Strategii care te motiveaza sa slabesti

Nu iti lasa psihicul sa lucreze impotriva ta. Regimul alimentar si exercitiile fizice care te ajuta sa slabesti nu sunt tocmai placute, de aceea ai nevoie tot timpul de motivatie puternica pentru a le continua.
Nu iti lasa psihicul sa lucreze impotriva ta. Regimul alimentar si exercitiile fizice care te ajuta sa slabesti nu sunt tocmai placute, de aceea ai nevoie tot timpul de motivatie puternica pentru a le continua.

Pentru ca pana la urma totul tine de vointa, invata sa iti dirijezi gandurile astfel incat sa te motivezi si sa iti atingi scopul de a slabi.

Iata cateva trucuri pe care sa le folosesti de fiecare data cand simti ca esti pe punctul de a renunta la dieta si exercitii:

Transforma cantarul din inamic, in prieten


Ai senzatia ca acul cantarului s-a blocat? In loc sa-l urasti, mai bine l-ai iubi... Intr-un studiu efectuat la Universitatea din Minnesota, Statele Unite, dintre 3000 de adulti aflati la dieta, cei care se cantareau mai des au slabit mai mult pe parcursul a doi ani si au reusit sa isi mentina greutatea ideala.

Acest studiu mai indica faptul ca intervalul ideal pentru a te urca pe cantar este o data pe saptamana. Faptul ca in fiecare vineri, de exemplu, te cantaresti si transformi acest gest simplu intr-unul de importanta maxima, te va motiva sa ai grija ce mananci toata saptamana.   

Iar cand ai impresia ca acul cantarului s-a blocat si tu nu mai slabesti deloc, desi tii acelasi regim si faci exercitii, explicatia este oferita de metabolismul tau. "Pe masura ce slabesti, metabolismul se modifica pentru a tine pasul cu aceasta schimbare, deci este necesar sa modifici ceva din ceea ce faci pentru ca organismul tau sa arda in continuare grasimea", declara pentru fitnessmagazine.com Dr. Kim H. Miller, medic nutritionist, profesor la Universitatea din Lexington, Statele Unite. Daca regimul tau este deja sarac in calorii, nu taia si mai mult, ci mareste intensitatea sau durata exercitiilor pe care le faci.

Mai multa atentie, mai putine kilograme


Un studiu efectuat in Noua Zeelanda indica faptul ca psihicul contribuie extrem de mult la nivelul de eficienta al exercitiilor. Daca in timpul unui exercitiu iti imaginezi ca il vei efectua perfect, folosind corect toate grupele musculare implicate, puterea musculara poate creste in timpul antrenamentului cu 8%.

Specialistii care au efectuat studiul spun ca simuland mental efectuarea unui exercitiu in timp ce chiar il efectuezi poate declansa folosirea unor muschi care altfel nu ar fi fost implicati corect in miscare. In acest fel te concentrezi asupra miscarii si rezultatele se vor vedea mult mai repede.

Si neatentia ajuta cateodata...


Cand vine vorba de activitati repetitive, asa cum este de exemplu alergatul, in timpul caruia miscarile se succed cu rapiditate, pentru a continua mai mult timp si a ignora faptul ca nu mai ai chef sa alergi, secretul este sa iti distragi atentia.

"Acest truc te incetineste, dar cel putin te ajuta sa continui", declara Dr. Alan St. Clair Gibson, profesor la Universitatea Northumbria din Marea Britanie. Gandeste-te la altceva pentru cateva secunde, astfel incat sa iti distragi atentia de la faptul ca nu mai ai chef.

Acest lucru nu este valabil si in cazul in care obosesti. Cand simti ca nu mai poti fizic, este momentul sa te opresti. Trucul este valabil numai pentru piedicile "mentale", nu si pentru cele de natura fizica. Pe de alta parte, si gandurile motivationale de genul "Pot s-o fac" dau rezultate.

Imparte - e mai simplu


Organizeaza activitatile fizice pe bucati. De exemplu, cand vrei sa faci jogging, imparte activitatea pe trei etape: prima va fi mers, apoi jogging usor, apoi iar mers. Fa lucrul acesta de cateva ori pe saptamana, iar pe masura ce te obisnuiesti cu activitatea fizica, scurteaza durata mersului si mareste-o pe cea a jogging-ului.

Iar daca iti este greu sa te mobilizezi si nu vrei sa iesi la alergat timp de cateva zile, trebuie sa stii ca organismul tau incepe sa isi piarda conditia la numai trei zile de cand nu mai faci miscare.

Le-am intrebat pe fanele Eva.ro de pe Facebook cum reusesc sa se motiveze pentru a slabi. Iata ce au raspuns:

"Imi cumpar o pereche de blugi cu doua numere mai mici, de care sa fiu absolut indragostita si nu ma las pana nu intru in ei. Am o ambitie de invidiat si pana nu reusesc nu ma las" - Roxana

"Urasc sa fac sport la sala. Eu fac sport de placere (inot, patinaj, dans) iar dupa orele 18.00 nu mai mananc, decat cel mult beau o cana de lapte" - Gina

"Trucul meu cel mai de folos dupa ani de incercari, in van as zice, e zumba! Slabesti cu zambetul pe fata. Este dans aerobic pe muzica sudamericana. Dar sincera sa fiu am adaugat cate o ora de inot si bicicleta indoor, fiecare de trei ori pe saptamana. Si incerc sa fiu atenta la ce mananc, in special seara" - Petronela
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Deb pe 28 Sep 2011, 16:51
    Pentru Betty

    Dragaa mea,zi`mi si mie..La acea cura..Ce nu ai mancat?Ce exercitii ai facut? Sunt foarte curioasa.! Te rog ia idu`l meu i_love_you1594 si o sa mai vorbim!

    0
    0

  • deni pe 26 Iul 2010, 00:36
    intrebare

    si daca ai un program foarte dezordonat cu ture de noapte oare cum ai mai rezista sa nu mai bagi ceva in gura dupa ora 18???

    0
    0

  • Didi pe 1 Iul 2010, 12:23
    raspuns

    cura de slabit intr-o saptamina, 8 kg..supa de varza, eu sunt mireasa peste 3 saptamini si o saptamina voi tine aceasta dieta ca sa dau jos vreo 5 kg

    1
    0

  • betty pe 30 Iun 2010, 22:40
    cura de slabit

    Eu sunt pe program national cu tratament sm,si am facut cura de slabit daneza 13 zile si inca o cura asemanatoare incontinuare iar,la sfirsit dupa 27 de zile am slabit 8,5 Kg fara sa ma afecteze ma simt mult mai bine

    0
    5

  • varvara pe 29 Iun 2010, 17:51
    cura,de,slabire

    cum,poate,cineva,slabi,,daca,face,tratament,,snc,???multumesc

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod