Sport. 4 reguli de nutriţie pe care trebuie să le respecţi

Cum trebuie să mănânci când faci cu regularitate antrenamente? Vezi ce te sfătuieşte un antrenor şi specialist în nutriţie sportivă!
Dacă te-ai gândit că a venit timpul să faci câteva schimbări pozitive în alimentație, dar nu știi cum să le transformi într-un stil de viață, Alex Marcu, Personal Trainer Manager World Class și specialist în nutriție sportivă, îți propune câțiva pași, pe care dacă îi urmezi, te vor ajuta să obții rezultatele dorite.

Odată ce te-ai hotărât să îți controlezi mesele, trebuie să știi cum să le stabilești conținutul și cantitățile.
Totalul zilnic de alimente se calculează prin aflarea necesarului de nutrienţi şi a cantităţii optime de calorii, în funcţie de scopul propus (slăbire, masă musculară, menţinere).


1. Păstrează o alimentație regulată


Unul dintre pașii importanți ai unui stil de viață sănătos este o alimentație regulată. Este indicat să mănânci puțin și des, deoarece la trei ore de la ultima masă, nivelul cortizolului crește, iar creierul tău primește informația că trebuie să depoziteze grăsimea.
Astfel, dacă mănânci mai puțin și de șase ori pe zi, ai șanse mai mari să slăbești decât dacă ai avea trei mese copioase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod