Exercitii anaerobice

Exercitiile anaerobice sau fara oxigen sunt activitati scurte, dar intense.
Respiratia este foarte importanta atunci cand faci acest tip de exercitii. Prin inspiratie aerul intra in plamani, iar oxigenul este absorbit de globulele rosii din sange. Acesta, odata intrat in sistemul circulator, ajunge la inima de unde este trimis prin tot corpul, la muschi.

Exercitiile anaerobice se divid in trei grupe in functie de efortul cu care se executa. Aceste grupe sunt:


Exercitii executate cu propria greutate corporala


Tinand cont de legile de baza ale biomecanicii, exercitiile realizate cu greutatea corpului pot stimula mult masa corpului, lucrand elemente cum este forta, coordonarea si echilibrul.


Exercitii executate cu aparatele de forta

Acest tip de exercitii iti permite sa lucrezi local fiecare parte a corpului ca unitate, oferind o mare siguranta in realizare fiecareia.



Exercitii executate la bara sau cu greutati

Aceste exercitii mai putin comode si mai putin sigure pot ajunge sa fie mai practice si sa stimuleze coordonarea si echilibrul. Pe alta parte, acest tip de exercitii trebuie invatate in prealabil pentru a obtine cunostintele necesare pentru a le putea executa fara pericole.

Realizarea oricarui tip de exercitii anaerobice impune ulterior o fortare a muschilor, care permite imbunatatirea mobilitatii articulatiilor si a elasticitatii musculare evitand posibilele aparitii de deranj si contribuie la prevenirea leziunilor.

Exercitiile anaerobice ne ajuta sa ardem 100% grasimea.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • costescu elvis pe 30 Sep 2009, 21:29
    fitnes

    Eu cred ca a face sport este bun pentru sanatate

    0
    0

  • laura pe 1 Mar 2009, 10:25
    sanatate

    sanatatea este foarte importanta la un om pentru frumusete si multe altele.eu imi dpresc sa fiu sanatoasa tot timpul vietii mele.cine nus doreste sa fie sanatos????

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod