Exercitiul fizic chiar mareste apetitul?

Multi oameni se tem ca, efectuand exercitii fizice, pofta de mancare va creste in mod direct proportional, iar caloriile pe care le ard ca urmare a sedintei de antrenament se recupereaza in scurt timp, adaugandu-se si altele in plus. Insa, potrivit unor studii realizate in Statele Unite ale Americii, persoanele care practica regulat activitati sportive mananca la fel de mult ca si cei sedentari - sau, in tot cazul, diferenta este infima. Prin urmare, acest aspect n-ar trebui sa te preocupe.

Nu "porni la drum" cu ideea fixa de a slabi.
Daca acesta este obiectivul tau principal, ar trebui sa discuti in prealabil cu un instructor de fitness si, eventual, cu un nutritionist, pentru a stabili impreuna structura programului de antrenament. In acelasi timp insa, nu incetini ritmul pe care ti l-ai impus de la inceput, chiar daca rezultatele se lasa inca asteptate. Gandeste-te ca sportul te ajuta substantial sa iti imbunatatesti aspectul fizic, prin tonifierea masei musculare si reducerea progresiva a stratului de tesut adipos.

De altfel, fiecare organism reactioneaza in felul sau, nu exista "sabloane".
In general insa, dupa prima sedinta de antrenament, apetitul scade considerabil, mai ales daca ai depus foarte mult efort fizic (fie programul a fost unul prelungit, fie exercitiile au fost dificile si ti-au solicitat intens musculatura). Dar, treptat, raportul se va echilibra de la sine, conditia fiind sa dai dovada de constanta.

Nu trebuie sa te demobilizezi si nici sa faci greseala de a crede ca ti se va intampla acest lucru. Apetitul variaza in functie de numerosi parametri: varsta, sex, stil de viata (daca esti o persoana sedentara sau nu), metabolism si asa mai departe.

In tot cazul, chiar daca dupa primele doua-trei saptamani de exercitiu fizic vei constata ca mananci mai mult decat de obicei, nu intra in panica si nu abandona programul.
Continua in acelasi ritm, pentru ca in urmatoarele saptamani lucrurile vor intra in normal. Pana atunci, cand iti este foame, consuma salate de legume si fructe, pentru a nu acumula un surplus de calorii.

Dupa cum probabil stii deja, exercitiul fizic este "prietenul" tau cel mai bun, indiferent de scopul pe care ti l-ai propus: sa slabesti, sa-ti tonifiezi musculatura, sau pur si simplu sa te mentii. Insa numai activitatea sportiva nu va da rezultate, daca nu este combinata cu o dieta nu spartana, dar supravegheata cu atentie.
Miscarea te ajuta sa nu pierzi din masa musculara (ceea ce s-ar putea intampla daca urmezi un regim alimentar), iar pe langa aceasta, vei arde mai repede caloriile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod