Sportul alungă stresul, tulburările de somn și depresia


Mișcarea de dimineață ne înviorează, alungă gândurile negative și ne face plinul cu energie pentru întreaga zi. Ce tip de activitate fizică să faci câne e rece afară?
Câți dintre noi nu se plâng acum din cauza zilelor mohorâte și visează deja la vacanța de vară? Sportul este un remediu eficient contra depresiei de sezon și un bun relaxant, datorită eliberării de endorfine – faimoșii hormoni care aduc starea de bine. Cu ajutorul sportului putem scăpa de tulburări ale somnului. Din simplul motiv că suntem motivați să ne trezim de dimineață pentru a avea timp de antrenament înainte de serviciu sau alte ocupații, ceea ce implică o oră rezonabilă de culcare.

Pe lângă faptul că ne ajută să scăpăm de caloriile suplimentare, inevitabile în sezonul rece, sportul este un antidot pentru majoritatea suferințelor omului modern: migrene, dureri de spate sau cervicale, tulburări digestive.


Ce tip de mișcare poţi face când e răcoare afară?


Încearcă mersul pe jos. Chiar și o simplă plimbare de o jumătate de oră pe zi este benefică.
Știm, pare banal, dar cu toate acestea prea puțini fac asta în zilele friguroase. Ieși din casă, chiar dacă e răcoare, mergi 15 minute pe jos și vei vedea că te vei simți mai bine. Revigorarea este garantată.

Încă mai poţi să mergi la patinoar sau la schi. De acord, nu toată lumea se pricepe, dar poţi încerca măcar de câteva ori pe sezon.

Cât despre activitățile de la sală, opțiunile sunt numeroase: de la cele individuale – fitness, cardio, mers pe bandă, pe bicicletă, gimnastică medicală, pilates, yoga, până la sporturile de echipă – fotbal, tenis. Cei care au nevoie de mai multă motivație pot alege activități plăcute precum dansul, înotul. Iar dacă sunteți foarte disciplinați, puteți face 30 de minute de mișcare acasă, desigur, după ce ați învățat programul de la un specialist.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • paulaion pe 9 Apr 2015, 10:36
    Sportul ajuta

    Sportul poate sa ajute enorm la mentinerea sanatatii. NU intamplator specialistii recomanda cate 30 de minute de miscare in fiecare zi. Din pacate multa lume nu respecta si din cauza aceasta a crescut foarte mult si rata obezitatii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;