Mentine-ti silueta in timpul vacantei

Vrei sa nu iei niciun gram in vacanta sau chiar ti-ai dori sa pierzi cateva kilograme. Dar, in acelasi timp, nu iti vine sa refuzi o iesire la restaurant, sa nu te bucuri de...

Vrei sa nu iei niciun gram in vacanta sau chiar ti-ai dori sa pierzi cateva kilograme. Dar, in acelasi timp, nu iti vine sa refuzi o iesire la restaurant, sa nu te bucuri de o iesire la gratar cu prietenii, numarand caloriile, sau sa nu te racoresti cu o inghetata.

Mai multa miscare

Oriunde ai fi - la mare, tara sau munte, daca patul, canapeaua sau hamacul devin prietenii tai cei mai buni, consumul tau de energie va fi minim. Intr-un fel, e normal sa te odihnesti, pentru ca esti in vacanta si vrei sa dormi pana tarziu, sa iti faci siesta, sa te uiti la televizor sau sa faci plaja. Dar nu uita faptul ca vei asimila mai multe calorii cu cat vei cheltui mai putina energie. Profita de vremea buna si de activitatile pe care le poti face doar in aceasta perioada a anului.

La mare

La ora 8, plaja este inca goala, iar marea iti apartine. Sari din pat, ia-ti micul dejun, imbraca-ti costumul de baie si mergi pe plaja.

Profita din plin de mare: alearga pe nisip, mergi prin apa, inoata, astfel vei arde multe calorii fara sa iti dai seama si iti vei tonifia musculatura. Nu prea stii sa inoti? Trebuie sa fie un curs de gimnastica acvatica pe la unul dintre hoteluri, profita de el!

In timpul zilei, nu sta prea mult timp pe nisip sa te bronzezi, desi te incanta sa faci plaja. Ridica-te des si mergi pe malul marii. Vei fi multumita cand, la sfarsitul vacantei, vei observa ca fesele si coapsele tale sunt tonifiate.

La munte

Hotelul la care esti cazata are piscina sau exista vreun strand prin apropiere? Profita de beneficiile inotului. Daca nu, ia-ti un rucsac in spate, o sapca pe cap, imbraca-te lejer si porneste sa explorezi imprejurimile. Informeaza-te ce trasee se pot face si ce obiective turistice trebuie vizitate.

Daca mergi doar sa te plimbi si sa admiri rasaritul, ia cu tine doar un cos, in care sa aduni flori. Micul dejun te va astepta la intoarcere. Cand vine seara si caldura se potoleste, este din nou timpul pentru o plimbare. Vei beneficia de o digestie usoara, iar cina nu te va face sa ai mustrari de constiinta. Pe jos sau cu bicicleta, plimbarea face bine coapselor si e mult mai eficienta decat bicicleta medicinala.

Ce mananci

Mananca incet si opreste-te cand nu iti mai este foame, chiar daca mancarea din farfurie nu s-a terminat inca. Astfel, nu vei manca mai mult decat ti-o cere nevoia de energie, iar echilibrul acumulari/consum va functiona fara probleme. Daca vrei desert, anticipeaza-l in timpul mesei si pastreaza-i un loc. Unii oameni procedeaza gresit, mancand desertul abia dupa ce s-au saturat si uitand ca si acesta are calorii (chiar foarte multe!) si contribuie la senzatia de satietate.

Mananca salata si combin-o cu rosii, castraveti, ceapa, morcovi, fenicul.

Rade deasupra ou fiert, branza, bucati de peste sau carne slaba. O poti amesteca si cu paste sau orez. Pune putin ulei, chiar daca este din masline.

Gratarul sau friptura la rotisor pot fi prezente in farfuria ta fara restrictii. Prepara-le fara ulei, iar drept garnitura serveste legume la gratar. Sunt foarte usor de preparat si, daca le pui mirodenii, devin deosebit de gustoase.

Mananca pepene. E delicios, iti da senzatia de satietate si este bogat in caroten, bun pentru sanatatea pielii tale. Serveste pepenele galben cu cateva feliute de jambon afumat, fin taiat si fara grasime.

Uita de regim

Simte-te bine in vacanta si nu te gandi la kilograme, macar acum. Nu iti mai pune intrebarea "E de regim sau nu?". Satisface-ti poftele, dar savureaza, mananca si degusta incet si nu in cantitati prea mari.

Daca ti-e pofta de o inghetata, savureaz-o pe indelete. Poti bea si un pahar cu vin, luand inghitituri mici. Daca faci miscare, mananci incet si cat mai slab cu putinta, greutatea nu poate deveni dusmanul vacantei tale.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriella pe 15 Iul 2008, 02:39
    silueta in timpul vacantei

    soooper sfatui o sa tin cont de ele;)

    0
    0

  • Andrei pe 10 Iul 2008, 15:57
    Normalizare metabolism

    Incearca apa vie GAV - ea normalizeaza metabolismul si face mai multe lucruri pentru sanatate. Cauta "apa vie GAV"

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod