Slăbit rapid: Top 8 exerciții fizice de făcut după Sărbători

Mesele bogate de care te bucuri alături de cei dragi ar putea să te împovăreze cu câteva kilograme în plus după festinul de Crăciun şi Revelion.

La începutul lunii ianuarie te vei simţi din nou dornică să revii la greutatea ta obişnuită, de aceea un set de exerciţii fizice, uşor de pus în practică acasă, te vor ajuta să îţi recapeţi rapid formă după sărbători. Dorinţa de a avea un trup armonios nu implică în mod obligatoriu cheltuieli substanţiale pe echipamente şi abonamente la sala de fitness.

Tot ce trebuie să faci este să răpeşti 10-15 minute din timpul tău liber în fiecare zi, să creezi o atmosferă energizantă cu ajutorul muzicii şi să îţi pui sângele în mişcare. Următoarele exerciţii fizice sunt potrivite pentru a fi executate în conforul propriei locuinţe.

1. Încălzirea


Înainte de orice efort fizic pe care îl depui, este important să îţi încălzeşti muşchii pentru a exclude posibilitatea unei accidentări. Timp de aproximativ 3-5 minute, fă câteva întinderi simple, în picioare sau în plan orinzontal, până când simţi o senzaţie intensă de căldură la nivelul ţesuturilor corpului.

2. Urcatul şi coborâtul scărilor


Întrucât vremea de afară nu este tocmai propice pentru plimbare, încearcă să urci şi să coborî de câteva ori pe un plan ridicat: scară, bordură, scaun jos. Acest exerciţiu uşor te ajută să-ţi tonifiezi muşchii fesieri şi soldurile, abdomenul şi spatele.

În acelaşi timp, beneficiezi şi de un uşor impact al exerciţiului de tip aerobic.

3. Săritură la coardă


Chiar dacă este un joc al copilăriei, săritură la coardă reprezintă un excelent exerciţiu cardio, benefic pentru recăpătarea formei generale a corpului. Încearcă să execuţi câte 15 sărituri consecutive, de 3 ori.

4. Alergarea pe loc


Credeai că jogging-ul este un sport accesibil doar în exterior sau la sala de fitness? Ei bine, alergarea pe loc are aproximativ aceleaşi efecte pozitive asupra tonusului muscular, dacă o faci cel puţin 5-6 minute în fiecare zi.

Pe măsură ce rezistenţă ta fizică creşte, poţi mări intervalul cu câte 15-20 secunde zilnic, "adăugând" şi alte variaţiuni care topesc eficient caloriile: ridicarea genunchilor la piept, pendularea gambelor la spate, jocul de glezne etc).

5.Sărituri pe loc


Sesiunea "cardio" poate fi încheiată cu succes apelând la distractivele sărituri pe loc. Le poţi executa cu genunchii la piept, rotind sau mişcând lateral braţele.

La început, este bine să limitezi repriză la un singur minut, urmând ca ulterior să adăugi câte 20-25 de secunde în fiecare zi.

6. Genuflexiuni


Profesorii de sport includ acest tip de exerciţiu în orele de curs dintr-un motiv întemeiat: tonifiaza muşchii picioarelor, te ajută să păstrezi o poziţie corectă a coloanei vertebrale şi tonifiaza abdomenul. Iniţial, 3 seturi de câte 10 repetări sunt suficiente. Ulterior, adăugă câte 2-3 în plus în fiecare zi.

7. Abdomene


Cunoscute pentru importantă lor în tonifierea trunchiului, abdomenele sunt singurele exerciţii cu adevărat utile în conturarea unei talii de viespe. Începe cu două seturi de câte 15 repetări, apoi măreşte numărul cu câte 3-5 ridicări zilnic.

8. Flotări


Sprijină-ţi braţele şi genunchii de podea şi executa, iniţial, 5 repetări în 3 seturi consecutive. Acest exerciţiu lucrează pieptul, spatele, deltoidul frontal, tricepsul şi braţele.

Nu ai nevoie de exerciţii complicate pentru a obţine un rezultat satisfăcător.

Apelează la aceste căi clasice şi eficiente pentru tonifierea corpului şi bucură-te de trupul tău, în formă sa cea mai bună.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod