Sport. 10 beneficii pe care le aduc exerciţiile Pilates

Descoperă de la un specialist care sunt principalele motive pentru care acest tip de antrenament schimbă viaţa şi îţi conferă mai multă încredere!

Conceptul de “pilates” a apărut în anii ’20 şi a fost destinat iniţial bărbaţilor şi atleţilor. Apoi, întreaga lume a început să experimenteze viziunea lui Joseph Pilates despre cum acest sport poate schimba corpul şi viaţa pentru totdeauna.

Marga Bălan, fondatoarea Școlii de Pilates şi creatoarea conceptului EVOpilates - Evoluție, Fluență, Excelență – oferă zece motive pentru care orice persoană care nu practică încă pilates o poate face începând de mâine, punând accentul pe beneficiile uriaşe pe care aceste tipuri de exerciţii le au pentru corpul, mintea şi spiritul oricărei persoane.




1. Practicarea exerciţiilor de tip pilates ne învaţă să respirăm
Respiraţia completă şi corectă creşte durata de viaţă, mărind gradul de conştientizare şi participare la propria viaţă.

2. Pilatesul corectează postura
Este vorba despre o reeducare posturală. În acest fel, se elimină tensiunile musculare şi articulare.

3. Corpul începe să se remodeleze
Remodelarea corporală este susţinută de un centru puternic al corpului care permite rezistenţa la efort cât şi constanţa în practicarea sportului.

4.
Practicarea de exerciţii de tip pilates energizează şi revigorează sistemul circulator şi endocrin, îmbunătăţind starea generală de sănătate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod