Sportul - recomandat la orice varsta

La 40 de ani Exercitii: Majoritatea persoanelor devin sedentare la aceasta varsta din cauza responsabilitatilor sau a muncii. Exercitiile de forta, cardio si de flexibilitate raman de baza la toate varstele. Incearca sa faci aceste activitati distractive pentru a te pastra motivat. Activitatile de familie cum ar fi alpinismul, ciclismul sau jocurile de echipa reprezinta metode minunate de a te pastra in forma. Sunt recomandate usoare exercitii de forta, 2 - 3 zile pe saptamana si cardio timp de 30 - 40 de minute, de 3 sau 5 ori pe saptamana. Importante sunt si exercitiile pentru abdomen.

Ai grija la: La aceasta varsta se pot face antrenamente la un nivel ridicat de intensitate, dar acestea necesita o mai mare atentie pentru a preveni accidentarile. Unele persoane sunt capabile de mai mult efort decat altele. Corpul iti poate spune nivelul de intensitate, activitatile sau timpul de odihna necesar. Sa iti pastrezi o greutate "sanatosa" este foarte importanta. Persoanele cu probleme de greutate sunt mai expuse bolilor de inima sau cancerului de prostata, la barbati.

In viitor: Corpul tau poate arata si se poate simti bine si la varsta de 50 de ani. Totul depinde de dieta alimentara, programul de exercitii si stresul acumulat. Daca ai avut o viata sedentara si te hotarasti sa adopti un program de antrenament, poti "castiga" energie, forta si buna dispozitie.

O scadere a flexibilitatii poate aparea si la varsta de 40 de ani, iar yoga, Pilates si exercitiile de intindere sunt recomandate. Forta poate scadea intre 50 si 70 de ani. Acest lucru poate fi impiedicat prin exercitii de forta si cardio regulate. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lacramioara pe 1 Aug 2007, 22:36
    este foarte bun sportu

    si eu fac in ficare zi sport cine ar fi de acora cu intrebarea mea sa trimeata la adresa asta ionela@live.nl

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod