Pregătește-te din timp pentru tentațiile culinare ce-ți pot afecta silueta și sănătatea de sărbători. Florin Neby îți spune cum

Peste puțin timp începe perioada sărbătorilor, o perioadă cu multe tentații culinare și multe calorii și grăsimi depuse. Pentru a nu-ți fi afectată silueta, ai tendința de a te abține de la toate “ispitele”, însă există o variantă să te poți bucura cu moderație de aceste bunătăți, respectând cu strictețe anumite criterii. Antrenorul Florin Neby, fost campion mondial la gimnastică aerobică și specialist în nutriție, ne explică care sunt antrenamentele cele mai eficiente pentru arderi și ce alte reguli trebuie să respectăm.
De 3 ori pe săptămână la sală

“Pentru ca mersul la sală chiar să aibă efect, de 3 ori pe săptămână e minimul recomandat de mine. Altfel riști să nu ai rezultate sau ele să fie nesemnificative, iar tu să te întrebi de ce nu se văd schimbări. Un alt aspect important este durata antrenamentului, nu mai puțin de 30 de minute, dar nici 2 ore lălăite. Antrenamentul trebuie să fie bine structurat, concis și complex. Să știi exact de unde începi și unde termini și care e ținta. Dacă înainte de sărbători și de masa îmbelșugată respecți un program strict de antrenamente și lucrezi intensiv, arderile se vor activa mai repede, iar atunci când îți vei permite un răsfăț, el nu va fi asimilat atât de ușor”, a explicat Neby.

Mai mult cardio

“Mers rapid, mers pe jos până acasă, plimbări cu bicicleta, înot, alergat, urcat scările...
orice înseamnă altceva decât stat pe scaun, trebuie aplicat și practicat. N-ai timp să ajungi la sală, ok, dar scările de la bloc le poți urca sau o stație o poți merge pe jos lejer. Să nu credeți că asta e suficient, nu, însă și acest tip de mișcare contează și e ultra benefic”
, a mai adăugat specialistul.

Consumați cu măsură


“Nu zice nimeni să nu te atingi de prăjituri sau de un fel de mâncare mai bogat în grăsimi, însă cu măsură totul. Dacă la prânz ai mâncat sarmale, seara mânănci obligatoriu ceva mult mai slab caloric. Un alt aspect important este cum combini alimentele, nu carne cu făinoase, nu cartofi cu carne, nu lactate cu carne”, a încheiat Neby.


În fiecare săptămână în zilele de marţi şi de joi, Florin Neby realizează cele mai creative antrenamente în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani” la Antena 1.
De curând Florin Neby a deschis prima sa sală – Neby Fitness Club. După 23 de ani petrecuți în sport, Florin impărtășește cu toți cei care își doresc sănătate și frumusețe toate secretele, cunoștințele, tehnicile și inovațiile sale. Neby Fitness Club este un loc de unde toți cei care îi trec pragul vor pleca plini de energie, motivație, cu transformări vizibile ale corpului. Pe scurt conceptul lui Neby presupune: consiliere din partea celor mai buni antrenori, plan alimentar pentru obiectivul fiecărei persoane, măsurători pentru a realiza eficiența, clase de aerobic dinamice și o locație de senzație.

Florin are o experienţă de peste 20 de ani în gimnastică, domeniu în care a obţinut zeci şi zeci de medalii naţionale şi internaţionale, fiind campion european şi mondial la gimnastică masculină şi Maestru Emerit al Sportului în România.
După ce a încheiat cariera de sportiv profesionist, Florin Neby a dezvoltat mai multe proiecte ce au a face cu sportul. A făcut parte din trupa Aeros, al cărei show a fost comparat cu cel al trupei Cirque de Soleil, performând în întreaga lume şi apărând în cele mai prestigioase publicaţii, inclusiv pe prima pagina a renumitului New York Times.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod