Stil de viaţă. Cum stau românii la capitolul “sport” în timpul verii?

Vara este anotimpul perfect pentru a face mişcare, mai ales în aer liber. Şi ce pretext mai bun de relaxare am putea avea decât o alergare ușoară dar revigorantă în aerul proaspăt al dimineții, chiar înainte de a merge la serviciu sau un joc de tenis la final de săptămână?
Bineînţeles, pentru cei care vor cu adevărat să se răcorească de soarele toropitor și de arșița verii, ce poate fi mai plăcut decât să înoți câteva lungimi de bazin sau măcar câteva zeci de metri în marea primitoare? Editura Preda Publishing susține practicarea sportului la nivel individual, atât ca mijloc perfect de relaxare cât și pentru menținerea sau îmbunătățirea condiției fizice și a sănătății sau, de ce nu, chiar în pregătirea pentru performanță.

Cele mai îndrăgite sporturi în rândul românilor sunt: înotul, voleiul, mersul cu bicicleta, jogging-ul și tenisul.  Bineînțeles, pe cât de mult ne place să dăm o tură de alergare sau de bicicletă dimineața pe răcoare, înainte de serviciu (așa cum relevă aceleași studii când vine vorba de perioada din zi preferată de români pentru a face sport), la fel de mult ne dăm în vânt și după o partidă incitantă de volei sau tenis la final de săptămână, sau o răcorire în piscină unde putem înota în voie pe asemenea vreme toridă.

Totuși, deși în teorie românii preferă aceste sporturi practicate la nivel individual, nu același lucru îl putem spune, din păcate, când vine vorba de practică. Astfel, doar 9% dintre români practică tenisul de câmp, în timp ce doar 2% dintre români preferă voleiul şi înotul. Situația nu e mai “fericită” nici în rândul copiilor, numai 15% dintre aceștia fiind înotători pasionați și nu mai mult de 5% preferând sporturile cu mingea precum tenisul de câmp sau voleiul.

În ceea ce privește locațiile în care cei mai mulți români preferă să-și consume energia fizică în timpul verii, majoritatea preferă sportul pe terenuri special amenajate, fiind pasionați de sporturile de echipă (29%), fiind urmați de cei care pot practica sporturile preferate pe orice spațiu public le este la îndemână, cu precădere în parcuri (21%).
Există totuși împătimiți ai body-building-ului care nu s-ar despărți de sala de fitness pentru nimic altceva (11%), dar și dintre cei mai timizi care preferă activitățile fizice doar în comfortul propriei case (17%).

Vara este anotimpul distracției și al relaxării, în care toți am prefera să uităm de corvoada muncii de peste an și să avem parte de o binemeritată vacanță în care să desfășurăm doar activități care ne plac. Totuși, oricât de mult ne-ar influența căldura toropitoare și timpul care pare să ia o binemeritastă pauză, nu trebuie să uităm de beneficiile mișcării și activităților fizice asupra corpului nostru și mai ales de hidratare, care este un must în aceste zile toride? 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată