Sport: Cât de mult trebuie să practici yoga pentru a vedea rezultatele



Ce spun studiile?


Majoritatea studiilor susțin că o singură clasă de yoga pe săptămână aduce beneficii atât fizice, cât și psihice. O cercetare realizată într-un spital de psihiatrie pe pacienți care au realizat o oră de yoga pe săptămână a demonstrat reducerea tensiunii, anxietății, depresiei, nervozității și ostilității. Altă cercetare a arătat că 12 săptămâni de practică yoga o dată sau de două ori pe săptămână a avut efecte în tratamentul durerilor de spate. Un alt studiu susține că yoga este la fel de sănătoasă pentru inimă precum o clasă de cycling.

Desigur, dacă nu ai o oră la dispoziție, poți încerca să practici și acasă. Doar 10 minute înainte de culcare te pot ajuta să ai un somn mai bun. Un alt studiu realizat pe durata a 10 ani pe 700 de participanți a arătat că doar 10 minute de yoga pe zi sunt suficiente pentru a vedea îmbunătățiri în ceea ce privește prevenția osteoporozei și întărirea oaselor. Gândește-te că 10 minute dintr-o zi reprezintă mai puțin de 1%.

Așa că dacă ratezi o clasă la sala de yoga nu e o tragedie. Studiile arată că frecvența cu care practicăm acasă are efecte mult mai bune asupra sănătății, decât în cazul celor care merg la sală. Aceștia au raportat o stare mai bună, somn îmbunătățit și alegeri mai sănătoase în ceea ce privește dieta.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod