul 4


Tine picioarele usor departate, tine coarda in maini.
Sari coarda, incarcand sa-ti atingi posteriorul cu calcaiul drept.

La urmatoarea saritura schimba picioarele, incarcand sa ajungi cu calcaiul stang cat mai aproape de posterior.
Realizeaza sase sarituri in total, alternand picioarele de fiecare data.

Sari apoi incercand sa ridici rapid ambele calcaie cat mai sus.
Repeta combinatia de sarituri timp de un minut.





Exercitiul 5


Intinde coarda pe podea.
Stai cu picioarele apropiate, in dreapta corzii, la unul dintre capete si cu fata indreptata spre celalalt capat.

Sari peste coarda in diagonala, spre partea stanga, pastrand picioarele lipite, apoi sari spre dreapta.
Continua sa sari in zig zag pana ce ajungi la capatul corzii.

Sari inapoi, cu spatele, spre capatul de la care ai pornit.
Continua sa sari inainte si inapoi timp de un minut.

Sursa foto: fitnessmagazine.com





Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentariile 51-71 din 71

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • 234567t pe 18 Mar 2010, 15:03
    apa fierbinte

    se poate bea ceai fierbinte?

    2
    0

  • vera pe 17 Mar 2010, 17:47
    apa fierbinte

    dupa ce bem apa putem sa ne alimentam cu ce dorim sau nu

    0
    1

  • deny pe 11 Mar 2010, 14:07
    apa fierbinte..calda

    apa fierbinte trb bauta doar dimineatza sau d fiecare data knd tie sete:-?..ms

    1
    0

  • Nosmy pe 9 Mar 2010, 18:49
    Saritul corzii

    Si eu sar coarda de aprox jumate de an, si ma ajuta enorm de mult dar mama spune ca daca voi mai sari mult mi se vor face urate gambele, mi se vor umfla si se vor urati. astept parerile voastre despre aceasta treaba. nu vreau sa ma trezesc cu gambe de fotbalist :)

    1
    6

  • Petrica pe 6 Mar 2010, 08:05
    Despre slăbit

    Exercițiile cu coarda sunt foarte eficiente , dat solicită foarte tare articulațiile și tendoanele.

    3
    0

  • alinutza pe 4 Mar 2010, 20:22
    pentru ioana

    nici macar lamaie nu e voie in apa fierbinte da baut? Eu am auzit si de varianta cu lamaie .care e corecta?

    1
    0

  • Graaff pe 4 Mar 2010, 17:01
    da

    da cred ca este adevarata , dieta cu bautul apei calde,,,,,,,,,,multumesc

    1
    0

  • elena van de graaff pe 4 Mar 2010, 16:58
    slabire

    Dragii mei, am 51 ani,,,,,,,, dar mai vreau sa stau inca tanara fi daca se poate spune si frumoasa......As dori sa pot slabi in jur de 7-8 kg, ca sa arat ca in tinerete credeti ca voi reusi??

    1
    2

  • b.andra pe 1 Mar 2010, 14:28
    :)

    http://www.e-joculet.ro/punctaj.php?user=andraaa&id_user=6257 un click pls:)

    4
    1

  • alyna pe 28 Feb 2010, 11:08
    diete

    nu stiu ce sa zic de coarda dar cu siguranta am sa-mi cumpar si am sa incerc,iar cu apa bauta cat de fierbinte poti am auzit si eu de la o prietena fosta sportiva de performanta si mi sa spus ca are efect,nu am incercat dar am sa o fac.succes la slabit.

    0
    0

  • Dee pe 25 Feb 2010, 22:05
    tot aia

    coarda e chiar eficienta.. vara trecuta saream de vreo 3000 de ori fara oprire si chiar a inceput sa-mi placa...am slabit la abdomen desi nu acolo aveam nevoie. bafta la sarit :)

    0
    2

  • Doina pe 23 Feb 2010, 15:51
    pentru Ioana

    e interesant sfattul tau,simplu,ramane de vazut efectul!!!!!!!am facut recent cura de slabit cu lamai,dar nu sant multumita.

    0
    0

  • ioana pe 20 Feb 2010, 05:16
    Sfat pentru slabit!

    Ce-a mai sigura,naturala si usoara cale de a slabi…sunt aici ca sa dau un sfat pt toate mamicile,sau fetele care vor sa piearda din greutate.De 5 ani am prieten chinez si va pot asigura ca ce va voi spune acum este adevarat,sincera sa fiu eu niciodata nu am avut aceasta problema,din contra imi doresc sa ma ingras dar nu pot,in fine sa trecem la subiect…in fiecare dimineata cand va treziti fierbeti apa si beti o cana sau un pahar mai mare cat de calda o puteti suporta,da,nu este o gluma,prima data nu o sa va placa,a doua asa si asa,iar dupa a treia oara o sa va obisnuiti si dupa un timp o sa realizati ca pierdeti din greutate,iar pentru mamici cu atat mai bine deoarece prima data cand incepe sa actioneze este la burtica…incercati,nu aveti ce pierde si sa va dau un sfat:nu tineti niciodata dieta chiar daca este recomandata de medic,ca atunci cand o s-o opriti sau o sa mancati ceva cat de putin,o sa se depuna tot,chiar si apa o sa va ingrase…incercati cu apa fierbinte fara nimic,fara zahar,doar apa si nu o sa va vina sa credeti,o sa slabiti si o sa va curata-ti si organismul in acelasi timp.Mult noroc si dati mai departe sfatul,pupici si sa fiti cum va doriti! P.S mai as avea un sfat nu tine-ti regim,doar ca atunci cand mancati opriti-va inainte sa va simti-ti satui,nici sa va fie foame,doar sa aveti senzatia ca ati mai maca ceva.

    3
    3

  • raicuraluca pe 17 Feb 2010, 14:03
    pt irrinaa

    draga mea esti foarte slaba ;)) sincer. eu am 1.72 si 65 kg. ;)) deci fa si tu o comparatie. cat despre colacei se duc usor cu putina miscare cum ar fi coarda , abdomene , alergat , chiar dans , inot ;)). bafta multa

    2
    0

  • Irrinaa pe 29 Ian 2010, 21:27
    da!

    Buna! am 1.70 si 56kg(14 ani am) si am niste colacei pe taile si pe burtica si azi am nceput sa sar coarda! daca vreti sa va dati cu parerea despre greutatea mea smyle_girlll id meu:*

    1
    0

  • Lemon pe 25 Ian 2010, 13:40
    Slabit

    Este un exercitiu f usor. Daca ai loc sa-l faci in fata tv-ul pt 30 de min e absolut minunat(timpul trece f repede), iar dupa ce termini nu uita sa faci si cateva abdomene. Chiar daca e greu sa-ti gasesti timp liber, fa tot efortul. Cere ajutorul celor din jur sa te ajute la treburile gospodaresti, ca sa te poti bucura de sanatatea ta mult timp de acum incolo. Succes!!

    2
    0

  • mirela pe 25 Ian 2010, 11:18
    am nascut acum 1 an si am luat in plus 15 kg

    am nascut normal trei copii si cel deal patrulea prin cezariana (mi-am legat si tropele) .Vreau sa slabesc dar cand alerg ma dor oasele la picioare jos in( partea din fata )c-am cate minute trebuie sa fac exerciti sa sar coarda,si de cate ori pe zi?

    0
    0

  • Andreea Lazarescu pe 25 Ian 2010, 10:10
    Dupa ce sari coarda

    bea un "green smoothie"; un smoothie este o bautura preparata la blender; green inseamna verde si se refera, in acest context la plantele cu frunze verzi. Un pahar de green smoothie, in fiecare zi, vreme de o luna, va va scapa de cel putin 4 kilograme. Cu sau fara coarda :-). Cu drag, Andreea Lazarescu, raw survivor, www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com

    0
    0

  • Oana pe 25 Ian 2010, 09:36
    slabit

    Da, Elena. Slabesti mult si armonios sarind coarda. Eu am coarda de vreo 2 ani. Si am reusit sa slabesc destul de mult, de la 53 pana pe la 49 de kg. Asta cu efort minim. Cam 1 mie de sarituri, dar nu chiar in fiecare seara. Plus ca modeleaza posteriorul f frumos, il ridica, il bombeaza si picioarele par mai lungi.;))

    0
    0

  • Anamaria pe 25 Ian 2010, 09:36
    sigur

    Slabesti incet si sigur.... insa daca ai probleme cu genunchii, nu este indicat acest exercitiu fizic...sau poate insa nu trebuie exagerat... si daca vrei sa ai rezultate obtime, trebuie insistat la maxim.... In concluzie recomand acest exercitiu numai celor care nu au problema expusa mai sus. Spor la antrenament!!!!

    3
    0

  • elena pe 24 Ian 2010, 20:28
    slabit

    oare slabesti daca sari coarda?

    2
    3
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod