Fitness-ul si un bust sanatos

Exercitiile de fitness au un efect excelent asupra muschilor picioarelorsau abdomenului dar, daca nu iti iei cateva masuri de precautie, pieptultau poate suferi din cauza acesor miscari si vei constata ca sanii semicsoreaza din ce in ce mai mult.

Iti doresti un abdomen plat, picioare ferme si o talie de viespe. Darurmaresti ca dimensiunile pieptului tau sa scada? Pentru ca trebuie sastii ca acesta este rezultatul orelor regulate de antrenament in sala defitness. Asta, daca nu vei incepe sa iti iei precautiile cat mai curand.

Dimensiunile pieptului pot creste sau, dimpotriva, sa scada in timpulexercitiilor, fapt care reprezinta un efect ireversibil. Sanii suntcompusi in intregime din grasime si tesuturi, fara muschi.
Miscariledin timpul exercitiilor intind acest tesut care are un rol de sustinere,cauzand lasarea sanilor sub propria greutate.

Astfel, avand in vedere ca pieptul nu are in componenta sa muschi,acesta nu poate fi tonifiat in acelasi mod ca si celelalte parti alecorpului. Solutia? Foloseste in timpul antrenamentului un sutien specialpentru sport care are rolul de a sustine bustul si vei indeparta riscurilediscutate mai sus.

Daca vei incepe sa folosesti un sutien special pentru antrenamente,acesta va determina injumatatirea efectului miscarii. Cele mai multeprobleme ce apar in zona sanilor sunt cauzate de faptul ca femeile nupoarta in timpul exercitiilor sutienele potrivite.
Chiar daca pieptulnu are dimensiuni mari, acesta totusi are nevoie de un suport. De fapt,unii experti recomanda purtarea acestui sutien chiar si in timpul lucruluiin gospodarie (cand te ocupi de gradinarit, de exemplu).

Acest sutien special a fost inventat in anul 1977, de doi americani. Dinacel moment, ideea a progresat si acum se poate alege intre diverseforme si stiluri. Maioul ideal pentru sport este acela pe care il simtica pe o a doua piele. Un bun sutien trebuie sa respecte urmatoarelecaracteristici: sa ofere un bun suport, sa aiba cupe pe masura si curelecare se pot ajusta. Exista doua tipuri de astfel de articole sport: unelecu efect de compresie, potrivit pentru femeile cu dimensiunile bustuluide la mic spre mediu si un stil mai conventional, care sustine pieptul.

Dupa ce ai inceput seria de antrenamente, vei vedea ca pieptul esteprima portiune a corpului care incepe sa dea semne ca a slabit.
Sanii isischimba forma si in functie de diferitele etape ale ciclului menstrual,asa ca s-ar putea sa ai nevoie de sutiene cu dimensiuni diferite. Sidaca tu continui antrenamentele si in timpul sarcinii, vei avea nevoiede sutiene pentru sport speciale pentru perioada maternitatii (trebuiesa stii ca nu este nimic neobisnuit in a trece de la cupa B la D, chiarsi in timpul primului semestru de sarcina).

Alt efect destul de suparator al antrenamentelor este durerea, cauzata decraparea sfarcurilor, stare generata de frecarea constanta de tricoul desport. Solutia este tot sutienul (din bumbac) si folosirea din belsug aunei creme hidratante, dat fiind faptul ca pielea de pe bust este foartefina si subtire.

Numeroase studii sugereaza faptul ca riscul cancerului la san esteredus de exercitiile regulate.
Mesajul nu este acela de a-ti intrerupeantrenamentul! Continua exercitiile dar mentine-ti bustul tonifiat sipoarta sutienul pentru sport care ti se potriveste.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod