Secretele franțuzoaicelor pentru o siluetă perfectă. Încearcă-le și tu!

Turiștii care călătoresc în Franța se întreabă adesea cum reușesc franțuzoaicele să fie suple și sexy în condițiile în care par să consume cantități impresionante de brânză, croasante sau ciocolată și să bea la fiecare masă vin.
Iar și mai surprinzător este faptul că nu sunt deloc obsedate de diete sau antrenamente fizice extenuante. Dar secretul lor are o strânsă legătură cu modul în care abordează alimentația și atitudinea față de mâncare. Iată care sunt aceste secrete potrivit brightside.me.

Fiecare masă este un ritual

Acesta este probabil principalul secret al femeilor din Franța. Pentru că tratează mâncarea ca pe ceva sacru, ele nu consumă alimente de tip junk food și nici nu mănâncă pe fugă. Se poate spune că francezii sunt obsedați de mâncare, dar numai de mâncarea rafinată și în cantități mici. Franțuzoaicele își iau prânzul sau cina la restaurante sau cafenele, consumă porții mici, beau vin și se bucură de compania prietenilor și apropiaților. "Pentru francezi, o masă este un moment în care te bucuri de plăcere, savurând mâncarea, dar și conversația. Din păcate, în multe alte țări mâncarea este privită doar ca un combustibil.
Iar dacă nu te bucuri de plăcerea de a mânca, atunci vei încălca multe reguli ale alimentației corecte", declară pentru brightside.me nutriționistul francez Francoise L’Hermite.

Franțuzoaicele aleg calitatea

Femeile din Franța preferă ce e mai bun, mai proaspăt și mai rafinat în ceea ce privește alimentele. Principiul lor este acela de a alege ce este mai scump și mai bun, decât ce este mult și ieftin. Vor prefera întotdeauna o bucățică de ciocolată neagră de calitate în locul unei cantități mai mari de înghețată ieftină sau vor alege pește proaspăt în locul puiului mai ieftin, de calitate îndoielnică.

Lasă furculița pe farfurie în timpul mesei

O franțuzoaică nu va mânca în grabă, fără să se desprindă de lingură sau furculiță în timpul mesei, ca și cum ar fi într-o competiție. Va mânca încet, va savura fiecare înghițitură și va face pauze pentru a discuta cu cei care se află la masă alături de ea.

Cunosc riscurile, dar nu își refuză nimic

Femeile din Franța sunt conștiente de faptul că foie gras sau brânza Brie au foarte multe grăsimi și că nu se pot menține în formă dacă mănâncă pâine proaspătă și croasante de două ori pe zi. Dar cu toate acestea nu refuză micile tentații și nu se torturează cu diete stricte, ci aleg să guste atunci când își doresc ceva.

Sunt moderate și echilibrate

"Franțuzoaicele cunosc diferența dintre a-ți face o mică plăcere culinară și a te cufunda cu totul în mâncare. Dacă își doresc să se mențină în formă, atunci nu vor mânca prăjituri, brânză și pâine în aceeași zi", declară Rebeca Plantier, autoarea cărții "Lecții din Franța: Alimentație, Fitness, Familie".
O siluetă suplă se menține prin moderație și echilibru.

Nu fac exces de sare sau zahăr

Bucătăria franțuzească este recunoscută pentru rafinamentul său, iar femeile din Franța știu din copilărie că orice este "prea mult" trebuie evitat. Vor lăsa deoparte o prăjitură care este prea dulce, un fel de mâncare care este prea sărat sau gătit într-un stil nesănătos.

Așteaptă cina în loc să mănânce pe fugă

Spre finalul zilei, când foamea se accentuează, numeroase persoane aleg să mănânce sandvișuri, gustări nesănătoase sau fast-food pentru a-și potoli rapid foamea. Dar nu și franțuzoaicele. Acestea preferă să aștepte cina și să servească o mâncare savuroasă, iar dacă cina este mai târziu, vor consuma iaurt simplu pentru a reduce senzația de foame. Francezii mănâncă mai mult iaurt decât ceilalți europeni, ajungând la 20 de kilograme pe an per persoană, potrivit autoarei blogului "Franțuzoaicele nu se îngrașă", Mireille Guiliano.

Mănâncă întotdeauna la o masă frumos aranjată

Pe lângă preparatele culinare delicioase, femeile din Franța se bucură și de plăcerea de a mânca la o masă frumos aranjată. Nu sunt obișnuite să mănânce pe un colț de masă, în grabă, sau la birou.
Pauzele de masă lungi sunt ceva obișnuit în Franța, iar acest lucru le permite oamenilor să se bucure mai mult de mâncare și să fie mai atenți la ce și cât mănâncă.

Fac mișcare de plăcere

Pentru francezi, activitățile fizice, în special în natură, așa cum sunt drumețiile, călătoriile pe munte, schiatul, plimbările prin parc sau tenisul de câmp sunt foarte apreciate. De asemenea, merg foarte mult pe jos. Și fac toate acestea de plăcere, ca un mod de viață, nu ca pe o metodă disperată de a arde caloriile pe care le-au consumat.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Victoria pe 25 Aug 2016, 18:45
    Calitatea alimentelor

    Merci, asta stiu si eu. Si chiar eram supla inainte de '90. Dar ce sa fac acum cind orice aliment, oricit de scump, in tara asta e "otravit"? Pot citi etichetele, pina "la loc comanda", ca tot degeaba. Nu am ce alege, toate sint la fel. Nu mai este nimic natural si sanatos.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod