Exercitii de fitness pentru un abdomen de invidiat

Anotimpul rece pare ca si-a intrat pe deplin in drepturi, dar o vorba din batrani spune: "gospodarul isi face vara sanie si iarna car". Adaptand aceasta zicala, am putea spune ca o femeie moderna si preocupata cu adevarat de infatisarea ei isi ingrijeste corpul, pregatindu-l inca de acum pentru venirea verii, pentru bustiere, pantaloni subtiri, blugi stramti...

Ai ghicit, nu-i asa? Astazi vom trece la o serie de exercitii care, daca vor fi urmate conform instructiunilor, timp de sase saptamani, iti vor asigura un abdomen plat si ferm, asa ca nu vei mai avea motive de ingrijorare din aceasta directie.

Previzibil, am putea spune, primul exercitiu pe care ti-l propunem consta intr-o serie de "abdomene". Dintre toate exercitiile pentru tonifierea muschilor abdominali, acesta este cel mai eficient. Cu siguranta ai mai practicat asa-ceva, deci stii ca, in esenta, nu e nimic complicat. Secretul este sa respiri adanc inainte de fiecare noua repetitie, care trebuie sa dureze, in medie, cam 4-5 secunde. Iti recomandam cate 30 de miscari zilnic, in seturi de cate 15, cu o scurta pauza intre ele.

Prin al doilea exercitiu, iti vei tonifia, alternativ, muschii oblici, care se afla intre extremitatea cutiei toracice si bazin. Asadar, executa, pe rand, cate 15 miscari, similare ca executie cu "abdomenele", singura diferenta fiind ca, la ridicare, vei inclina trunchiul spre dreapta, respectiv stanga.

Ultimul exercitiu din acest ciclu urmareste sa "definitiveze" tonifierea musculaturii abdominale, cu alte cuvinte sa "incoroneze" ceea ce ai facut pana acum. Nici acest exercitiu, denumit, in jargonul de specialitate, "lumanarea"nu iti este necunoscut.

Respira adanc, controleaza-ti fiecare miscare a picioarelor si mentine muschii abdominali incordati.

Pe de alta parte, speram ca nu ai uitat ceea ce-ti recomandam in primul "episod", si anume o scurta incalzire, inainte sa te apuci propriu-zis de treaba. Ca sa "impusti doi iepuri", Cornel Dinu, antrenor de fitness la Miko Beauty Center, iti sugereaza sa exersezi la banda elastica - in felul acesta, organismul tau va fi pregatit pentru efort si, concomitent, vei arde calorii.

Asadar, incepe la o viteza mica - 6 kilometri pe ora, ceea ce inseamna ca mergi, nu alergi - si, progresiv, poti creste viteza, ajungand pana la 10 kilometri pe ora. Nu-ti face, insa, iluzii, nu vei putea mentine mult acest ritm! Alterneaza alergarea cu mersul, in etape. Si nu uita ca, indirect, iti lucrezi si musculatura abdominala in acest mod!

Saptamana viitoare vom incheia acest serial, indicandu-ti o serie de exercitii pentru tonifierea musculaturii coapselor si feselor. Vei spune adio celulitei... in favoarea unor picioare superbe si fara cusur!
 

Comentariile 51-90 din 90

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ank pe 8 Apr 2009, 22:31
    Burta si soldurile

    Am ceva probleme pt felul cum arat.......desi nu-mi spun altii ca sunt plinuta,nu ma simt bine in pielea mea si as vrea tare mult sa nu mai simt nesiguranta asta....vreau sa ma simt bine in pielea mea,sa pot iesii cu prietenii oriunde,la baie,fara sa-mi mai fie rusine intr-un fel de modul cum arat.Nu am probleme asa vizibile in alte parti ale corpului dar burta si soldurile sunt motivele care ma fac sa nu mai am incredere in mine.Va cer sfatul,va rog spuneti-mi niste exercitii fizice care sa ma ajute sa dau jos din greutate,din burta si solduri "Va multumesc"

    5
    1

  • anka pe 8 Apr 2009, 15:04
    vreau sa nu mai am burtik asa d mare

    va rog ajutati`ma sa nu mai am burta asa de mare fac abdomene dar nu prea vad nici`un rezultat.ce sa fac?nu st grasa dar marea mea problema este burta...sper sa`mi dati si mie un raspuns.multumesc

    5
    0

  • marcela pe 15 Mar 2009, 02:29
    Ciorba de burta

    Nu sunt grasa, am burta, acum o pun la fiert. Sper sa iasa gustoasa.

    5
    0

  • ionela pe 13 Mar 2009, 13:13
    vreau sa nu mai am burtica

    nu sunt grasa dar am burta si vreau sa o dau jos pt ca-mi sta urat.ce pot face? plz vreau un raspuns ..... va multumesc.

    2
    0

  • georgy pe 4 Mar 2009, 12:51
    picioare frumoase

    vreau o solutie sa scap de cateva kg care s-au acumulat in zona coapselor...nu stiu ce sa mai fac...nu mananc,alerg atunci cand am timp,dar degeaba...nici un rezultat...parca tot ce mananc se pune acolo, poate chiar mai mult..burta nu am deloc,,ce pot sa fac..va rog sa imi dati un sfat...va multumesc

    2
    0

  • Mirelutza pe 3 Mar 2009, 00:05
    BURTICICA MARICICA!!

    Vreau sa am burticica :( Acum am doar burticutza si imi doresc sa am o burticica ca cand vine vara imi dau jos bluzulitza si lumea vede ca am perishor negru pe burtica . Aveti vreun sfatuletz pentru mine?

    3
    0

  • breban rmeus pe 10 Feb 2009, 19:27
    burtica

    vreau sa scap de burtica,vreauun abdomen frumos

    3
    0

  • antonio pe 10 Feb 2009, 19:02
    sunteti prosti

    sunteti prosti cu totii

    3
    1

  • me pe 8 Feb 2009, 12:51
    Efort Fizic

    Pentru cei care vor sa slabesca cel mai bun regim este sa beti foarte multe lichide(apa si ceaiuri) si sa nu mancati carne grasa(porc).Sa faceti zilnic plimbari lungi de 1km sau mai mult pe jos sau cu role si sa faceti aerobic sau exercitii fizice acasa.Exercitiile fizice trebuie facute corect pentru ca daca sun gresite nu va vor ajuta la nimic.

    2
    0

  • bogdan29 pe 6 Feb 2009, 17:49
    picioare frumoase

    as dori sa ma pun pe treaba sa am picioarele frumoase pentru ca sunt cam slab si nu arat bine.va rog sa ma ajutati cu un sfat va rog mult plssss.astept raspuns

    2
    0

  • delu pe 6 Feb 2009, 17:44
    abdomen frumos

    as vrea sa stiu daca ma apuc de exercitile de mai sus se pune ceva pe mine va rog nu ma lasati asa ca vine vara si eu am burtica

    2
    0

  • adry pe 5 Feb 2009, 00:46
    slabire

    o dieta sigura si simpla fara mancare prajita fara paine dulciuri sucuri etc si cam 60 de abdomene in fiecare seara asa dai usor kg in plus jos in 2 sapt am scapat de 5 kg

    2
    0

  • mirela pe 30 Ian 2009, 19:16
    22kh in 5luni

    eu am slabit eliminand painea,dulciurile si grasimea de orice fel.1ora de bicicleta in fiecare zi cu o punga la abdomen.am pus inapoi in 4ani doar 4kg.

    2
    0

  • relu pe 29 Ian 2009, 22:59
    masster

    intrati pe id meu si va mai dau niste sfaturi de slabit si in plus mai imi fac si noi prieteni

    2
    0

  • relu (live_to_break) pe 29 Ian 2009, 22:56
    def

    1 trebuie sa alergi 2 sanu manci dupa ora 7 3 abdomene nu 10 o oraa eu fac cam 400 500 de abdomene pe zi

    2
    0

  • relu (live_to_break)id pe 29 Ian 2009, 22:53
    defintie

    deci pt toti daca vreti sa faceti abdomen

    1
    0

  • claudia pe 20 Ian 2009, 14:21
    ce exerciti sa fac dak stau in casa

    vreau sa slabesc dar fac si un pic de sport in fiecare zis ,dar nu mult pe zi.De la nastere am ramas cu burtica foarte mare ce trebuie sa fac sa scap de ea?

    0
    0

  • andrey pe 15 Ian 2009, 21:08
    kg molte

    salut am 13 ani si am ceva in greutate 56 kg si as vrea sa slabesk este adevarat ka atunci kand ma asez la masa nu ma scol pana nu ma satur si iau mese de 3 ori pe zi ( dimineata ora 10 , seara ora 19 si 22 - cateodata , exceptand gustarile care le mai iau la scoala ) si in legatuar cu muschii abdomina de la ce varsta se formeaza si cam cat timp trebuiesk facute exercitii fizice multumesk mult !

    0
    0

  • ana pe 2 Ian 2009, 12:54
    of

    va rog puteti sa-mi dati si mie un regim cat mai eficent dar totusi usor pentru copii are 12 ani 1.70 si

    0
    0

  • Oana pe 28 Dec 2008, 15:03
    Kg in plus!

    As vrea sa slabesc si eu 6 kg, credeti`ma nu stiu cum sa fac. Din pacate nu am abtine va rog frumos macar sa imi da`ti o dieta ceva. Nu vreau decat sa dau un pic jos din burtica, vad ca pentru toti este o preblema.

    0
    0

  • geanny pe 21 Nov 2008, 09:55
    pereseverenta si rabdare

    buna! sa stii aura k sunt destul de multe exercitii in toate site-urile, si dk urmezi o dieta destul de simpla, si sa faci exercitii regulat o sa slabesti. Anul trecut am tinut eu o dieta o luna in care mancam apoape orice, dar nu saream calul cu prajelile sai dulciurile si nu mancam pe saturate si faceam exercitii timp de o ora cam de 3-4 ori pe saptamana, alternand si cu tae bo si intr-o luna am slabit 4kg intr-un stil sanatos nu infometandu-ma si mi-am musacularizat abdomenul si partea posterioara. Sa stii k am fost invidia multor fete cand ne schimbam pentru ora de sport! Bafta!

    0
    0

  • aura pe 4 Nov 2008, 16:53
    burta

    nustiu ce sa mai incerc am incercat tot felul de metode care nu prea mai dau rezultate vreau sa dau jos burtica si cateva kg de pe picioare va rog datimi un sfat

    0
    0

  • moliere pe 31 Oct 2008, 23:55
    burta

    Si eu ma confrunt q aceiasi problema.am brta dar in rest arat foarte bine am 49 de kg.ati putea sa.mi recomandati o serie de exercitii ca sa scap de burtica?

    0
    0

  • NAIDIN MARIETA pe 26 Sep 2008, 16:38
    BURTA

    AS VREA SA SCAP DE BURTA SI NU STIU CUM SA FAC.

    0
    0

  • leana pe 25 Aug 2008, 16:05
    burtica

    oameni buni incerkti sa faceti miskre mergeti 1km pe zi sau alergati nimik nu e mai bine dekt o plimbare lunga si o sa vd k cu o dieta echilibrata o sa slabiti

    0
    0

  • monica pe 29 Iul 2008, 19:02
    burtica

    am inceput de o saptamana sa fac exrciti abdominale 90 acate 3 seri si ma dor mischi . ce credeti am sa slabesc. si mai tin si regim nu manac dulciuri si seara dupe 5 nu mai manac nimik dar nu vad nici un rezultat va rog ajutati-ma

    1
    0

  • bea pe 12 Iun 2008, 15:15
    burtica

    am nascut acum trei ani si am ramas cu burta ,acum sunt la dieta dar fac si sport 1ora de bicicleta pe zi .sper sa imi revin cit mai repede de aceea o sa incep sa fac si exercitiile pe care ni-le aratati mai sus .sper sa dea rezultate.in ce o priveste pe ricki nu cred k este perfecta asa k ar trebui sa se uite mai bn in oglinda inainte de a jigni .mult succes fetelor.

    0
    0

  • NICOLETA pe 12 Iun 2008, 11:00
    ABDOMEN

    si eu ma confrunt cu aceasi problema.eu sunt slaba,arat binisor(dupa spusele unora)dar am burta,am incercat exercitii dar nici un rezultat

    0
    0

  • ibike pe 18 Mai 2008, 17:18
    numai burta e in plus

    in todeauna am fost plinuta ,dar nu am avut burta .

    0
    0

  • cipriana pe 3 Mai 2008, 18:19
    bunul simt

    cum poti sa vb asa urat ?ricki vrei sa zici ca tu nu ai nimic in plus in asa zisa ,,zona cu probleme,,inteleg ca TU esti perfecta eu am cam 3-4 kg in pălus dar sunt disperata ca toata e la burta si e jenant rau ms de compliment in numele la toti

    0
    0

  • ricki pe 24 Apr 2008, 04:25
    Ce oameni!

    cuuum puteti sa scrietzi asha ca " sunculitzA" ce femei proaste nu pot sa cred=)) or era la badjocora?:=)) inseamna ca deja stitii ca sunteti nishte graseee uriashe nu?dinn moment ce avetzi si soancaaa pe voi =))

    0
    0

  • deyo pe 19 Apr 2008, 04:54
    burtica

    fac in fiecare zi exercitii si abdomene 5 serii a cate 100 ... e bine??? oare o sa slabesc??? vreau sa numai am burtica si sunculita.... se vede putin rezltat... dar vreau sa numai am burtica...

    0
    0

  • iulia pe 16 Apr 2008, 12:48
    vreau s scap de burtica.....

    am inceput sa fac aceste exercitii de vreo saptamana dar nu vad nici un rezultat ...ma dor foarte tare muschii....as vrea s fac ceva s scap de burta....si putin de pe pulpe...ce exercitii as mai putea s fac?sau s tin o dieta

    0
    0

  • michi pe 15 Apr 2008, 08:38
    vreau sa scap de cateva kilograme!!help me !!

    am o problema foarte mare! de azi iarna am inceput sa iau kilograme in plus.. si ma deranjeaza foarte tare deja.. nu mai dorm bine.. nu ma mai simt in stare sa fac atata mishcare ca shi inainte.. si kilogramele astea in plus ma cam trage la pat.. mam facut foarte lenesha din cauza lor.. ajutatzi`ma.. vreau in primul rand sa scap de asa zisa burtica.. no mai suport.. mi rushine sa`mi iau o bluzitza mai mulata .. ca se vede tot.. si putzin de pe pulpe.. ce dieta as putea sa tzin ? sau ce exercitii ash putea sa fac in afara de cele de mai sus?

    0
    0

  • adriana pe 12 Apr 2008, 17:03
    burtica....

    am incercat sa fac in fiecare zi exercitiile de mai sus dar ,,burticuta mea ˝ e tot asa am mai scapat de sunculita dar de burtica inca nu, e prea repede fac asta de vreo 4-5 saptamani dar nu chiar in fiecare zi cam de vreo 5 ori pe sapt cam 10 min, ce exercitii ar trebui sa fac pt burtica ? va rog sa-mi spuneti

    0
    0

  • gabriela pe 8 Apr 2008, 14:06
    celulita si grasimea

    deci in primul rand as vrea sa var rog sa ma sfatuiti cu privire la problema mea vreau sa scap de celulita,si de burta,ce anume nu mai trebuia sa consum?am inceput sa consum legume,fructe fara prajeli,sa fac ceva aerobic,ce ar mai trebui sa urmez pt a scapa da probllema mea

    0
    0

  • roxana pe 30 Mar 2008, 21:21
    muschii

    am inceput s afac exercitile care le-am vazut si am simtit cum se contracta mschii.cel mai bine este sera la le faci inante de culcare nu dureaza mai mult de 15 min..iar rezultatele se vor vedea in 2saptamani.asa ca la treaba daca vreti s aveti un abdomen de invidiat.fara munca nu s eface nimic.bafta

    0
    0

  • ionut pe 11 Mar 2008, 15:23
    muschi

    As VrEa Un CoRp De InViDiAt:))

    0
    0

  • baciu florin pe 5 Mar 2008, 23:12
    coloana

    de mai multa vreme tot am dureri de spate,iar cand am fost la analize mi sa spus ca am avut o crestere foarte nu mai stiu cum o precizat doctorul dar mia spus ca oasele mi sau dezvoltat dar muschi nu si cam ce ar trabui sa fac sa mi se dezvolte??? pentru ca am niste dureri foarte mari obosesc si foarte repede va rog sa nu ma lasati balta ca am mai scris la foarte multe adrese de specialitate si nu mi-au raspuns va multumesc:*:*:*

    0
    0

  • paula pe 1 Mar 2008, 14:10
    slabire

    ce tre sa manc sa slabesc?

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod