Nu uita de incalzire inainte de a-ti incepe exercitiile!

Ce este normal sa facem dupa ce ne ridicam din pat dimineata? Incepem sa alergam?
Majoritatea dintre noi, cand ne trezim, ne intindem bratele, picioarele si incepem ziua incet. Dupa aceea, treptat, incepem sa ne miscam mai repede. Exercitiile trebuie sa nu aiba un grad de dificultate ridicat.

Incalzirea propriu – zisa : incalzeste corpul pentru activitatiile pe care urmeaza sa le executi. Aceasta activitate poate consta in mersul usor sau o alergare de 1 kilometru. Nu conteaza intensitatea activitatii pe care urmeaza sa o realiezi, asigura-te insa ca incalzirea sa faca mereu parte din rutina ta sportiva.


Ce beneficii iti poate aduce incalzirea?

  • elibereaza muschii pentru ca acestia sa nu se simta rigizi si incordati;
  • mareste ritmul cardiac, pregatind corpul pentru exercitii fizice;
  • acelereaza impulsurile nervoase, imbunatatind reflexele si oxigenand muschii;
  • mareste flexibilitatea si mobilitatea articulatiilor;
  • reduce riscul de a suferi leziuni, in special la tesuturile tendoanelor.

Incalzirea trebuie sa dureze intre 5 si 20 de minute. Se poate combina mersul repede si cu pasi marunti, cu masaje si intinderile usoare pentru a obtine o incalzire perfecta. Trebuie sa fie suficient de buna pentru a ridica ritmul cardiac si sa pregateasca muschii pentru a face fata activitatilor de durata.

De exemplu: poti alerga 5 minute intr-un ritm relaxant sau te poti incalzi la inceput prin mersul repede si cu pasi marunti. Poti merge un minut sau doua inainte de a incepe alergarea.


Nu uita de stretching inainte de incalzire!


Intinderea trebuie sa faca parte din incalzire. Trebuie intinsi muschii inainte de a face exercitii de incalzire. Daca doare, pentru ca ai intins prea mult o zona, trebuie sa reduci tensiunea.  

Mentine fiecare intindere aproximatv 10-30 secunde. Aminteste-ti sa intinzi grupuri opuse de muschi, unul dupa altul. Intotdeauna respira cand faci intinderi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod