Sport. 4 reguli de nutriţie pe care trebuie să le respecţi



2. Transformă mesele într-un ritual


Descoperă rețete noi și echilibrate, mestecă încet fără să te grăbești și tratează fiecare masă ca pe o experiență nouă.


3. Planifică mesele pe termen lung


Fă o listă în care să notezi, pe lângă ceea ce consumi, și alimentele pe care ar trebui să le consumi în următoarele zile, așa încât va fi mai ușor să calculezi aportul nutritiv necesar și, mai ales, vei analiza mai atent alimentele pe care urmează să le consumi și ce beneficii îți vor oferi.


4. Respectă mesele principale


Respectarea orelor fixe pentru mese este cheia unui organism sănătos. Potrivit unui studiu apărut în International Journal of Obesity, un grup de persoane supraponderale care a avut un regim alimentar bazat pe mese principale regulate și aport crescut de nutrienţi în prima parte a zilei, a pierdut mai mult în greutate decât cei dintr-un grup similar, dar fără mese principale regulate și cu un meniu mai bogat seara.

Fie că urmezi o dietă hiperproteică sau de detoxifiere, lacto-ovo vegetariană sau raw vegană, trebuie să respecți sfaturile de mai sus, fiind acei pași importanți care te vor conduce către un stil de viață sănătos și îți oferă toate beneficiile alimentelor consumate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod