Săptămâna 10: Yeiiii!!! Sportul a revenit în viaţa mea!

Aproape că-mi dau lacrimile şi acum când scriu… e de nedescris senzaţia pe care am avut-o toată această Săptămână. Am făcut mişcare, zilnic, şi nu m-a durut nimic, din contră!! Ştiţi

Aproape că-mi dau lacrimile şi acum când scriu… e de nedescris senzaţia pe care am avut-o toată această Săptămână. Am făcut mişcare, zilnic, şi nu m-a durut nimic, din contră!! Ştiţi poanta cu "după 40 de ani, în ziua în care te trezeşti şi nu te doare nimic înseamnă că ai murit",nu? Ei bine, în astea 12 luni (şase de sarcomă, şase după) am fost vie rău. Adică mă dureau toate la fiecare mişcare...în special spatele şi abdomenul.

IMG_20160317_150918

Săptămâna trecută am ajuns la prietenii noştri de la Evokinetic din Braşov să o lăsăm pe Suria să se joace cu toată aparatura lor dar, cum nu e pentru cine se pregăteşte ci pentru cine se nimereşte, copila a adormit, n-am vrut să o trezim şi kinetoterapeutul la care era programată m-a întrebat ''Nu mai bine mă ocup de spatele tău?''. Aleluia! Aleluia!!! Nici dacă dădeau drumul îngerilor să cânte nu îmi suna aşa de bine.

IMG_20160324_135010

Mi-a făcut un masaj yumeiho şi m-a sfătuit să lucrez cât mai repede la revigorarea masei musculare. "Cum să fac asta Cosmin când la orice tentativă a mea de gimnastică mă doare coloana, iar abdomenul zici că mi se destramă acut?" "De ce nu zici aşa? Avem Red Cord special pentru asta!".

Primele clipe am crezut că face mişto de mine. Mă gândeam că-mi oferă un ştreang roşu, să Nu mă chinui mult, dar măcar să arăt bine şi la modă.

IMG_20160326_131444

"Red Cord e o tehnologie norvegiană de Activare neuro musculară dezvoltată în primul rând pentru recuperarea post traumatic, adică exact atunci când fiecare mişcare e însoţită de dureri."
Pe româneşte şi pe înţelesul meu din calitate de fostă blondă, vorbim de un sistem de corzi elastice şi scripeţi care arată SF dar, mânuite de un specialist, îţi dau o stare de imponderabilitate. Te sprijină în fel şi chip astfel încât tu să îţi pui în mişcare ce pachet muscular ai nevoie, dar osatura să Nu simtă nici o "responsabilitate".

Ca atare m-a "spânzurat" şi m-a pus la treaba. În doar câteva minute de lucru amuzant (mă simţeam că fii-mea de 6 luni care se mişcă din toate încheieturile ţinută însă că o balerină de tatăl ei) am simţit că am lucrat mai toate grupele de muşchi fără nici o durere. Mai mult, lucrând muşchii până atunci contractaţi mi-a dat drumul la amplitudinea mişcărilor uzuale. Ba chiar îmi venea să zbor!!

facebook-20160328-001014

Ceea ce n-am făcut, dar în schimb am fost pentru prima oară după naştere la sală la Profa (yeiii!!!) şi am lucrat împreună cu Valentina Pelinel exerciţii mai blânde, dar susţinute.

Deja la a doua şedinţă am simţit că aş putea mai mult! Nu mi se părea real!!!

Apropos, sfat pentru toate viitoarele mămici - dacă nu aveţi probleme cu sarcina, urmaţi exemplul Valentinei şi faceţi zilnic mişcare. Ea a postat multe dintre exerciţiile făcute cu Profa Luminiţa Nicolescu. Le găsiţi pe pagina ei de Facebook şi sunt geniale atât pentru gravidute cât şi pentru proaspete mămici.

Nu de alta, dar dacă nu vă mişcaţi ajungeţi ca mine!!! Şi vă garantez, nu e o senzaţie plăcută.
Vestea Bună este că, iată, soarele răsare şi pe strada mea şi am ajuns de două ori la sală şi de două ori la piscină!! Sunt atât de mândră de mine de îmi vine să mă pup non stop!! N-am mai ajuns în schimb la masaj şi nici n-am rezolvat cu lipsa somnului. Aşa încât mi-e foame rău. Hmmmm. Am descoperit în Bucureşti un împinge tava ''de lux'' lângă Piaţa unirii şi acolo găsesc lucruri gătite fără prăjeli sau grăsimi inutile. Dar când mi-e foame chiar trebuie să mănânc... Iar când prietena mea Vivi îşi serbează ziua şi prietena ei Mihaela face special pentru ea şi copii prăjituri cu mai puţin zahăr chiar nu pot să rezist....

Dar sportul îmi ridică moralul maxim!!Iar reîntâlnirea cu Profa şi Valentina mă repune pe picioare instant. Trebuie să vă povestesc peripeţiile primei întoarceri la sală. Pentru că universul îţi pune tot felul de teste în faţă să se asigure că vrei cu adevărat ceea ce declari.

Trebuia să ajung la sală la 11. Valentina e punctuală şi însărcinată, aşa că Nu vroiam să o fac să aştepte. Ne trezim ca de obicei la 7, expediem primul copil la şcoală şi, fiind după o altă noapte albă, rugăm copilul mare să ne mai dea o oră de somn în timp ce ea urma să se joace cu mezina. Totul bine şi frumos, Teresa e mereu încântată să îşi dezmierde sora mai mică, doar că, s-a gândit ea că suntem obosiţi şi ne-a lăsat să dormim până la 10.30!!!

Panică serioasă, man! Până la sală fac 35 de minute, Suria era nemâncată, bărbatul neindusat, copilul mijlociu tocmai sunase că îşi uitase ceva acasă, haos! Haos! Afară plouă, trafic ca la balamuc, nu ştiam pe unde să o mai luăm, copilul mic a simţit agitaţia şi a început să zbiere ca din gură de şarpe, tocmai atunci a sunat o duduie de la Orange cerând insistent nu ştiu ce aprobare fără să înţeleagă că NU POT să mă concentrez la nimic....pe scurt, am ajuns la Profa la 12, plânsă toată şi tremurând.

Le-am găsit pe amândouă la taclale, calme şi pregătite să mă ia în braţe să mă liniştească "Fii serioasă Roxanica, te macini din atâta lucru? Uite, Valentina a avut treabă, acum a ajuns şi ea, acum intrăm în sală şi uităm toate problemele....!"

Să le dea Dumnezeu sănătate, lor şi soţilor Cosmin şi Loredana pentru Red Cord-ul lor, că mă pot duce acum la culcare simţindu-mă pentru prima oară în multe luni, în formă şi fără dureri! Lucrăm la faza de simţit ca un fulg!!! Voi cum sunteţi?

PS- special pentru voi, Profa m-a lăsat să postez cel mai tare DVD pe care eu l-am văzut vreodată de gimnastică de remodelare corporală. Ani de zile, când nu ajungeam la sală, îmi era coleg de mişcare. Vi-l recomand cu tot sufletul!

Beauty over 40- astăzi, prima parte!

http://youtu.be/ud_57VmxSlo

Cu drag,
Roxana

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod