Sport: Cât de mult trebuie să practici yoga pentru a vedea rezultatele



Cu ce ar trebui să rămâi în minte despre yoga


Este clar că beneficiile yoga există și ne putem bucura de ele în câteva minute, însă nu există o regulă prin care se poate determina de cât de multă yoga are nevoie fiecare. Cu siguranță însă o persoană mai tânără va avea întotdeauna nevoie de mai puțină yoga pentru a vedea efectele decât o persoană la 60 de ani, iar asta nu ține doar de vârstă, ci și de blocajele și energia stagnantă acumulate de o persoană pe o perioadă mai lungă de timp. Un studiu care a analizat efectele practicii yoga la femeile de peste 50 de ani a scos la iveală că practicarea asanelor (posturilor), chiar și o dată pe săptămână, a crescut mobilitatea încheieturilor și flexibilitatea tendoanelor genunchilor.

”Desigur dacă vrei să ajungi să stai în cap, ar trebui să practici de mai multe ori pe săptămână, dar beneficiile există și pe termen scurt (te vei simți mai deschis, vei simți îmbunătățiri la nivel de digestie, somn mai bun). La Școala Iubirii noi susținem cursuri de yoga o dată pe săptămână în fiecare vineri, iar de curând am început să le transmitem și live, tocmai pentru a oferi oamenilor o constanță. Dacă practici o dată pe lună, corpul tău nu se va obișnui cu schimbarea și nu vei putea face o diferență între starea dinainte și starea de după – ceea ce poate deveni un stimulent motivațional. Yoga nu este un sport, este o practică de o viață. De aceea insistăm asupra faptului că este mai mult decât un antrenament. Este conexiunea dintre corp-minte și conștientizarea prezentului, intrarea în rezonanță cu o serie de energii extrem de înalte, care fac din yoga o practică atât de puternică”,
concluzionează Andreea Lada.

Verdictul: doar și cu o clasă de yoga vei simți beneficii. Totuși dacă vrei să vezi adevărate rezultate, ar trebui să-ți rezervi o oră pe săptămână, la sală sau acasă. Câte puțin mai des este mai bine decât foarte mult din când în când.
Școala Iubirii organizează cursuri de yoga săptămânale în București în fiecare vineri de la 19.30-21.00 la Blue Aerobic (Zona Floreasca), care sunt transmise și live și pot fi vizionate pe site.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod