Imbunatateste-ti conditia fizica cu ajutorul BOSU-ului

Fitness-ul este la moda in toata lumea. Dorinta femeilor si, nu numai, de a fi in forma obliga specialistii sa gaseasca metode cat mai eficace pentru a-si ajuta clientii sa-si atinga obiectivul, fara sa se plictiseasca prea mult. In acest context, BOSU pare a fi cel mai potrivit.

1. Ce este BOSU?

 
BOSU a aparut in ultimii ani ca raspuns la nevoia de „a te simti bine”. BOSU are o forma sferica, cu doua suprafete: una plana si alta concava. Are doar 65 de centimetri si se utilizeaza in completarea exercitiilor fizice sau in continuarea antrenamentului.
 
 
2. Stabileste-ti un obiectiv si treci la treaba!

Bosu are ca obiectiv principal optimizarea actiunilor pe care le putem realiza in viata noastra de zi cu zi.
 
Bosu  este considerat o forma de „ antrenament functional”, bazat pe activitati articulare si musculare.
 
Exercitiile efectuate cu ajutorul acestui aparat ajuta la imbunatatirea flexibilitatii, fortei, elasticitatii, echilibrului sau tonifierii muschilor, printre altele.
Antrenorii pregatesc exercitii originale care pot fi executate si pe ritmul muzicii.
 
 
Noua metoda de antrenament se clasifica in trei grupe:

 
- Cardiovascular.
Se refera la activitatile cu caracter aerobic. Acest tip de exercitii ne maresc rezistenta si forta musculara. Este tipul de exercitii cel mai recomandat pentru a slabi.
 
- Echilibru.
Se incearca mai multe variante de pozitii care permit lucrarea simultana a muschilor agonisti si antagonisti, care sunt neutralizatori si stabilizatori pe durata exercitiilor.
Aceste tipuri de exercitii imbunatatesc balansul muscular pentru ca se lucreaza cu aceeasi intensitate toti muschii, evitand astfel leziunile din viata de zi cu zi.
 
- Controlul pozitiei.
Trebuie sa lucram invatand sa observam propria pozitie si sa fim constienti de simetria noastra corporala si de echilibru. Invata pozitia corecta, pregateste corpul pentru a evita durerile din zona lombara.  
 
Persoana care doreste sa practice BOSU poate alege intre cele trei stiluri de antrenament  in functie de capacitatea sa fizica, dar si de obiectivul pe care si-l propune.
Acestea se pot face si alternativ.
 
Desigur, ai nevoie de un antrenor care sa te orienteze catre ceea ce ai nevoie si sa-ti spuna cu ce intensitate sa faci exercitiile.  
 
Este recomandat ca aceasta activitate sa fie supervizata de un antrenor. Nu este un antrenament foarte complex dar, daca exercitiile se executa corect, se pot obtine toate beneficiile.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diana T pe 6 Dec 2008, 11:49
    Re: Geometrie

    BOSU e de fapt o semisfera... Dar in fine... Fac antrenamente cu BOSU (de tip cardio) de aproape 2 luni, combinate si cu Step Aerobic, si imi place f mult. Am simtit o imbunatatire clara la nivel muscular si in special mi-a crescut rezistenta la efort. Acum dupa un antrenament de Step Aerobic ma simt super fresh. :)

    0
    0

  • Stejar pe 10 Nov 2008, 09:28
    Geometrie

    "BOSU" are o forma sferica, cu doua suprafete: una plana si alta concava." Nu stiu cat de eficient e "Bosul", dar descrierea lui mi-a asigurat antrenamentul abdominalilor pe ziua de azi... Hi hi hi!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod