Florentina Opris: "Nu fac niciodata excese si nu tin diete!"

Apoi, alimentatia mea este foarte echilibrata. Nu fac excese de niciun fel. Imi place sa mananc, dar stiu ca mai multe alimente indroduse deodata in stomac nu se digera foarte bine si de aceea nu mananc pana ma satur. Am trei mese pe zi, micul dejun fiind o masa foarte importanta pentru mine, iar de un an de zile, in fiecare dimineata, consum un pahar mare cu apa, nou aparuta pe piata din Romania, care are un continut de cinci ori mai mic in deuteriu decat apa obisnuita. Aceasta apa este ca un supliment alimentar, ce are ca efecte principale incetinirea imbatranirii organismului si reducerea stresului. 


Ce contine meniul tau zilnic?

Primul lucru pe care il fac in fiecare dimineata, dupa ce ma spal pe dinti, este sa beau un pahar mare cu apa. Apoi, consum cereale peste care pun lapte de soia sau o combinatie de cereale de tot felul cu seminte (alune, migdale, fructe uscate) si apa. Sunt dimineti in care consum doar fructe.

Masa de pranz nu o sar niciodata. De regula, inseamna fie vegetale gatite la abur, fie vegetale sub forma de salata. Nu mai mananc deloc carne de porc si niciodata mezeluri. Cel putin de trei ori pe saptamana, mananc peste. Uneori, in functie de ce pofte am, mananc legume si chiftele de nuca - este o reteta pe care eu o am si care imi place foarte tare - in loc de carne, in chiftele pun nuca si ies extraordinar de gustoase! La masa de pranz mai includ si o salata in care am pus branza; consum si oua de prepelita, care sunt foarte hranitoare.

Seara optez pentru paste, salate sau cartofi si nu sunt adepta "dupa ora sase, nu mai mananc!". In functie de programul pe care il am, masa poate sa fie la 21.00 sau la 22.00, dar, cel mai important, nu ma culc imediat dupa ce mananc!

Doua zile pe saptamana, miercurea si vinerea, un obicei pe care il am de cand eram copil, tin un fel de post - nu mananc alimente care sa contina proteina animala. Nu fac niciodata excese si nu tin diete!

Care sunt regulile unei diete sanatoase?


Auzim foarte des: "Nu mai consum paine, pentru ca ingrasa!", "Renunt la zahar, pentru ca nu este bun!" etc. Uitam sa tinem cont de anumite aspecte foarte importante: alimentele, in marea lor majoritate, au proprietati nutritive. Nu trebuie renuntat cu totul la ele, ci trebuie consumate cu moderatie. Am auzit ca multa lume nu mai consuma cartofi pentru ca ingrasa.

Important este cum ii gatesti! Sunt sigura ca substantele nutritive din cartofi ajuta organismul sa aiba o alimentatie echilibrata. E adevarat ca trebuie sa te feresti de anumite combinatii, de exemplu, cartofii prajiti pe care ii asociezi cu o bucata de carne genereaza grasimi si toxine in organism. Pentru o masa sanatoasa, combina cartofii cu o salata. La fel si carnea - decat sa o prajesti in foarte mult ulei, mai bine o gatesti la abur sau la gratar si pui langa o salata.

Regulile unei diete sanatoase:

  • Organismul trebuie sa aiba toate elementele nutritive si cu cat alimentatia este mai variata, cu atat este mai bine;
  • Respecta cele trei mese zilnice;
  • Renunta la produsele de patiserie si cofetarie - au prea multe grasimi si ingrasa. Nu trebuie sa le excluzi de tot, dar straduieste-te sa le consumi cu moderatie.

 

Mai multe cititoare Eva.ro au probleme cu kilogramele... in minus. Doresc sa se ingrase si nu stiu cum.

In primul rand, trebuie sa afli daca dezechilibrul din corpul tau nu este de ordin patologic si de aceea este nevoie sa iti faci o serie de analize. In cazul in care acest dezechilibru este generat de un stres mai mare, de un aport mai mic de substante nutritive, atunci trebuie sa incerci sa le suplinesti.

Eu recomand fetelor care vor sa se ingrase sa faca exercitii fizice, pentru ca acestea nu va scapa doar de kilogramele in plus, ci si va da si pofta de mancare. Dupa sport, un mix de cereale - alune, migdale, seminte de floarea soarelui, dovleac si nuci sub forma cruda - este binevenit.

Nu va repeziti la tot felul de "bombe calorice", cum sunt prajiturile, ciocolata pentru ca nu veti face decat sa generati grasimi in corp si nimic mai mult. Trebuie sa va dezvoltati putin musculatura cu ajutorul proteinelor si substantelor nutritive din cereale. Un sfat foarte important, indiferent ca vrei sa te ingrasi sau sa slabesti: imediat dupa masa, sa ai cel putin 15 minute de odihna.

Chiar daca esti la birou, regula este aceeasi. Acorda-ti 15 minute in care sa faci orice altceva care te poate relaxa.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana pe 20 Ian 2011, 16:46
    ma ajutat foarte mult

    am 36 ani si de 5 luni am ineput sa fac sport cu Florentina la ora 7 dim sunt foarte multumita ,aaaa sa va zic cum cu Florentina ? am comandat cd. faci sport cu Florentina pt brate si abdomen luatil si voi singure chiar daca stiti ex nu aveti atata vointa ,dar cu cd o sa vedeti ce diferit este , te incurajeaza foarte mult ,sunt foarte multumita. spor la sport

    0
    3

  • anca pe 6 Ian 2011, 10:29
    vreau sa slabesc vreo 10kg

    ma numesc anca am 24ani am1.73inaltime si 85kg asi vrea s ami recomandati o dieta ceva sa dau jos macar 10 kg

    4
    4

  • Andries Alexandra pe 16 Mar 2009, 16:47
    cum sa scap de celulita

    Buna!Ma numesc Alexandra si as dori sa scap de acele kg in plus, mai exact 9 si pana in mai.Cum as putea sa imi gasesc o dieta potrivita si niste exercitii care sa ma ajute sa scap si de celulita?Sa slabesc sanatos si sa am mai multa energie..imi place sa alerg..dar obosesc f repede..cum e mai bine pt organism.sa alerg seara sau dimineata?

    4
    6

  • alina_lalu_br pe 24 Feb 2009, 18:29
    abdomenul plat

    am 38 de ani de aproape 1 an de zile am inceput a fac sport am fost si la sala plus alergari in aer liber am mai slabit se cunoaste ca am inceput sa fac sport dar nu stiu ce sa fac pentru a-mi tonifia corpul am ramas cu colacei asa ceva

    7
    0

  • Cristina pe 5 Feb 2009, 14:03
    f interesant!

    Buna, mi au placut ac. recomandari si mi se par usor de respectat. felicitari!

    3
    2

  • mirela cepraga pe 3 Feb 2009, 13:37
    bravo,bravo

    da,cred ca sunt niste sfaturi foarte utile,felicitari!

    2
    1

  • Mihaela pe 3 Feb 2009, 10:35
    super

    Foarte interesant articolul. Felicitari!

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod