Tonifica-ti bustul prin exercitii in aer liber!

In special vara, atunci cand era placut afara, ti se spunea, copil fiind, sa iesi sa te joci. Era un mod practic de a-ti consuma energia fara batai de cap, decat daca ai fi stat...

In special vara, atunci cand era placut afara, ti se spunea, copil fiind, sa iesi sa te joci. Era un mod practic de a-ti consuma energia fara batai de cap, decat daca ai fi stat in casa, spargand vesela de portelan a bunicii sau harjonindu-te cu fratii mai mari.

Te poti juca si acum, insa "ca un adult" - punandu-ti corpul in miscare, modelandu-ti placut bustul si profitand astfel de vremea insorita de afara. Plusurile la capitolul piept si brate tonifiate nu vor intarzia sa apara.

Fie ca doresti sa imbraci o rochie decoltata, care sa iti puna bustul in valoare, sau sa fii atragatoare in noul tau costum de baie, exercitiile de fitness pentru tonifierea pieptului si a bratelor reprezinta o metoda excelenta de a-ti atinge scopul. In masura in care ai posibilitatea, profita de acest anotimp si fa exercitiile in aer liber; le poti incerca oriunde te simti confortabil - in gradina proprie, la munte sau la un picnic, in compania prietenelor, pe plaja sau chiar pe terasa apartamentului tau.

Beneficiile fitness-ului practicat afara sunt variate: nu ai nevoie de echipament pretentios, aerul proaspat si sintetizarea vitaminei D de catre razele soarelui sunt beneficii garantate pentru pielea ta si, in plus, nu trebuie sa suporti aglomeratia (uneori, inevitabila, intr-o sala de fitness) sau aerul "greu" dintr-o incapere.

Ai grija doar sa ai la indemana o cuvertura pentru exercitiile la care va trebui sa stai intinsa si o sticla cu apa plata, pentru a te hidrata.

De ce trebuie totusi sa acorzi o atentie sporita bustului? Este binecunoscut faptul ca bustul tradeaza varsta unei femei si atentia pe care ea a acordat-o acestuia de-a lungul timpului. Pielea sanilor, a gatului si a pieptului este extrem de subtire, se rideaza usor si necesita aceeasi ingrijire precum pielea fetei. Un bust frumos este unul tonifiat - de aceea, iti prezentam un set de exercitii care, practicate cu regularitate, nu vor da gres:

Flotari combinate

Intinde-te pe burta, indoaie-ti genunchii si incruciseaza-ti gleznele. Indoaie-ti coatele si pune-ti palmele pe sol, in fata umerilor. Intinde-ti bratele si ridica-ti corpul in asa fel incat sa il sustii doar in palme si genunchi. Incearca sa-ti indrepti barbia catre piept si sa iti tii fruntea indreptata spre sol. Incordeaza abdomenul, pe masura ce executi pana la 15 repetari ale acestui exercitiu.

O alta modalitate de a efectua flotarile poate fi realizata cu ajutorul unei mingi mari de fitness, daca ai, daca nu, pozitioneaza-ti picioarele pe o banca sau o masuta joasa, in timp ce te sprijini in maini.

Executa astfel flotarile, tinand bratele intinse si respirand profund.

Ridicari cu gantere

Foloseste doua gantere nu foarte grele sau doua cutii de cola pline pentru a efectua aceste ridicari, excelente pentru tonifierea bratelor si a pectoralilor.

Stai intinsa pe spate, cu picioarele pe sol, avand in ambele maini cate o cutie sau o gantera. Ridica bratele in sus, perfect intinse deasupra umerilor, in timp ce spatele ramane lipit de sol. In acelasi timp, ridica-ti picioarele, incrucisandu-le totodata in stil "turcesc" - tinandu-le, astfel, "suspendate", pana termini ridicarile.

De asemenea, poti incerca, folosind aceeasi pozitie a corpului si picioarelor, ridicari laterale. Bratele tale, perfect intinse, trebuie miscate in lateral, unindu-se apoi in dreptul pieptului.

In stil "yoghin"

Acest tip de exercitiu este usor de efectuat in orice situatie. Tot ce trebuie sa faci este sa stai cu spatele drept, privirea inainte, cu picioarele pe sol, usor departate, in timp ce tii palmele lipite una de cealalta, ca si cum te-ai ruga (sau in chip de salut indian).

Preseaza apoi palmele puternic una de alta, in timp ce tii spatele drept si abdomenul incordat.

Mentine aceasta pozitie timp de 1 minut, respirand profund. Repeta de 10 ori.

Daca ai la indemana o minge de cauciuc, flexibila, realizeaza acelasi exercitiu, presand viguros mingea intre palme.

Rasuciri de brate

Exercitiul necesita exact aceeasi postura si miscari initiale precum in cazul abdomenelor, insa difera unghiul de inclinare a corpului si miscarile bratelor.

Stai intinsa pe spate, cu talpile pe sol. Pune-ti mainile impreunate la ceafa si apleaca-ti corpul in fata, precum ai executa un set de abdomene. Insa, opreste-te in momentul in care, prin inclinarea ta, atingi pieptul cu barbia. Revino la pozitia initiala. Repeta miscarea de 15 ori.

Aflandu-te in aceasi pozitie de start, cu mainile impreunate la ceafa, ridica putin trunchiul, executand mici rasuciri in stanga si apoi in dreapta. Tine abdomenul incordat. Repeta miscarea de 15 ori.

In cazul in care ai la indemana o bara mai inalta, suspendata, poti sa te agati de aceasta, utilizand forta bratelor pentru a-ti ridica trupul - iti lucrezi atat bratele, cat si bustul!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod