Slăbit rapid: 8 trucuri ca să scapi de sedentarism

Mersul la sală este o soluţie viabilă pentru puţine dintre noi. Fie că nu avem timp sau motivaţia dispare la scurt timp după achiziţionarea abonamentului de fitness, stilul de viaţa sedentar revine adesea rapid. Pentru a fi în formă, încearcă 8 trucuri ca să scapi de sedentarism, soluţii ce te pot ajuta să faci mişcare fără un program regulat de gimnastică sau sport.
Mersul la sală este o soluție viabilă pentru puține dintre noi. Fie că nu avem timp sau motivația dispare la scurt timp după achiziționarea abonamentului de fitness, stilul de viața sedentar revine adesea rapid. Pentru a fi în formă, încearcă 8 trucuri ca să scapi de sedentarism, soluții ce te pot ajuta să faci mișcare fără un program regulat de gimnastică sau sport.

Dansează pe muzica preferată

Cea mai simplă soluție de a face mișcare în mod plăcut este dansul. Alege-ți muzică preferată care îți pune sângele în mișcare și dansează singură pentru a te menține în formă. Muzica te poate relaxa și îți poate aduce și amintiri plăcute.

Mergi în timp ce vorbești la telefon

Fie că ești la serviciu sau acasă, nu ești obligată să stai pe loc atunci când îți sună telefonul.
Ridică-te de pe scaun și fă puțină mișcare, chiar dacă este vorba doar de pași calmi în cerc. Mișcarea îți va face bine și poți reveni pe scaun când ai încheiat convorbirea.

Renunță la lift

Unul dintre cele mai simple trucuri care te obligă să faci mișcare este înlocuirea definitivă a liftului cu scările. Dacă simți că respiri mai greu după ce urci câteva etaje pe jos, atunci chiar ai nevoie de orice exercițiu fizic și este indicat să faci mai multă mișcare.

Fă mișcare în timpul reclamelor TV

Când reclamele îți întrerup serialul sau emisiunea preferată, ridică-te de pe canapea sau de pe fotoliu. Frigiderul nu este cea mai bună destinație, dar cât timp ești în picioare poți strânge lucrurile aruncate în mod dezordonat prin cameră sau poți chiar șterge praful.
Dacă ai căminul perfect ordonat și curat, fă câteva genuflexiuni sau întinderi în timpul pauzelor de reclame.

Cercetează (aproape fiecare raion) din supermarket

La cumpărături în supermarket sau hipermarket, evită doar raionul de junk food. Mergi însă prin toate celelalte. În acest mod, faci mișcare și poți găsi oferte speciale de prețuri sau poți descoperi lucruri utile pe care ți le dorești dar nu le-ai căutat până acum în mod activ în magazine.

Parchează mai departe de destinație

Șofatul implică ceva mai multă mișcare decât statul pe canapea, dar fundul tău este tot lipit de un scaun. Renunță la încercarea de a găsi un loc de parcare cât mai aproape de destinație și parchează mai departe.
Vei face câțiva pași în plus și poți lăsa mașina într-un loc mai sigur, unde nu va fi blocată de alți șoferi care vor să meargă pe joc cât mai puțin.

Coboară la o stație diferită

Dacă folosești mai mult mijloacele de transport în comun, nu mai coborî la stația potrivită. Coboară fie cu o stație înainte de destinație, fie cu una după. Sigur că nu poți să renunți la aceste 10 minute atunci când ești deja în întârziere, dar poți găsi destule ocazii în care îți permiți o plimbare pe jos de 10 minute.

Dă o șansă jocurilor video

Jocurile video pe consolă pot fi soluția potrivită pentru a face mai multă mișcare chiar în sufragerie.
Sistemul Kinect pentru Xbox 360 sau jocurile speciale pentru Wii si Wii U te obligă să te ridici în picioare și să faci mișcare. Soluții alternative sunt plimbările și joaca fie cu un animal de companie activ, fie cu un copil mic.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adina pe 7 Nov 2012, 16:07
    buna

    Eu am slabit cu pastile naturale de slabit ,stiu ca nu sunt un exemplu bun de urmat lumea e sceptica in general cand vina vorba de pastilele de slabit.In fine ideea e ca am mancat si sanatos ,intr-o luna cat am luat pastilele am slabit 8kg.Am avut curaj sa iau pastilele,se numesc interactiv slim, pentru ca sunt romanesti si am vazut-o si pe Doinita Oancea ca a slabit cu ele.

    0
    0

  • simika pe 6 Nov 2012, 09:40
    jocurile video...

    sunt bune cand este frig afara, cred ca mai de pret e miscarea in aer liber ;)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod