Exercitiile care "ard" celulita

Celulita ne "chinuie" pe toate, fie ca suntem slabe sau ceva mai plinute. Stilul de viata, factorii genetici si sedentarismul sunt principalii factori determinanti in aparitia celulitei.
Celulita ne "chinuie" pe toate, fie ca suntem slabe sau ceva mai plinute. Stilul de viata, factorii genetici si sedentarismul sunt principalii factori determinanti in aparitia celulitei.

Greselile in alimentatie si stilul de viata sunt o cauza importanta pentru aparitia celulitei. "Celulita poate aparea din cauza consumului excesiv de zahar, dar si din cauza fumatului", afirma dr. Mihaela Bilic. Daca zaharul se depune foarte usor, fumatul impiedica eliminarea toxinelor, care raman blocate in tesuturi si formeaza in acest mod inesteticul aspect de coaja de portocala.
O alimentatie sanatoasa, lichide multe si mai ales exercitiile fizice sunt cele mai importante arme impotriva celulitei.

Pe langa activitatile fizice care te ajuta sa te mentii in forma si sa eviti depunerea kilogramelor in plus, ca sa scapi de nesuferita celulita trebuie sa te adresezi grupelor musculare in jurul carora celulita se simte "ca la ea acasa".

Zonele predispuse sunt soldurile, coapsele, fesele si picioarele. Lucrand regulat aceste zone te vei asigura ca elimini grasimea si vei putea pastra muschii bine definiti.

De baza pentru tine sunt exercitiile cardio, care permit scaderea in greutate prin arderea grasimilor.
In cazul acestor activitati fizice, organismul consuma din depozitele de grasime acumulate. Dar cand nu esti multumita de tonusul anumitor zone, este necesar sa apelezi la exercitiile adresate grupelor musculare din zonele respective. Iata cateva exercitii care te pot ajuta sa scapi de celulita din zonele predispuse aparitiei:

Fandari pentru coapse si solduri


Un exercitiu cu care poti lucra muschii gluteus si cvadriceps, potrivit thedietchannel.com.
Cum procedezi: Stai cu picioarele departate, astfel incat talpile sa fie in dreptul soldurilor.
Indoaie picioarele pana cand soldurile sunt la nivelul genunchilor, ca si cum ai sta pe un scaun imaginar.

Stai cateva secunde in aceasta pozitie, apoi repeta miscarea.
Pentru a evita accidentele, nu pune prea multa presiune asupra genunchilor. Nu cobora sezutul mai jos de nivelul genunchilor.

Exercitiu pentru coapse si fese


Stai intinsa pe o parte si lasa-ti capul pe mana. Apropie picioarele la 45 de grade de piept si indoaie genunchii in acelasi mod, incat gambele sa formeze un unghi de 45 de grade cu pulpele.

Pe toata durata exercitiului, pastreaza o distanta de cativa cm intre genunchi si calcaie. Acestea nu trebuie lipite nici o secunda, pentru ca muschii sa depuna cat mai mult efort.
Apropie si indeparteaza picioarele, fara a-ti rasuci pelvisul.

Secretul este sa faci apropierile si departarile cat mai lent, fara a misca pelvisul.
Sunt suficiente 10 miscari pentru fiecare picior, astfel incat calitatea sa primeze asupra cantitatii, potrivit sloggicampaigns.co.uk.
 

Comentariile 51-58 din 58

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ancamira pe 11 Apr 2009, 09:09
    Cu siguranta vointa...

    Ai dreptate Ana....vointa trebuie sa ai.....

    0
    0

  • ANA pe 10 Apr 2009, 22:32
    vointza,ambitie si slabesti

    toate exercitiile sunt bune si ajuta la slabit, gimnastica, alergatul, yoga, sportul ca innotul, si altele numai VOINTZA SA AI CA LENEA DUCE LA OBEZITATE :)

    1
    0

  • Claudia.m pe 10 Apr 2009, 17:19
    wow Functioneaza

    Am urmat toate sfaturile eva in legatura cu eliminarea celulitelor..si chiar merge...chiar daka imi este un pic greu sa ma dezobisnuiesc sa nu mai mananc dulciuri..merita....

    0
    0

  • Q. pe 9 Apr 2009, 00:24
    Pentru toate!

    pentru fundulet mai bombat fa asezari sau mersul piticului cum se mai spune, pt aripioare, stai in genunchi spijinindute pe maine si ridica cate un picior cat mai sus, si un efect si mai mare daca stai pe o parte cam asa ca la desenul 2 ( imi pare ca 2 era) numai ca tine picioarele drepte si ridicale cat mai sus

    0
    0

  • bucifer84 pe 8 Apr 2009, 23:49
    mersi pt exercitii

    de curand am si eu ceva probleme cu celulita si vreau sa elimin aceasta problema cat mai repede...ca vorba aia vine vara si treb sa aratam bine ...va poop fetele si "succesuri " :)) :P

    0
    0

  • mhaela2007 pe 7 Apr 2009, 18:08
    cum scapam de aripioare

    aripoarele imi dau bataie de cap ,ce exerciti as putea face pt a scapa de ele,ce ma sfatuiti,,siiiii as vrea si un fundelt umpic mai bombat:)

    0
    2

  • ALEXXA_89 pe 7 Apr 2009, 15:48
    Exercitiile care "ard" celulita

    DA...BUNE TARE ACESTE INFORMATII.......FETELOR CE ZICETI?NE APUCAM DE TREABA?:)IO ZIC CA AR FI CAZUL, CA A TRECUT IARNA SI ACUM CU TRICOURI SI BLUZITE NI SE VOR VEDEA COLACEII CE I-AM ASCUNS SUB PLOVARE SI GECI GROASE.....DECI....LA TREABA CA VARA BATE LA USA DEJA....

    0
    0

  • Liliana130 pe 7 Apr 2009, 08:32
    Exercitii

    Interesante exercitiile prezentate in acest articol, si nici nu par greu de facut. As fi interesata de un articol in care sa prezentati cateva exercitii indicate unei persoana cu tahicardie si hipertensiune arteriala medie. Multumesc

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod