Lectia de inot

Desigur ca nu multa lume ajunge la performantele de inot ale componentilorEchipei Nationale de Polo, dar cu siguranta cu stilul si forta lorimpresioneaza pe multi. Inotul fiind un sport complex, este benefic pentrutonusul si intretinerea corpului. Si pentru ca toata vara ne-am dori sao petrecem in apa, am realizat un reportaj foto in care trei componentiai Echipei Nationale de Polo arata miscarile esentiale pentru diferitestiluri de inot.

Inotul este o activitate buna pentru slabit, daca este practicat decateva ori pe saptamana. Nu este niciodata prea tarziu sa il inveti,pentru ca merita. Stilurile consacrate in concursuri sunt patru: bras,liber, spate si fluture.

Andrei Eduard, de 27 de ani, Iosep Andrei (25 de ani) si Angelescu Ionut(34 de ani), au invatat-o sa inoate, intr-un reportaj foto, pe ChiaraTotolici, o italianca casatorita cu un fost mare poloist roman. Cei treicomponenti ai Echipei Nationale de Polo (si membri ai echipelor Rapid siDinamo) s-au intors de curand din doua turnee desfasurate in Italia siSpania, unde echipa Romaniei s-a clasat pe locul 3. Pentru a avea corpul,alura si performantele celor trei, este nevoie de 5 ore de antrenament/zi,de la varsta de 7-8 ani.



Pentru stilul bras: Pe burta, se tin picioarele indoite lateral si sefac miscari circulare, asemanatoare cu miscarile broscutei. Bratele seduc intai in fata, cu palmele apropiate, intoarse spre exterior, apoise indeparteaza pe lateral, urmand o apropiere in forta a coatelor,(aici se impinge foarte mult apa si poti inainta cu viteza). Apoimainile se duc din nou in fata capului. Miscarile mainilor trebuie safie coordonate odata cu cele ale picioarelor.



Pentru spate: Pe spate, se duc mainile intinse alternativ pe langa corp,in miscare circulara. In momentul atingerii apei, se indoaie bratul:cotul intra primul iar palma se face caus. Iar talpile picioarele seindoaie sus-jos cat mai in viteza posibil.



Pentru stilul liber: Se tine capul in apa, cu ochii deschisi, timp incare se sufla in apa. Miscarile bratelor sunt alternative. De exemplu,se porneste cu bratul drept intins in fata, iar stangul executa miscarecirculara, cotul fiind usor indoit iar palma in forma de caus. In acesttimp se indoaie picioarele sus-jos, de la genunchi. Se ridica capuldin apa la fiecare trei brate inotate si se respira cand intr-o parte,cand in alta.



Pentru fluture: Se duc ambele brate concomitent in fata, cu palmeleparalele cu nivelul apei. Bretele imping foarte puternic in apa cand ajungla nivelul soldului, cu palmele facute caus. Apoi se scot mainile dinapa. Se da din picioare alternativ cu bratele - picioarele sunt drepte,apropiate si se indoaie gleznele in sus si in jos, in acelasi timp.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Inot pe 10 Dec 2010, 00:43
    Cursuri de inot

    Alegeti un antrenor de inot cu experienta si invatati sa inotati indiferent de varsta la care va aflati. Mai multe informatii pe www.ekysport.ro sau pe blog`ul nostru www.ekysport.com

    2
    0

  • George pe 23 Sep 2010, 23:17
    Lectia de inot

    Foarte bun articolul! Foarte bine documentat! iar pentru cei care inca nu stiu, s-a deschis si bazinul de inot din incinta facultatii de medicina Carol Davila. Se tin cursuri de inot pentru incepatori si avansati. Au program de inscriere si pentru recuperare fizica insa la ore tarzii. Pentru cei interesati puteti contacta nr de tel: 0730422570. Eu am fost foarte multumit dupa primele sedinte conditiile sunt excelente. Bravo pentru site, si mai ales pentru informatii tineti`o tot asa.

    0
    0

  • Antr.inot pe 26 Aug 2010, 15:24
    cursinot

    Cursuri de initiere inot pentru copii si adulti atat la nivel de grupa cat si in regim personal trainer desfasurate in Bucuresti intr-o atmosfera interactiva si relaxanta sub indrumarea unui antrenor cu experienta si capacitatea de a realiza un program potrivit pentru dumneavoastra. Oferta verii cuprinde cursuri de inot cat si pregatire pentru principalele concursuri nationale de triatlon Triathlon Challenge Mamaia 2010 Triathlon Reci si pentru competitiile de open water swimming. Cursantii pot fi incepatori sau chiar avansati iar la finalul pregatirii vor fi suficient de antrenati pentru a termina cu succes o competitie triatlon. 0721906867/ www.cursinot. ro

    0
    0

  • Laur pe 4 Aug 2010, 02:06
    Inot

    ului atat fizic cat si psihic, integrarea in grup si socializarea. saf Aici este doar o mica descriere din ceea ce se face la inot.Avem cursuri de inot atat pentru incepatori cat si pentru avansati.Pentru informatii suplimentare puteti sa accesati adresa : www.cursuri-inot.ro sau sa ne scrieti la adresaa de mail: inot@cursuri-inot.ro cs_aquateam@yahoo.com

    0
    0

  • krs pe 28 Iun 2010, 14:50
    invata sa inoti

    Vrei sa inveti sa inoti? Cele mai bune preturi, cele mai bune conditii, instructori foarte de treaba. Vrasta minima 5-16ani. Contact -> Inoatabucuresti@yahoo.com

    1
    0

  • tiberiu pe 23 Mai 2010, 00:55
    inot

    vreau sa stiu daca stilul liber inseamna stlul craul

    0
    2

  • maurer maria andreea pe 2 Mai 2008, 16:00
    despre ce sc mai sis

    dragut,interesant... tare ma

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod