Stretchingul te pregateste pentru miscare

Stretchingul este adesea o miscare instinctiva. Ai vazut cum se intind pisicile cand se trezesc? Si oamenii fac asta, de altfel. Stretchingul te ajuta sa iti intinzi la capacitatea maxima...
Stretchingul este adesea o miscare instinctiva. Ai vazut cum se intind pisicile cand se trezesc? Si oamenii fac asta, de altfel. Stretchingul te ajuta sa iti intinzi la capacitatea maxima anumiti muschi, pentru a-i destinde dupa o perioada indelungata in care nu te-ai miscat, pentru a le mari elasticitatea sau a-i pregati pentru alte exercitii.

Iata cateva exercitii de stretching pe care le poti face singura, acasa si nu numai. Nu necesita instructor si nici foarte mult spatiu. Le poti face cand vrei si nu ai nevoie nici de mult timp.

Stretching pentru gat


Apleaca in fata capul, putin spre dreapta. Apasa-l putin cu mana. Nu forta prea mult - vrei sa destinzi muschii, nu sa-i rupi! Nu trebuie sa te doara.
Mentine pozitia 30 de secunde, apoi destinde-te si repeta exercitiul. Continua si pe partea stanga.

Stretching pentru piept


Intinde bratele inainte, paralel cu podeaua. Trage umerii in spate, indoind putin coatele. Mentine pozitia cat numeri pana la 5 si apoi relaxeaza-te. Repeta de 5 ori. Pe masura ce te descurci mai bine, poti repeta de pana la 10 ori.

Stretching pentru umeri


Adu mana stanga in fata, peste piept, si tine-o cu bratul drept, pe dedesubtul cotului. Mentine pozitia timp de 30 de secunde. Repeta si cu celalalt brat.

Ridica bratul si indoaie cotul, asa incat palma sa fie in dreptul gatului, in spate. Trage usor cotul cu cealalta mana. Nu exagera. Tine-l 30 de secunde, apoi relaxeaza-te.
Repeta si cu celalalt brat.

Stretching pentru brate


Ridica bratele, drept, palmele atingandu-se. Intinde bratele, ca si cand le-ar trage cineva in sus, si mentine pozitia, apoi relaxeaza-te si repeta.

Stretching pentru solduri


Ingenuncheaza pe piciorul drept. Stangul tine-l indoit in fata, cu talpa lipita de sol. Tine mana dreapta pe sold, spatele drept si muschii abdomenului incordati. Apleaca-te in fata, lasand cat mai mult din greutate pe piciorul din fata. Vei simti muschii coapsei drepte intinzandu-se. Mentine pozitia 30 de secunde, apoi repeta si pe celalalt picior.

Stai intinsa pe spate pe sol. Indoaie piciorul stang si ridica-l la 90 de grade fata de corp. Indoaie si piciorul drept si sprijina partea de jos a gambei de genunchiul celalalt.
Mentine pozitia tinand coapsa stanga cu mainile. Trage usor spre piept genunchiul. Ramai incordata, apoi relaxeaza-te si repeta. Schimba apoi piciorul.

Stretching pentru genunchi si piept


Intinde-te pe spate pe o suprafata tare, cu picioarele intinse. Mentine un picior lipit de sol, relaxat, iar pe celalalt trage-l spre piept, cu genunchiul indoit. Mentine postura 30 de secunde, apoi relaxeaza-te. Repeta si pentru celalalt picior.

Pune calcaiul drept pe un scaun si tine piciorul bine intins. Apasa cu mainile pe coapsa. Ramai in aceasta pozitie 30 de secunde, apoi relaxeaza-te si reia exercitiul. Repeta si pe celalalt picior.

Stretching pentru coapse


Intinde-te pe podea langa o usa. Intinde piciorul stang si sprijina-l de perete, cu genunchiul putin indoit.
Indreapta-l incet, pana ce iti simti coapsa intinsa. Mentine pozitia 30 de secunde si incearca apoi si pe celalalt picior. Pe masura ce creste flexibilitatea coapselor, pozitioneaza-te tot mai aproape de perete.

Stretching pentru gambe


Sprijina-te de un perete. Indoaie piciorul stang in fata si intinde-l in spate pe cel drept, cu talpa lipita de sol. Indoaie mai mult genunchiul stang. Tine spatele drept. Stai astfel 30 de secunde, apoi relaxeaza-te si repeta. Fa exercitiul si pe celalalt picior.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod