Exercitiile Tae-Bo te mentin in forma

In urma cu zece ani, multe dintre noi ridicau indiferente din umeri sau deveneau suspicioase atunci cand auzeau de Tae-Bo. Un program de aerobic care sa combine artele martiale cu boxul?...

In urma cu zece ani, multe dintre noi ridicau indiferente din umeri sau deveneau suspicioase atunci cand auzeau de Tae-Bo. Un program de aerobic care sa combine artele martiale cu boxul? Parea ceva excentric, masculin, dur...

Pe masura ce "curentul" Tae-Bo a patruns in majoritatea salilor de fitness din lume, tot mai multe femei au ajuns sa aprecieze efectele exceptionale pe care practicarea acestui tip de exercitii l-a avut asupra modelarii siluetei si tonifierii musculaturii.

Practicat cu sprijinul unui instructor, alaturi de prieteni, pe un fond muzical atractiv, Tae-Bo s-a impus drept unul dintre cele mai distractive si iubite programe de aerobic.

Fenomenul Tae-Bo va implini in curand doua decenii de existenta, fiind pus la punct de instructorul "tae knwon do" Billy Blanks. Acesta a avut ingenioasa idee de a combina miscarile de arte martiale specifice stilului "tae kwon do" cu exercitii cardio si elemente din box.

Fara a imprumuta si scopul celor doua sporturi mentionate, Tae-Bo se axeaza in special pe ideea de mentinere a tonusului muscular si a greutatii, mai degraba decat pe cea de lupta sau autoaparare.

Vei gasi insa in acest program de fitness elemente care iti vor aminti de loviturile rapide ale practicantilor de arte martiale, iti vei lucra bratele prin miscari specifice boxului, vei executa fandari si exercitii de stretching similare celor practicate in cadrul sesiunilor de aerobic si vei "dansa" pe ritmul muzicii antrenante.

Blanks a mers si mai departe de atat introducand, potrivit Wikipedia.org, elemente religioase in programul de exercitii, cum este, de exemplu, rugaciunea.

Prin efectuarea programului de exercitii Tae-Bo, orice persoana capata mai multa flexibilitate si rezistenta la efort, isi tonifica musculatura, se mentine in forma si elimina stresul.

Prin rugaciune insa, Tae-Bo se alatura disciplinelor sportive care inglobeaza atat fizicul cat si psihicul, cum este, de exemplu, stilul japonez de arte martiale Aikido.

 

Comentarii (24)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sofian pe 25 Feb 2011, 14:24
    tae bo

    este sala in centrul Bucurestului,langa biserica sf. gheorghe,sala mare frumoasa unde se practica printre altele si Tae bo

    0
    2

  • motallebi ana maria pe 18 Dec 2008, 10:38
    the best tae bo

    As dori sa stiu si eu cat costa o sedinta sau un abonament,si daca se gaseste vreo sala de tae bo si in sectorul 6,in drumul taberei.Va multumesc!

    2
    1

  • celias pe 15 Dec 2008, 21:19
    the best tae bo

    Incintata de efectul combinatiilor :aerobic ,arte martiale ,ritm ,box, iar atunci cind il practici simti o refacere nu numai fizica ci si o inbunatatire a echilibrului psihic.

    2
    1

  • mariana pe 12 Dec 2008, 11:34
    doresc sa aflu....

    doresc sa aflu ce pret are o sedinta si unde gasesc o sala in sectorul 2 (sau abonament)

    3
    0

  • Masterclass pe 17 Nov 2008, 17:19
    workshop Tae bo

    in 23 noiembrie 2008 la San Gym (dristor metrou) intre orele !13si !17v a avea loc cel mai tare eveniment din lumea Tae bo pentru toti instructorii din domeniul fitness si pentru entuziastii sportului ! intrare 150ron ! inscrieri pe office@masterclass.ro

    1
    1

  • nadia pe 17 Nov 2008, 17:15
    pentru milida

    AV rog sa ma contactati sa va pot face un program ;va recomand un supliment Life Pak pentru inceput ...ma gasiti la tel0721 927 863

    1
    1

  • george pe 17 Nov 2008, 17:12
    the best tae bo from the world

    LA SAN GYM de la Dristor veti gasi cel mai profesionist tae bo , pentru toti ei interesati aici sint cele mai interesante ore pentru cei care doresc sa lucreze cu adevarat ;orele sint tinute de o recunoscuta instructoare internationala

    2
    0

  • milida pe 4 Nov 2008, 20:29
    greutatea

    Am facut sport de performanta,iar acum la49 de ani nu reusesc sa mai scad in greutate.Nu reusesc sa ajung la 62 de kg,oricata miscare fac si am probleme cu inima,deoarece obosec mergand pe drum drept si este groaznic .Ce exercitii sau ce regim imi recomandati?

    1
    1

  • ileana pe 4 Nov 2008, 15:01
    sala pe langa Unirii

    Eu stiu o sala, in fostul Circ al foamei de la Uniri, chiar in statia noua de tramvaie. SI chiar au acum un program promotional. Daca sunteti interesati, participarea se face numai pe baza de programare la: info@armonita.ro sau

    1
    1

  • iiRiNa pe 28 Oct 2008, 18:05
    tae bo

    in Iasi la Seibella in Tudor

    1
    1

  • irina pe 14 Oct 2008, 11:00
    tae bo

    totusi,in Iasi unde este o sala de tae bo?

    2
    0

  • liana976 pe 9 Oct 2008, 11:35
    tae bo

    Doamnelor, si eu sunt foarte incantata de acest sport. Il practic de un an si pot spune ca iti da un tonus general excelent. Dupa fiecare sedinta de tae bo, ma simt plina de energie si am mai multa incredere in mine. Va recomand din suflet acest gen de miscare. Este foarte tonifiant.

    2
    0

  • dchance pe 4 Oct 2008, 22:56
    Tae-bo

    Prima data am auzit de Tae-bo anul trecut si am fost curioasa sa aflu mai multe. Am intrat pe net, ca oricare alta sa aflu mai multe. Tot ceea ce am citit mi-a placut foarte mult. Din februarie am inceput sa ma antrenez si vreau sa va spun ca nu doar fizic am observat rezultate, ci si psihic, ceea ce conteaza poate cel mai mult. La inceputul lui mai am avut nunta, ceea ce m-a motivat si mai mult. Ce va pot spune eu este ca, daca practicati acest gen de sport si va impuneti un regim alimentar, nu strict, dar cat de cat echilibrat veti avea rezultate foarte bune. Cat despre sali... ce sa va spun eu practic acasa in fata claculatorului, si credeti-ma ca nu aveti neaparat nevoie de instructor sau antrenor. Sfatul meu este, daca va plac astfel de sporturi, sa va apucati cat mai repede, nu doar te ajuta, dar este si foarte distractiv.

    1
    1

  • Ava pe 4 Oct 2008, 18:10
    Sala in Titan

    In Titan, chiar langa Billa, este o sala unde se practica tae-bo, se numeste Extreme sport&beauty, str. Ghita Serban 15-19. Merita incercat!

    1
    1

  • blueheart_d pe 4 Oct 2008, 13:06
    tae-bo

    prietenul meu a fost practicant de arte martiale si o perioada a fost instructor la o sala de fitness (in timpul liber), unde a introdus practicarea acestui sport. s-a lasat de sala din cauza aglomerarii programului, iar acum am vrea sa incepem miscarea din nou. pe el e mai greu sa-l pun in miscare deoarece niciodata nu are timpul necesar, dar eu am inceput miscarea acasa. intructorul meu personat este youtube.com si billy blanks. :) parerea mea e ca cea mai buna metoda de a slabi e totusi miscarea, iar prin tae-bo se ard cele mai multe calorii. dupa o jumatate de ora de tae-bo transpir mai mult decat in 15 min de sauna.

    2
    0

  • liliana pe 3 Oct 2008, 15:07
    tae-bo

    stie cineva o sala de tae-bo in dristor sau apropiere?

    1
    1

  • cory24pink pe 3 Oct 2008, 14:36
    Cel mai tare

    Eu fac tae-bo de 1 an de zile si vreau sa spun ca, cu fiecare sedinta de tae-bo ma simteam mult mai bine si rezultatele chiar se vad. Merita fiecare strop de oboseala pt ca are rezultate foarte bune si iti da si incredere in tine.

    2
    0

  • Andreea pe 2 Oct 2008, 23:42
    Sala tae bp

    Aproape de Pantelimon ar fi doua sali pe care le stiu, mai precis la intersectia ferdinand cu Mihai Bravu, e sariaclub.ro, unde se face tae bo f tare si mai e la larkoti.ro

    2
    0

  • cezy pe 2 Oct 2008, 21:12
    iasi?

    stiti o sala tae-bo prin iasi? si asa vroiams a ma apuk d eun spor..pana nu ma lenevesk:-":))

    2
    0

  • miovasi pe 2 Oct 2008, 20:16
    tae bo

    stiti o sala undeva in sect.1??

    1
    1

  • anig pe 2 Oct 2008, 17:31
    Tae-Bo

    stie cineva o sala prin zona militari,?

    0
    2

  • Elata pe 2 Oct 2008, 11:59
    Tae-Bo

    super ! stie cineva o sala de tae-bo in pitesti ?

    0
    2

  • verra30 pe 2 Oct 2008, 10:12
    sala

    buna printesa,la ce sala faci? sau stie cineva o sala de tae bo prin zona pantelimon,titan? multumesc!

    1
    1

  • printesa96 pe 2 Oct 2008, 09:11
    Faceti Tae-Bo

    Practic acest sport de 9 luni si va pot spune ca am rezultate excelente. Ma lasasem de fumat si ma cam rotunjisem asa ca m-am apucat de aerobic dar cand am descoperit Tae-Bo am descoperit adevaratele exercitii de slabit, de tonifiere. A fost greu la inceput chiar foarte greu, abia ma dadeam jos din pat dar cand am vazut ce rezultate am, cum ma modelez si, mai ales, ce tonus bun am in ciuda oboselii nu am mai renuntat la acest sport. Am combinat si cu trasul de "fiare" si un pic de regim. O sa va placa, e multa miscare pe un ritm alert, transpiratie la greu dar va garantez, va veti simti excelent

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod