Reteta siluetei perfecte

"Lupta" pentru eliminarea kilogramelor in plus si, in general, problema unei siluete cat mai fine constituie un subiect de maxim interes pentru orice femeie. Iti doresti sa fii frumoasa, atragatoare si sa poti purta, la vara, costumul acela nou de baie pe care ti l-ai cumparat. In acest scop, trebuie sa stii ca exercitiul fizic este necesar, dar nu si suficient. In absenta unei alimentatii sanatoase, eforturile tale vor fi zadarnice. Aceasta ca sa nu mai spunem ca pot aparea si boli despre care nu ai fi crezut niciodata ca le poti avea...

Ne propunem ca, in urmatoarele saptamani, sa-ti prezentam un serial, care va raspunde intrebarilor tale. In acest prim episod, vom aborda cateva aspecte referitoare la alimentatie si la ceea ce presupune o dieta sanatoasa, care sa nu aiba efecte adverse asupra organismului.

De data aceasta, vom aborda subiectul din punctul de vedere al sanatatii. De ce vrem sa slabim? Pentru a fi mai sanatosi. De ce ar trebui sa facem sport? Pentru a fi mai rezistenti la toti factorii de stres ai mediului inconjurator.
De ce este recomandabil sa urmam diferite tratamente de detoxifiere? Pentru a ne curata organismul de produsi nocivi, pe care ii acumulam in primul rand din alimentatia vicioasa, din atmosfera, si asa mai departe.

Nu ne putem lansa in lupta cu kilogramele fara a trece totul mai intai prin "filtrul" sanatatii, si aici trebuie subliniat ca ne imbolnavim in primul rand ca urmare a unei alimentatii necorespunzatoare. Obezitatea, diabetul, afectiunile cardiovasculare si osteo-articulare, cancerul, alergiile, diverite boli de piele sunt cele mai frecvente probleme la care suntem expusi daca nu ne alimentam corect.

Alimentatia trebuie sa fie intr-adevar diversificata, pentru a fi sanatoasa. Foarte multe persoane inteleg prin termenul de "alimentatie diversificata" ca pot manca tot ceea ce isi doresc. Nimic mai gresit! Alimentatie diversificata inseamna a avea incluse toate principiile alimentare cu rol nutritiv, adica: proteine, glucide si lipide - in proportii diferite, bineinteles. Asadar, sa uitam de acele diete pe baza unui singur aliment, pentru ca in primul rand provoaca multe carente in organism, iar pe de alta parte, scaderea in greutate este falsa.


Cele mai renumite tipuri de alimentatie sanatoasa sunt South Beach, Michel Montignac si alimentatia in functie de grupa sanguina.

South Beach poate fi socotita o alimentatie bazata pe proteine si legume, iar principiul de baza este de a urmari calitatea si nu cantitatea mancarii, ceea ce diminueaza considerabil stresul specific unei diete.

Michel Montignac a ajuns la concluzia ca unele combinatii alimentare nu sunt benefice, nici din punct de vedere al scaderii in greutate, nici al sanatatii. A nu se intelege gresit, alimentatia disociata a lui Montignac nu este acelasi lucru cu o anumita dieta care propune disocierea alimentelor pe zile sau saptamani.

Alimentatia in functie de grupa sanguina este sanatoasa, diversificata si propice fiecarei grupe. Toata lumea ar trebui sa aiba in biblioteca lucrarea "Alimentatia adecvata a celor patru grupe sanguine", de Peter J. D'Adamo, si sa o foloseasca.

Insa toate aceste alimentatii au la baza cateva reguli general valabile. Daca nu doresti sa urmezi una dintre dietele mentionate, este insa obligatoriu, pentru a avea o alimentatie sanatoasa, sa tii cont de urmatoarele reguli:

Tot ceea ce este dublu rafinat sau extraprocesat trebuie exclus din alimentatie: zahar alb, faina alba (si toate produsele obtinute din ea), orez alb, etc.
Toate prajelile sunt periculoase pentru sanatate, si in aceasta categorie se incadreaza si alimentele de la fastfood.
Niciodata nu se vor amesteca fructele cu proteinele; fructele se mananca dimineata, pe stomacul gol (in cazul acesta, cei care sufera de boli gastrice au alternative...
deci, nu au nici o scuza).

Sportul si avantajele sale nu mai necesita nici o prezentare, intrucat toata lumea este la curent cu acest lucru.

Pentru a fi cat mai sanatosi, si pentru a usura considerabil lupta cu kilogramele in plus, urmatorul pas consta in detoxifierea organismului. Acest lucru trebuie sa se intample zi de zi, prin aportul a minim doi litri de apa, dar, cel putin anual, trebuie sa facem o detoxifiere generala si mai profunda a organismului.

In acest scop, vom urma diverse cure de detoxifiere cu sucuri de legume, de fructe, ceaiuri si, mai nou, capsule pe care le putem gasi la magazinele naturiste sau farmacii - singura conditie fiind sa avem aportul de doi litri de apa in organism. O alta metoda de detoxifiere o reprezinta diferitele impachetari la cald, pe baza de alge, care ar trebui facute saptamanal, in saloane de ingrijire corporala.

Acum, dupa ce ti-am vorbit despre cele mai importante aspecte ale unei diete sanatoase, urmatorul pas consta in... ai ghicit, trecem la gimnastica! In episodul urmator, iti vom prezenta o serie de exercitii pentru tonifierea bustului si abdomenului.
Vremea este frumoasa, primavara si-a intrat pe deplin in drepturi, asa incat exercitiile fizice vor deveni o adevarata placere!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod