Reda frumusetea pielii tale

Indiferent de forme sau greutate, multe dintre femei se plang din cauzacelulitei. Nu dispera, oricand poti face apel la metode care te sustinin lupta cu pielea care a capatat aspectul cojii de portocala. Singuraconditie pentru a te transforma intr-o zeita a frumusetii este sa teinarmezi cu multa ambitie si perseverenta.

De ce apare celulita?
Celulita este cauzata de intinderea excesiva a celulelor adipoase,retentia de apa, de insuficienta circulatiei sanguine si limfatice,de slabirea tesutului conjunctiv si, in majoritatea cazurilor, unfactor important il reprezinta dereglarile hormonale, spune dr. CarmenMihailescu, de la salonul de frumusete "Promote" (strada Mantuleasanr.3).

La majoritatea femeilor, celulita se manifesta pe coapse, fese, abdomensi, uneori, pe brate. Barbatii, norocosii, nu sunt supusi acesteipredispozitii. Hormonii feminini, estrogenul, incurajeaza corpul sadepoziteze grasimile intr-un anumit fel, iar rezultatul acestei colectari,chiar sub piele, cauzeaza acesteia aspectul cojii de portocala.

Aparitia celulitei este influentata si de factorul genetic. Celulitanu apare pentru ca ai avea cateva kilograme in plus; chiar si femeileslabe sufera de aceasta afectiune. Dar daca vei incerca sa slabesticateva kilograme, facand exercitii fizice, prin tonifierea muschilor,poti reduce aspectul inestetic al pielii.

Aparitia celulitei mai este determinata de utilizarea cronica a unorclase de medicamente, cum ar fi preparatele hormonale antiinflamatoaresteroide (Prednison).
Utilizarea hainelor stramte, din material plastic,situatie in care pielea nu poate respira, si sedentarismul sunt altifactori care contribuie la aparitia celulitei.

Celulita nu este dureroasa, decat in stadii foarte avansate si nureprezinta o boala. Dar toata lumea prefera aspectul ferm si catifelatal pielii. Modul de viata este un factor care influenteaza aparitiadar si disparitia celulitei. Bauturile cu care te desfeti, mancarurilepe care le gatesti, exercitiile pe care le practici (sau nu!), toateacestea pot afecta gradul in care pielea cu aspectul cojii de portocalaiti decoreaza coapsele, fesele si abdomenul.

Doctor Mihailescu spune ca exista trei stadii diferite de dezvoltare acelulitei:
1. - aparitia unui strat subtire, subcutanat de grasime, cand reliefulpielii devine putin neregulat. Tesutul este fin si elastic iar vaselede sange (capilaritatea) sunt vizibile si normale;
2. - in acest stadiu, tesutul adipos creste ca dimensiuni si poate firelativ moale, daca depunerea este recenta, sau de tarie medie daca estemai veche. Capilaritatea incepe sa fie putin neregulata;
3. - stratul subcutanat este gros, persistent si vechi. Tesutul esterigid la pipait, capilaritatea inegala si vizibila. Tesutul devinesensibil la palpare si in acest stadiu celulita este dureroasa.

Cum sa lupti impotriva celulitei?

Gimnastica pasiva
- imbunatateste circulatia sanguina;
- imbunatateste tonusul si stimuleaza musculatura;
- reduce edemele;
- activeaza lipoliza (distrugerea tesutului gras).

In cazul stadiului 1 de celulita, e nevoie de 10 sedinte de electrosocuri(190 $), pentru stadiul al doilea 15 sedinte (280 $), iar in cazulcelui de-al treilea, 20 de sedinte (340 $).
Oricate sedinte ai face,10, 15 sau 20, salonul "Pomote" ofera gratuit inca doua sedinte.

Iontoforeza
Acest procedeu se realizeaza cu ajutorul curentilor diadinamici careajuta la penetrarea unei creme anticelulitice in profunzimea pielii. Sepractica dupa o sedinta de electrostimulare.

Hidratarea pielii si masajul sunt si ele foarte importante deoarecefavorizeaza extragerea din zona a grasimilor, eliminarea toxinelor sipunerea in circulatie a grasimilor.

Regim alimentar
1. Fara sare. E mai usor de spus decat de pus in practica, avand invedere faptul ca sarea "se ascunde" in spatele procesului de pregatire aalimentelor. Cantitatea pe care o adaugam noi este minuscula in comparatiecu aceea pe care o gasim in fiecare produs cumparat, fie ca este vorba desupele la plic, produsele semipreparate sau mancarurile din fast-food. Cualte cuvinte, trebuie evitat consumul acestor alimente. Inlocuieste-lecu fructe si legume proaspete, soia si peste.
2. Consuma proteine de doua ori pe zi. Proteinele sunt componentenecesare atat pentru o dezvoltare sanatoasa cat si pentru regenerareacelulelor. Este recomandata carnea usoara, fara grasimi, pestele,preparatele la gratar sau inabusite.
3. Fara zahar. Zaharul in exces formeaza depozite de grasimi, asa ca nute lasa tentata de biscuiti, prajituri, ciocolata si inghetata. Citesteetichetele pentru a vedea care este cantitatea de zahar continutade fiecare.
Si nu te lasa pacalita de produsele pe care scrie: "Faragrasimi!". Ce nu scrie este faptul grasimile au fost inlocuite cu zahar.
4. Fara cafea. Abtine-te de la mai mult de o cafea pe zi. Combinatiadintre cofeina si sedentarismul de la birou duce la constrictia vaselorde sange, circulatia devenind ineficienta.

Lotiuni anticelulitice
Gel anticelulita Oriflame - 389.900 lei/20 ml
Gel pentru suplete cu extract de alge marine, Oriflame- 129.900 lei/150ml
Ulei anticelulitic pentru masaj, The Body Shop - 180.000 lei/125 ml

Liposuctia
Desi multe persoane considera ca operatia de liposuctie arreduce stratul de celulita, in realitate lucrurile nu stau chiarasa. Doctorul Bogdan Andreeescu de la clinica de chirurgie esteticaBody Profile denumeste aceasta operatie ca fiind o "liposculptura",adica o metoda de rafinament corporal, nu una de slabit. Operatiade liposuctie inseamna eliminarea unui strat de grasime. Totodataeste una dintre cele mai riscante operatii, in cazul in care sunteliminati mai mult de trei litri de grasime, ceea ce ar putea provocaun dezechilibru hidroelectrolitic. Candidatii pentru aceste operatiisunt persoanele care fac sport si respecta un regim de viata sanatos,dar sunt predispuse genetic la depozite limitate de grasime, in zonaabdomenului sau a soldurilor. Dupa operatie, depunerile de grasimese pot forma din nou, in cazul in care persoana nu se intretine prinsport si regimuri alimentare.
Riscurile obisnuite ale acestei operatiisunt infectiile si sangerarile. Mai pot aparea embolia grasoasa (cazin care un cheag de grasime intra in circulatia sangelui si ajunge inplaman) sau trombembolia (formarea uni cheag care ajunge la plaman).

Colantii elastici
S-ar putea sa razi, dar colantii elastici sunt de ajutor in eliminareacelulitei. In Anglia a aparut o noutate (de la firma Aristoc), ciorapiianti-celulita. Acestia sunt realizati din lycra, impregnata cu mineraleextrase din plantele marine, care se elibereaza in piele treptat. Inacelasi timp, compresia gradata, de la varf pana in talie, are efectulunui masaj asupra coapselor.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 26 Apr 2008, 23:12
    liposuctie

    am citit detaliile dvs despre liposuctie si am ramas putin socata si sa va spun si de ce.Sunt foarte documentata in domeniul pt ca ma bate si pe mine gandul sa recurg la o asemenea operatie dar nu am mai citit pe alt site k operatia e atat de complicata si ca exista contraindicatii.daca ati putea scrie si de preturi ceva...va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod