"Topeste" kilogramele in plus!

Slabitul nu e un proces tocmai "lejer", dar daca inveti sa profiti la maximum de toate secretele organismului, poti trisa putin.
Slabitul nu e un proces tocmai "lejer", dar daca inveti sa profiti la maximum de toate secretele organismului, poti trisa putin. De exemplu, activitatea fizica efectuata dimineata te ajuta sa arzi mai multe grasimi decat daca ai exersa seara, intensitatea exercitiilor conteaza foarte mult pentru metabolismul tau si urcatul scarilor poate fi o activitate demna de luat in calcul. Gasesti mai jos detalii despre aceste trucuri prezentate de specialistii fitnessmagazine.com.

Exercitii de dimineata


Un studiu efectuat pe 500 de persoane de catre specialistii unei clinici din Arizona a demonstrat ca 75% dintre cei care fac exercitii fizice dimineata isi pastreaza pentru mult timp acest obicei, spre deosebire de cei care opteaza pentru exercitii seara.

"La inceputul zilei ai mai putine scuze de a nu face exercitiile", declara coordonatorul studiului, Dr. Arthur Mollen.
"Important este sa limitezi timpul de amanare al ceasului desteptator, astfel incat sa te trezesti in timp util
", a adaugat acesta.

Un alt beneficiu este ca atunci cand vei ajunge la serviciu te vei putea concentra mult mai bine. Un studiu recent efectuat la Univesitatea din Illinois, Statele Unite, a evidentiat faptul ca 20 de minute de activitate aerobica moderata imbunatateste puterea de concentrare si functiile cognitive.

Exercitii de forta inaintea celor cardio


Cateva exercitii usoare de modelare corporala, inaintea unei activitati cardio precum alergatul sau mersul pe bicicleta te ajuta sa arzi mai multe grasimi, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Tokyo.

Cei implicati in studiu s-au urcat pe bicicleta medicinala dupa ce au ridicat timp de 20 de minute greutati moderate si au ars mai multe grasimi decat cei care nu au efectuat astfel de exercitii pregatitoare.
Exercitiile moderate de forta inaintea celor aerobice sunt bune si pentru inima ta, nu numai pentru a te scapa de kilogramele in plus.

Intensitate ridicata, metabolism alert


Ai facut exercitiile lejere de tonifiere? E momentul sa treci la activitatea cardio, dar potrivit specialistilor, cu cat mai intensa, cu atat mai bine. "Exercitiile de intensitate ridicata declanseaza eliberarea hormonului cresterii, care determina organismul sa transforme depozitele de grasime in energie", declara Dr. Arthur Weltman, director al Exercise Physiology Laboratory de la University of Virginia.

"In afara de asta, iti stimuleaza metabolismul, care ramane cu 10-15% mai ridicat decat in mod normal si la cateva ore dupa efectuarea exercitiilor", adauga Dr.
Weltman. Pentru a otine aceste efecte, opteaza pentru activitati precum alergatul sau mersul pe bicicleta, dar la o intensitate pe care tu o consideri ridicata.

20 de minute pe zi


Nu mai mult de 20 de minute de mers pe jos iti trezeste organismul la viata, suficient incat sa-ti puna metabolismul la treaba in mijlocul zilei. Multi oameni sunt de parere ca mersul pe jos sau altfel de activitate fizica ii va obosi si mai tare atunci cand se simt lipsiti de vlaga. Paradoxal, este fix invers. Activitatea fizica moderata determina eliminarea unor substante in creier, substante ce iti dau mai multa energie si te fac sa te simti bine atat fizic, cat si psihic.

Renunta la lift


Urcatul scarilor este una dintre cele mai solicitante activitati obisnuite pe care le putem face zilnic si care ne ajuta sa ardem ceva calorii. Pentru a pune si mai mult in valoare aceasta "comoara" ce iti sta la dispozitie in fiecare zi, urca scarile doua cate doua.


Vei folosi unele fibre musculare de la nivelul picioarelor pe care nu le folosesti in mod normal in activitatile moderne de zi cu zi si care sunt cunoscute pentru cantitatea mare de energie pe care o utilizeaza.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miliesviorica pe 3 Dec 2009, 19:11
    Impresii

    Sunt f bucuroasa ca am reusit sa ma abonez la newsletter.ma intereseaza ac.exercitii fizice si le voi face si eu mai ales dimineata ,miscarea zilnica o fac in drumetie pe munte ,locuind intr o locatie montana sau pe bicicleta de sala pe care o detin...artcolul e clar si se poate experimenta ex. date .Multumesc mult....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod