Sănătate. Cum te ajută exerciţiile pilates după un accident la schi

Îți pot afecta sistemul muscular și sistemul osos, de aceea recuperarea este foarte importantă în acest caz. Ce recomandă un instructor!
Marga Bălan, fondatoarea Școlii de Pilates şi creatoarea conceptului EVOpilates - Evoluție, Fluență, Excelență, explică modul în care exerciţiile de Pilates i-au schimbat viaţa după un accident la schi.

„Ideea mi-a apărut în urma unei accidentări la genunchi, în perioada în care mergeam la schi. Pentru refacere, am folosit exerciţii din sistemul Pilates care ulterior au devenit miracolul recuperării mele. Dacă aveam o musculatură periarticulară antrenată și echilibrată, ar fi prevenit accidentarea, respectiv ruperea meniscului.
Astfel am constatat că Pilates este excelent pentru prevenirea accidentărilor, recuperare și obţinerea performanţelor în schi, datorită sistemului de exerciţii care antrenează și echilibrează părţile cele mai solicitate în acest sport: articulaţiile gleznelor, genunchilor și zona lombo-pelvică“
, povestește Marga.


Pilates plus gimnastica hipopresivă fac minuni


În armonie cu exerciţiile din sistemul Pilates se asociază gimnastica hipopresivă, tehnică utilizând respiraţia diafragmatică. Aceasta este o abordare nouă de terapie fizicală, iniţial pentru activarea peretului pelvin, prin reducerea presiunii din cavitatea abdominală, responsabilă pentru majoritatea disfuncţiilor abdominale, pelviene și ale coloanei vertebrale.


Miracolul gimnasticii hipopresive constă în beneficiile producerii de celule roșii în măduva spinării, asociate cu stimularea celulelor de la nivelul ficatului și rinichilor. Această oxigenare mai bună influenţează recuperarea în procesele de vindecare și are un rol esenţial în creșterea performanţei sportive.

Pilates combinat cu gimnastica hipopresivă este cel mai bun prieten al schiorului pentru că îl susţine în pregătirea eficientă pentru performanţă, detensionare după efort, prevenirea și recuperarea accidentelor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod