Mai multa energie si mai putine kilograme!

Ca sa ne punem pe "roate" dupa sarbatori, perioada in care am lenevit si nu am tinut cont de ceea ce am mancat si in ce cantitate, este necesar sa dam startul unui program de "recuperare".
Ca sa ne punem pe "roate" dupa sarbatori, perioada in care am lenevit si nu am tinut cont de ceea ce am mancat si in ce cantitate, este necesar sa dam startul unui program de "recuperare". Un astfel de program se bazeaza in primul rand pe exercitii fizice si alimentatie corecta.

"Dupa sarbatori, oamenii isi doresc sa dea jos kilogramele in plus pe care le-au acumulat din cauza alimentatiei excesive sau grase. Am observat ca in aceasta perioada salile de fitness sunt pline. Cel mai indicat este antrenamentul cardio, deoarece acesta creste pulsul cu 70%, si, practic, nu este nevoie de mai mult pentru a intensifica arderea grasimilor.", aflam de la Liora Zytcer, manager Sports & Spa, in cadrul clubului sportiv Pescariu Sports & Spa.

Daca ti-ai luat inima in dinti si te-ai hotarat sa mergi la o sala de fitness, afla ca nu toate exercitiile iti sunt indicate. Pentru a beneficia cat mai mult de pe urma activitatii fizice, alege exercitii potrivite nivelului tau de pregatire fizica.

"Pentru cei care merg la sala de fitness, dar nu fac un program de aerobic, se recomanda banda de alergat si stepperul. Persoanele care nu reusesc sa se antreneze in sala, pot opta pentru jogging sau urcatul scarilor. Acesta din urma arde intr-o ora 600 de calorii si tonifica excelent muschii, ca sa nu mai vorbim de faptul ca este la indemana tuturor.", ne spune Liora Zytcer.

De asemenea, combinand alimentatia adecvata cu activitatea fizica, scapi de kilogramele in plus si reusesti sa iti umpli bateriile.

"In timpul sarbatorilor, mancarea este gatita foarte gras, de aceea este recomandat sa mancam cat mai multe fructe si legume, atat crude, cat si pregatite fara ulei. Trebuie sa consumam mai putina carne rosie si mai multa carne de pasare - pui, curcan - si peste la gratar.", declara Liora Zytcer.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mirela Salistean pe 21 Dec 2011, 13:57
    raspunsuri fitness

    pt. Deea: bravo! felicitari pentru stilul de viata - felul cum mananci si activitatea fizica - in privinta temerii tale, probabil esti genul care pune usor masa musculara. trebuie sa ai grija la exercitiile pe care le faci (mai mult cardio si mai putine greutati) si neaparat sa faci stretching la sfarsit, pentru ca muschiul sa nu ramana tensionat ci sa se alungeasca frumos. pt. andreea_iubytyca: sunt cateva sali de fitness-aerobic in Bucuresti, pot sa-ti recomand SALSAFIT GYM - e deschisa de curand la Magazinul Unirea: http://salsafit.ro/ Miscarea trebuie sa-ti faca in primul rand placere! Asa stii ca ti-ai gasit tipul de sport care te reprezinta si te motiveaza. Poate iti place sa dansezi - si dansul e minunat ca sa te mentii in forma, poate iti place un antrenament mai structurat, la salteluta, cu gantere, etc. - si ala e foarte bun pentru tonifiere, si, in conbinatie cu cardio, e ideal! Incearca mai multe antrenamente si gaseste-l pe al tau. Din cand in cand, variaza! E foarte fain sa mergi la sala cu o prietena, dar asta poate si sa te conditioneze: - mergi cu si daca merge si prietena - si daca ea nu poate sau nu are chef in ziua aia, si tu ai si chef si timp - ce faci, nu mai mergi nici tu?! Creaza-ti relatia ta personala cu miscarea. Fa-ti prietene noi la sala - in felul asta, daca nu poti sa mergi acolo cu cineva, te vei intalni mereu acolo cu oameni simpatici, energici - cei care nu se lasa impiedicati de ... diverse motive, si te motiveaza si pe tine sa nu te lasi. Dar cel mai important, gaseste-ti tipul de antrenament care te motiveaza si daca ai fi singura. Hai, bafta multa la ce vreti voi si Sarbatori fericite! Va pup pe toate

    0
    0

  • ella pe 17 Ian 2011, 23:19
    Fetelor

    Fetelor, sunt o fata*femeie* care a trecut demult de prima tinerete, insa ma mentin, cu toate ca usor as pune 3kg pe saptamana pe mine. Deci ma refer la fetele micute care cer ajutor, cele cu o varsta cuprinsa intre 12-16 ani, timpurile s-au schimbat, sedentarism, mai multi bani pentru a cumpara dulciuri de la bufetul scolii, mai multe masini..deci nu se merge asa mult pe jos, tehnologie , deci fara multa munca fizica..asadar putina paine, fara dulciuri, putine paste..si veti slabi atat cat doriti, mers pe jos, luate scarile, deci fara lift. Succes

    0
    0

  • burchea pe 30 Oct 2010, 22:39
    gimnastica gravide

    da,se poate merge pe bicicleta daca nu sunt probleme eu am mers pe bicicleta pana la 7 luni cam 2 km pe zi de doua ori la munca si am nascut f usor am avut 67 kg la 9 luni ,fatul a avut 3850 grame ,si am nascut in 15 minute cand am ajuns pe masa de nasteri fara probleme . cred totusi ca nu e valabil la toate gravidele.va salut O ,dar probabil nu e valabil dupa 5 ore de dilatatie .buna

    0
    0

  • ionela pe 21 Iul 2010, 21:45
    gimnastica pt.gravide

    ce fel de exercitii poate face o gravida care este insarcinata in 5 luni, si de cate ori pe saptamana? eu am mai alergat pe banda si am facut bicicleta, este bine? multumesc

    0
    0

  • oana pe 1 Dec 2009, 12:29
    slabit

    am 13 ani am un m160 si 45 de kg nush daca e bn la varsta mea dar eu vreau a mai slabesc ca sa scap de aripioare

    0
    0

  • minutza pe 27 Feb 2009, 16:33
    vreau sa dau cat mai repede kg. jos. nu conteaza cat iau la loc

    va rog frumos. se apropie ziua mea de nastere si vreau sa dau cat mai repede kg jos de pe mine. nu as vrea in special o dieta foarte grea, pt ca ma duc la scoala si nu vreau sa lesin pe coridor. as vrea mai mult niste ex. pt partea de jos a corpului (funduletu' si aripioarele) ca in rest nu am probleme.

    0
    0

  • deea pe 19 Feb 2009, 09:39
    .

    pai ...cat de departe e scoala ta de casa ? spre ex ai putea merge in pas grabit pana la scoala.mersu' pe jos face picioru' frumos :> in rest...fara tampenii de la bufetu scolii :)) fara shaorme,mc'uri,kfc'uri,dulciuri in exces si asa mai departe :)cum s-a mai zis pana acum. am auzit ceva de genu'...ca pentru incepatorii in ale dietei ar fi recomandat sa inceapa asa : dimineatza pe stomacu' gol sa bei in prima zi un pahar de apa a doua zi doua pahare a treia zi trei pahare si tot asa pana la 8..si dupa invers...in a 9a zi 8 pahare in a 10'a 7 pahare....intelegeti voi :)) acum nu stiu daca da rezultate n-am avut curiozitatea :))

    0
    0

  • daniela pe 18 Feb 2009, 23:14
    cum sa sabesc ?

    am 14 ani si vreau sa slabesc cam 6 kg am 1 60 cm si cam 56 de kg ...... cum sa fac sa slabesc ...? avand in vedere ca nu prea fac sport pentru ca nu am timp din cauza scolii ? va rog eu ajutatima ...Va multumesc

    1
    0

  • deea pe 18 Feb 2009, 19:05
    :)

    Hey Silvia multumim pentru raspunsuri :) auzisem de florentina dar nu stiam exact pe ce post e si de la ce ora. nu stiu in ce masura o sa te ajute ca iti spun asta dar si eu am inceput cu sportu si restrictii la mancare cam tot de la varsta ta si simt ca daca nu m'as fi apucat atunci as fi aratat si acum ca o balena :)) in fine...ce'as putea sa'ti recomand :-? exercitiile pilates de ex sunt grupate in functie de zonele cu probleme astfel incat gasesti exercitii pentru zona inferioara( care te ajuta sa dai jos funduletu' si sa scapi de aripioare),exercitii pentru abdomen ca sa dai burta jos s.a.m.d.instructorii pilates recomanda sa faci aceste ex de cel putin 3 ori pe saptamana.dar nu tre sa te multumesti doar cu pilates,niste exercitii cardio n'ar strica deloc. despre celulita nu stiu ce sa iti zic tocmai zilele astea am urmarit o emisiune(oprah) si doctorul de acolo spunea ca celulita e un fel de boala ereditara si daca o mostenesti nu prea ai cum sa scapi de ea,poate doar sa o faci mai putin vizibila.asta ,din nou,se rezolva cu ex pt zona inferioara,jogging etc. de obicei copiii/adolescentii slabesc considerabil mai ales cand se inalta.la vara poate cine stie te apuci de un inot ceva si vei avea rezultate cu siguranta.adica...ma rog la mine a dat rezultate cand aveam vreo 12 ani :))

    1
    1

  • Anghel Silvia pe 17 Feb 2009, 21:07
    Pentru Toti care au dat comm pana acum

    1.Alexandra,nu cred ca te pot ajutasi eu am nevoie de ajutor dar mai bine discutam mai intai problemele voastre.Nu trebuie sa faci nici o dieta!Tot ce trebuie sa faci este sa nu amnci deloc dulciuri fara prajeala ulei fast food pizza suc(carbogazos si necarbogazos)si 2 l apa pe zi daca nu poti incearca sa bei cat mai multa apa.Fa exercitii cat mai multe alearga cat mai mult si nu uita ca daca ai prieteni ei nu te vor lasa nicioadata singura.vorbeste cu ei sau cu prieteni tai care vor sa slabeasca si sa va faceti un program exact cum am facut cu prietena mea.acum ar trebui sa faci un calcul sa vezi daca esti subponderala supraponderala in stare de obezitate su alte tipuri.ei bine u pot sati dau sfaturi doar tie 2.deea:e bine ca mananci sanatos.mereu trebuie sa ai in bucataria ta fructe.dimineta o poti convinge pe mama sau tatal tau sau chiar si singura un suc gustos de natural din fructe.......dar cat mai mult efort!multe exercitii si vei ave cel mai sexy corp poti face si exerciitile de pe prima la 8 si ceva dimineata cu florentina eu fac asta si ma simt ca o sirena desi sunt in devenire;)).Dute la o sala dar nu plati un abonament gigant daca nui poti face fata eu nu am fost niciodata la o sala de fitnes dar sper ca voi merge cu cea mai buna prietena a mea.3.da stiu una chiar mai multe poti sa cauti si pe google.ro scrii abonament sala fitnes sau altcumva si o sati apara cat ai zice peste si os ati apara si mai repede daca ai viteza mare la internet ;).4.Daniela,nu trebu7ie sa faci o dieta dupa cum am explicat si mai sus,doar nu manca prajeli,uleiuri fast food pizza dulciuri sau daca ai destui bani nu tiar sta mai bine cu un nutritionist?uite ca mam cam plictisit sa scriu asa ca voi face mai scurta aceasta conversatie pentru ca veau sa ma ajutati si voi5.Ramona:aici nu te pot ajuta cu nimic nush nik despre gimnastica pt gravide pt ca eu am doar 11 ani si sunt mandra de mine!asa ca fetelor,daca cineva rade de voi (in general porcii de baieti)nui bagati in seama aici este o metoda foarte funny (nu am experimantat-o):va duceti la fast-food-uri(in general McDonald's)cu cel care rade sau cei care rad:acolo luati cel dar cel mai sanantos meniu compus dintrun mar iar ei cu siguranta vor comanda oate draceniile de acolo!DAR ATENTIE!nu comandati voi primele,altfel sar putea sa ia si ei acelasi meniu!acum problema mea:sunt o fata de 11 ani,am 1 m 55 cm si 40 de kg de la ultima cantarire.as dori sa stiu din experienta voastra un program de exercii contact:rockeritza_smekeritza(@yahoo.com)Multumesc Anticipat

    0
    0

  • Alexandra pe 16 Feb 2009, 21:45
    dieta

    Ma numesc alexandra sunt in pragul adolescentei am 12 ani dar cam grasa am durtica si celulita .As dorri o dieta am 60 de kg si in mod normal ar trebui sa am 49.9 Va implor aiutatima

    0
    0

  • deea pe 7 Feb 2009, 18:05
    am o mica teama...

    de felul meu nu mananc mult si nici nesanatos.m-am obisnuit sa nu mai sar peste micul dejun si in ultima vreme am devenit fanul nr 1 al fructelor care sunt acum nelipsite din bucatarie.am multa energie imi plac toate sporturile vara fac inot iar in rest alerg dansez si urc scarile pe cat posibil :)) in timpul liber ma ambitionez si fac ex pilates sau fac cate 30min-1h la bicicleta medicinala.insa observ ca usor usor imi apar muschi mai ales la picioare unde n-am nevoie pentru ca si-asa conformatia mea este mai ciudata( am oasele groase si de aceea am picioarele solide). ar trebui sa mai reduc din activitatea fizica sau sa am incredere ca pana la urma voi arata mai bne,mai...feminin ?

    0
    0

  • andreea_iubytyca pe 19 Ian 2009, 16:13
    sala de fitnes exclusiv feminin

    stiti vreo sala de fitnes in bucuresti numai pt femei? vreau sa stiu si eu. va rog spuneti-mi si mie

    0
    0

  • danyela pe 18 Ian 2009, 22:33
    kg in plus

    Vreau sa incep sa tin o dieta si in acelas timp sa merg la sala....dar asta nu se poate face de azi pe maine....ce imi recomandati pentru inceput ?...cateva chestii elementare si usoare...va rog sa-mi raspundeti..

    3
    0

  • Ramona pe 14 Ian 2009, 18:44
    Gimnastica pt gravide

    Este ok pt o gravida sa se dea cu bicicleta in fiecare zi 25 de minute?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod