Slăbitul definitiv: 7 soluţii extrem de uşoare

Secretul unei greutăţi corporale sănătoase şi al unei siluete armonioase stă în disciplină şi în urmarea regulilor unui stil de viaţă sănătos. Iată 7 dintre acestea care te vor ajuta să eviţi problemele provocate de luarea în greutate.
Secretul unei greutăţi corporale sănătoase şi al unei siluete armonioase stă în disciplină şi în urmarea regulilor unui stil de viaţă sănătos. Iată 7 dintre acestea care te vor ajuta să eviţi problemele provocate de luarea în greutate.

1. Respectă orele de masă!

Nu sări peste mese şi, în niciun caz, peste micul dejun. Indiferent cât eşti de grăbită dimineaţa, poţi găsi soluţii pentru a-ţi începe ziua cu o masă hrănitoare şi sănătoasă. Încearcă să mănânci zilnic la aproximativ aceleaşi ore pentru ca metabolismul tău să funcţioneze corect. Fiecare masă este importantă şi reducerea lor nu va face altceva decât să sporească senzaţia de foame. Potrivit unui studiu apărut în publicaţia americană Journal of Epidemiology, persoanele care sar peste micul dejun au risc de 4-5 ori mai mare să sufere de obezitate.

2. Alege carbohidraţii buni!

Învaţă să alegi alimentele potrivite pentru o siluetă suplă. Consumă carbohidraţii din cereale integrale, legume şi fructe pentru a-ţi stimula metabolismul.

3. Limitează consumul de alcool şi băuturi carbogazoase!

Moderaţia este secretul unui corp sănătos şi atrăgător. Pe lângă faptul că poate reprezenta o adevărată bombă calorică, alcoolul stimulează şi apetitul. Şi băuturile carbogazoase dulci "atacă" silueta. Nutriţioniştii avertizează că acestea fac parte dintre cele mai mari surse de calorii. Nu te înlocui cu cele dietetice, deorece există numeroase studii care asociază aspartamul (un îndulcitor artificial folosit în majoritatea băuturilor dietetice) cu creşterea în greutate. Optează în schimb pentru apă sau ceaiuri neîndulcite.

4. Timpul de odihnă e sfânt!

Şi nu doar pentru sănătatea ta. Studiile au arătat ca somnul reprezintă un aliat de nădejde în menţinerea siluetei. Aşa că întocmeşte-ţi un program fix de somn şi încearcă să nu te abaţi de la el.

5. Nicio masă fără peşte!

Peştele face parte parte dintr-o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată. Nutriţioniştii îl recomandă în curele de slăbire, alături de un consum ridicat de lichide. Este recomandat peştele slab, precum şalău, ton sau păstrăv, pregătit la grătar, marinat sau în salate.

6. Profită de legumele şi fructele de sezon!

Aduc nenumărate beneficii pentru sănătate cât şi pentru siluetă. Ştim cu toţii că fructele şi legumele reprezintă cea mai eficientă soluţie când vine vorba de reducerea numărului de kilograme. Fructele sunt "un dulce" mai sănătos şi mult mai puţin periculos pentru siluetă. În timpul mesei, alege să mănânci legumele prima dată. Specialiştii susţin că, în cazul în care mâncăm legumele prima dată la masă, vom reduce apetitul şi vom consuma mai puţine calorii.

7. Fii activă!

Dieta este doar pe jumătate eficientă fără sport, avertizează specialiştii. Activitatea fizică face parte dintr-un stil de viaţă sănătos şi este inamicul numărul unu al kilogramelor. Indiferent de tipul de activitate pentru care optezi, important pentru sănătatea ta este să faci mişcare şi astfel să arzi calorii.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florina pe 10 Sep 2013, 13:46
    Am slabit cu Ultra Slim

    Pe mine m-a ajutat sa dau jos din kilograme suplimentul Ultra Slim. Produsul e alcatuit din plante si isi face efectul destul de rapid. Cel putin in cazul meu primele efecte au aparut dupa prima luna! Nu mi-au provocat efecte adverse si nici dependenta. Sper ca rezultatele sa ramana si sa nu ma trezesc cu efect jojo! Numai bine!

    0
    0

  • ada pe 15 Aug 2013, 12:17
    tot pt marinela

    poti incerca joggingul sau daca nu ai timp fa exercitii in casa. cele mai eficiente exercitii sunt abdomenele,genoflexiunile,exercitiile pt picioare.cauta pe youtube. cu un stil de viata sanatos,exercitii regulate,multa apa si odihna vei ajunge la greutate pe care tu ti-o doresti. multa bafta! eu am avut 75 de kg iar cu un astfel de stil de viata(cu mici scapari ca doar sunt om,doar la ocazii mai gustam din alimentele interzise) am ajuns la 49 de kg la 1.68.Uita de nutritionisti si de diete.

    0
    0

  • ada pe 15 Aug 2013, 12:12
    pt marinela

    pt o greutate sanatoasa -10 adica 58,pt o greutate ideala -20 adica intre 48-50 de kilograme.acuma depinde si de conformatie,cum ai oasele.incearca sa reduci portiile asta insemnand sa mananci dimineata o portie iar la pranz jumatate de portie( pana in pranz nu se depune,ai arderile mari). Uite un exemplu de meniu pe care l-am tinut si eu: Dim- iaurt cu ovaz si 1 banana sau 1 ou fiert tare,1 rosie,1 castravete,1 ardei,1,2 felii de paine neagra sau salata de fructe-pepene galben,rosu,struguri,nectarine,mere sau apa cu lamaie daca chiar nu am timp sa mananc. Pranz: supa de zarzavat sau varza sau pui(toate puse la fiert fara ulei) sau pasta de cartofi cu ardei si rosii,sau orez brun cu legume de la punga. apa sa bei cat mai multa 2-2.5 l pe zi si incearca pe cat posibil sa nu mananci dulciuri,carne(doar de 2-3 ori pe saptamana daca nu poti renunta deodata) un post continuu.la mine functioneaza.

    0
    0

  • elena pe 27 Oct 2012, 21:53
    chiar da rezultate

    si eu tin de 3 luni acest regim daca se poate spune regim, m-ai de graba mananc sanatos de 5 ori pe zi si am reusit sa dau jos 17kg , dar m-ai am de dat jos inca 12kg.

    5
    2

  • marga pe 29 Mar 2011, 15:42
    slabire

    e tare greu ,,,ma bucur ca mai aud de norocoase care slabesc, ce sa spun , se pare ca unii au noroc si slabesc fara prea mari eforturi ,,altii,,,,,nu

    3
    1

  • Secret.name pe 28 Mar 2011, 13:15
    kg in plus

    Va multumesc pentru sfaturi.

    1
    0

  • romy pe 27 Mar 2011, 17:27
    ro

    eu am slabit vara trecuta cam 8 kg dar acum p iarna am pus la loc vreo 3.am 1.70 si 63 de kg...asi vrea sa slabesc la loc cele 3 kg dar nu reusesc, sa mentionez ca atunci cand am slabit cele 8 kg nu am tinut dieta si nici nu mam abtinut d la nimic, mancam normal...

    1
    2

  • anonim0119 pe 24 Mar 2011, 21:53
    ....

    Eu am slabit cam 10 kg in cateva luni si nu am facut nimic.Mananc dimineata la scoala si la 2 cand vin acasa cate putin,apoi dorm cateva ore iar seara nu mai am pofta de mancare :-P

    3
    4

  • valisweet84 pe 24 Mar 2011, 17:45
    pt Roxana

    buna Roxana, tu ai spus aici ca ai slabit in 2 luni, 8 kg..poti sa ne spui si noua cum ?Multumesc anticipat !

    0
    6

  • alina285 pe 24 Mar 2011, 15:25
    @marinela

    pentru inaltimea ta, greutatea ideala este de 58-59 kg. cere ajutorul unui nutritionist pentru sfaturi specializate

    2
    1

  • Roxana pe 24 Mar 2011, 09:02
    -3-5 kg luna

    printr-o evaluare mai intai sa vedem ce faci acum si ce ai putea schimba. Eu am slabit 8 kg in 2 luni in urma cu 2 ani jum si ma mentin inca de atunci!

    7
    3

  • marinela pe 23 Mar 2011, 19:07
    cum slabesc

    am 1,68 si 70kg si vreau neaparat sa slabesc normal cat ar trebui sa am

    1
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod