Sport: Cât de mult trebuie să practici yoga pentru a vedea rezultatele

La o simplă privire pe Instagram sau Facebook, s-ar părea că toată lumea se pricepe la a sta în mâini, în cap și în tot felul de poziții acrobatice.
Dar pentru aceia dintre noi care nu practică asiduu, chiar și "câinele cu fața în jos" reprezintă o provocare. Există totuși și vești bune: nu trebuie să fii o persoană flexibilă dacă vrei să te bucuri de beneficiile fizice și spirituale ale acestei practici și chiar mai important, nici nu trebuie să ajungi la clasa de yoga în fiecare zi.


De ce ar trebui să-ți întinzi salteaua


Fie că îți dorești mai multă flexibilitate sau o minte mai calmă, beneficiile practicii yoga sunt nenumărate. Din punct de vedere fizic, s-a demonstrat că yoga îmbunătățește flexibilitatea, postura și echilibrul, întărește oasele și crește forța musculară.

Studiile demonstrează că yoga scade inflamația, crește sistemul imunitar și îmbunătățește simptomele asociate cu afecțiunile cronice, precum diabetul de tip II, bolile cardiovasculare și cancerul. Beneficii apar și la nivel de sănătate mentală și stare de spirit, deoarece prin practica constantă se reduc depresia, stresul și anxietatea.


Scurtul drum spre fericire


”Cu toții știm că pe măsură ce exersăm mai mult, cu atât avem parte de rezultate mai bune. Yoga nu face excepție. A practica o dată pe săptămână este bine, dar a practica de patru ori pe săptămână ar fi și mai bine”, punctează Andreea Lada, fondator al Școlii Iubirii.

Un specialist în bolile cronice ale spatelui a studiat yoga în programele sale de recuperare și consideră că și un minut de yoga poate fi suficient pentru a reseta starea unei persoane. Un singur minut într-o stare de meditație poate transforma o persoană frustrată și nervoasă într-una compasivă și binevoitoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod