Dr. Marek Valcu, chirurg estetician - "In fata sanatatii nu exista VIP-uri"

Un chip mai atractiv, un corp mai suplu, fara imperfectiuni, o viata sociala mai bogata, o noua imagine si, mai ales, multa incredere in sine... Pentru aceste avantaje, mii de femei din Romania...

Un chip mai atractiv, un corp mai suplu, fara imperfectiuni, o viata sociala mai bogata, o noua imagine si, mai ales, multa incredere in sine... Pentru aceste avantaje, mii de femei din Romania se supun cu stoicism bisturiului si dificultatilor pe care le presupune perioada post-operatorie, dupa ce au luat decizia de a opta pentru chirurgia estetica.

Daca in urma cu 10 ani operatiile estetice erau privite cu suspiciune, invaluite in tot felul de mituri si considerate inaccesibile din punct de vedere financiar pentru majoritatea femeilor, astazi, un numar tot mai mare de persoane (atat femei, cat si barbati) apeleaza la chirurgii esteticieni, in speranta de a-si corecta anumite defecte fizice.

Cu toate acestea, medicii apeleaza in continuare la consilierea pre-operatorie, moment in care se decide daca si cat de motivat este pacientul pentru a se supune unei astfel de interventii chirurgicale.

Cu o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, dr. Marek Valcu ne-a vorbit despre motivatia clientilor sai, tendintele de pe piata chirurgiei estetice din Romania, riscurile si avantajele operatiilor estetice, dar si despre modul in care acestea pot schimba definitiv viata unei persoane:

Cand ati deschis clinica Dr. Marek Valcu? Care au fost motivele care v-au determinat sa deschideti acest centru de chirurgie estetica?

Am deschis prima clinica in anul 1998, in zona Bucur Obor, iar clinica din Dorobanti, in anul 2004. Am fost motivat de posibilitatea de a ma perfectiona si de a fi mai liber din punct de vedere profesional.

Pe de alta parte, consider ca o operatie estetica nu este neaparat un moft, ci o modalitate de a-i scapa pe cei care apeleaza la aceste servicii de anumite complexe (unele dintre ele foarte serioase, generatoare chiar de inadaptari din punct de vedere social), dar si de anumite defecte evidente.

Clinica deschisa de mine se adreseaza unei mase largi, nu doar unui anumit segment social, pentru ca am vrut ca preturile sa fie accesibile tuturor celor care au nevoie de serviciile mele.

In calitate de vicepresedinte al Academiei Romane de Chirurgie Estetica, ati asistat la evolutia acestei tip de interventie chirurgicala in Romania. Cum a fost ea primita de femeile din Romania si care este atitudinea pe care acestea au adoptat-o in prezent vizavi de operatiile estetice?

Interventiile estetice din Romania au avut un trend ascendent - anual, cred ca au fost cresteri de aproximativ 50%. La inceput, femeile au privit cu neincredere acest tip de interventii, dar, prin acumularea de experienta si observand rezultate frumoase, au inceput sa solicite din ce in ce mai mult aceste servicii.



Si in acest domeniu a fost nevoie de educarea "consumatorului", precum in toate serviicile nou introduse pe piata romaneasca dupa anul 1990.

Care este numarul pacientilor care apeleaza anual la serviciile oferite de clinica dumneavoastra? Cati dintre acestia sunt femei?

Cred ca, per ansamblul tarii, numarul de operatii depaseste 10.000. Femeile sunt cele care apeleaza mai des la chirurgia estetica, insa, in ultimii ani, se remarca o crestere si in randul barbatilor - preponderent, ei apeleaza la liposuctie si lifting facial.

Pentru ce tip de interventii chirurgicale opteaza femeile cel mai des?

Pentru implant mamar, rinoplastie, liposuctie sau botox.

Cate astfel de solicitari ati avut anul acesta, comparativ cu anul trecut?

Fata de anul trecut s-a inregistrat o crestere, dar nu va pot da un procent exact, pentru ca nu s-a terminat anul.

 

Comentariile 1-50 din 190

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • preda eduard pe 10 Ian 2019, 15:25
    vreau sa stiu cat costa o liposuctie abdominala

    am vazut pe site mai multe comentarii cred ca sunteti bunii si v am scris preda eduard

    0
    0

  • andra pe 14 Sep 2016, 20:00
    facial corp

    cat costa o operatie de liposcutie./fata git corp,brate va multumesc unde este clinica astept rasp..cu grasimea mea ...

    0
    0

  • michie alina pe 28 Iul 2014, 20:13
    ridicarea sanilor

    vreau sa stiu cat costa operatia de ridicarea sanilor si daca se poate si in rate

    0
    0

  • Gabriela pe 1 Iul 2013, 16:29
    Operatie estetica nazala

    Buna ziua, As dori sa iau legatura cu dumneavoastra pentru o consultatie referitor la sansele pe care le am la virsta de 50 ani sa pot face o operatie de estetica nazala .Mentionez ca am nasul mare , cu virful mai gros ( lat ) si asta de-a lungul vietii m-a facut sa sufar enorm datorita celor care m-au ranit deseori . Acum cind sunt singura , cu atit mai mult mi-am pierdut speranta de a mai avea pe cineva linga mine .Cu speranta ca dv. o sa aduceti o schimbare benefica in viata mea , chiar si la virsta asta , va multumesc si astept raspunsul . Cu respect, Gabriela

    0
    0

  • dragan marinela pe 17 Iun 2013, 20:24
    liposuctie

    Buna,ma numesc Marinela am 36 ani ,dar as vrea un nr de tel sau o adresa pt a putea vb cu d-nul dr.Va multumesc

    0
    0

  • maria vasalie pe 15 Apr 2013, 23:48
    ridicarea si micsorarea sanilor

    as dori sa stiu cat costa aceasta unterventie, va multumesc!

    0
    0

  • daniela pe 2 Feb 2013, 13:42
    operatie estetica

    buna ziua domnule doctor ma intereseaza o operatie la fata am avut torticolis si din cauza asta am malformatie faciala va rog spunetimi cit costa operatia

    2
    5

  • Carmen Serman pe 14 Nov 2012, 15:24
    cicatrice

    buna ziua asi fi interesata sa stiu cat bani ajunge ,operatie pt misorarea nasului ,si o cicatrice pe partea dreapta a fetei sunt taiata .. va multumesc ... o zi buna

    5
    4

  • catalina pe 26 Oct 2012, 15:00
    AJUTOR

    buna ziua va rog din suflet sa cititi acest mesaj ma numesc catalina si sunt disperata chiar nu stiu ce sa mai fac am 18 ani si pe fata mea au aparut semne de la acnee niste gaurele am fost la dermatolog ,dar mi-a recomandat un peeling chimic pe care nu mi-l pot permite deoarece este vreo 2 milioane eu nu imi pot permite nici macar un fond de ten mai bun acum folosesc unul la 6 lei care arat groaznic pe fata mea si ma-m saturat sa fiu batjocora celor din jurul meu sa fiu privita ca o aratare mi-e foartte rusine sa iesi ziua din casa dar trebuie si mai ales cand cineva vorbeste cu mine privesc in jos mi-as dori tare mult sa pot sa ma uit in ochii persoanei cu care vorbec imi este teribil de greu findca eu nu imi pot permite sa platesc lumina deja mi-a fost taiata de 2 ori stiu ca poate ma plang foarte tare si ca sunt oameni mult mai necajiti decat mine dar nu mai pot de multe ori mi-am dorit sa nu ma fi nascut sau chiar sa mor din cauza acestei probleme probabil mesajul meu va ramane scris si comentat de alti utilizatori dar ma rog la bunul dumnezeu sa vada acest mesaj domnul doctor marek il rog sa ma ajute cu acesta problema dca ar dori as fi ceea mai fericita si ia-s face curatenia la cabinet sau las ajuta cum as putea deoarece bani chiar nu am nr meu de tel este urmatorul 0767024453 ajutor

    0
    0

  • dobrota alexandru pe 10 Iul 2012, 18:48
    operatii esuate la dr Marek Valcu

    Buna ziua, vreau sa spun despre dr Marek Valcu “marele doctor” ca logodnica mea s-a operat la sani si dupa cateva luni unul era mai sus si mai mic decat celalalt, iar o cunostinta operata la nas de acest doctor dupa o perioada a inceput sa revina la marimea de inainte de operatie. Cu alte cuvinte tuturor care au de gand sa apele la serviciile domnului doctor Marek Valcu nu le recomand acest lucru.

    13
    5

  • constanta pe 16 Mai 2012, 23:49
    cicatrici

    buna seara va rog ajutatima sunt foarte stresata din cauza cicatricelor care le am pe brat taeturi de sticla daca se pot opera si cit costa .va multumesc astept raspuns va rog.

    3
    0

  • constanta pe 16 Mai 2012, 23:49
    cicatrici

    buna seara va rog ajutatima sunt foarte stresata din cauza cicatricelor care le am pe brat taeturi de sticla daca se pot opera si cit costa .va multumesc astept raspuns va rog.

    0
    0

  • constanta pe 16 Mai 2012, 23:40
    cicatrici

    buna seara va rog ajutatima sunt foarte stresata din cauza cicatricelor care le am pe brat taeturi de sticla daca se pot opera si cit costa .va multumesc astept raspuns va rog.

    0
    0

  • Alina pe 9 Mai 2012, 08:46
    Pret

    Buna ziua, imi doresc sa știu si eu care este intervalul de preț pentru implantul mamar ??? Multumesc !!!!

    3
    1

  • silvia Dragomir pe 30 Apr 2012, 18:15
    despre maini

    buna am 19 ani si m-ar interesa daca se poate face o operatie pentru subtierea mainilor am mainile umflate si pretul multumesc astept cu nerabdare raspunsul dv o seara minunata

    0
    0

  • state alexandra pe 24 Apr 2012, 14:06
    ridicarea sanilor

    buna ziua as dori si eu din tot sufletul o operatie ptr ridicarea sanilor sunt o mamica de 25 ani si am avut 2 nasteri si de aceea as vrea sa recurg la aceasta operatie sami pot ridica sanii mar interesa tare mult costu acestei operatii va rog din tot sufletu va multumesc

    8
    7

  • calota constata pe 8 Apr 2012, 17:49
    marirea sanilor

    buna ziua ma numesc calota constanta si as dori sa iau legatura cu dvs pentru operatie de marirea sanilor . cum va pot contacta ?? .

    9
    0

  • teofil mirela pe 23 Mar 2012, 17:55
    interventie de marirea sanilor,silicoane

    as dori sa stiu cat costa operatia si unde se afla clinica ?va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra,va multumesc

    4
    7

  • gheorghe ioana pe 22 Mar 2012, 19:41
    marire sani

    buna am 30 ani si am sanii mici as fi interesata de o posibila marire a sanilor , imi puteti spune la ce valoare ajunge o interventie de marire a sanilor ? astept rapunsul dumneavostra va multumesc

    2
    1

  • LUCY pe 13 Mar 2012, 14:28
    cicatrice

    buna sunt Lucy am 35 ani si ma intereseaza sa stiu daca am o cicatrice pe fata din copilarie de la o muscatura de caine daca se mai poate opera si cat ar costa?

    6
    3

  • Radu adela maria pe 5 Mar 2012, 03:00
    Buna seara

    Buna seara as avea si eu o intrebare ... c`am cat m`ar costa o operatie ..As vrea sami maresc sanii si am fos insarcinata...si mi`au ramas vergeturi pe abdomen si as dori sa scap de ele... si vreau sa stiu un total la aceastea

    6
    0

  • marinela pe 4 Feb 2012, 18:24
    ridicare de sani

    asi vrea sa stiu si eu cat ar costa sa-mi ridic sani? alaptez de 10 luni

    5
    0

  • diana pe 4 Feb 2012, 10:44
    operatie estetica vergeturi

    am si eu o problema am nascut acum 7 ani si am ramas cu vergeturi pe burta cat mar costa o operatie estetica sa scap de aceste vergeturi cate sedinte trebuiesc si as dori un numar de contacty daca se poate multumesc

    3
    3

  • Lia pe 20 Ian 2012, 20:18
    Anisomastie

    Intrebarea mea este daca rezolvati si astfel de cazuri.Va multumesc din suflet daca puteti sa-mi raspundeti deoarece este un mare off al vietii mele.Chiar daca am reusit sa ascund acest defect totusi vreau sa fiu si eu altfel ,sa-mi aleg haine fara sa ma gandesc sa fie intr-un alt fel.Este prima data in viata cand vorbesc despre acest lucru.Nu stiu daca voi avea curaj pana la final dar incerc pt.ca-mi doresc foarte mult si sigur imi va schimba viata chiar daca am ajuns la 43 de ani asteptand o minune,Va multumesc din suflet.

    12
    0

  • Alina pe 30 Dec 2011, 01:13
    Rinoplastie

    Am fost operata de Domnul Valcu de rinoplastie. Pot sa va spun ca a facut o treaba buna, nimeni nu a sesizat vreo cicatrice iar nasul meu arata foarte natural. Nu este un nas de designer ci unul normal, potrivit fizionomiei mele. Din cate am observat,acest tip de nas este preferat de domnul doctor. Clinica arata foarte bine,asistentele sunt amabile dar ceea ce nu mi-a placut este faptul ca Domnul Valcu nu acorda atentia pe care multi o doresc. Considera pacientul un client si nimic mai mult. Nu acorda timp mai mult decat cel necesar pentru a efectua operatia. Acest fapt se datoreaza poate si faptului ca este foarte solicitat dar cred ca ar trebui totusi sa faca un efort mai mare in relatiile inter-umane cu pacientii sai. Sper ca acest comment a fost folositor pentru cei care intentioneaza sa se apeleze la serviciile lui. Per total ii acord Domnului Valcu nota 7/10

    7
    1

  • SG pe 20 Dec 2011, 15:15
    scrieti degeaba aici...

    Buna ziua.... Domnilor si doamnelor care tot postati intrebari pentru domnul doctor: dansul nu citeste acest articol si, drept urmare, nu va va raspunde. Acesta nu e site-ul oficial al dansului, asa ca scrieti degeaba. Imi pare rau.

    6
    2

  • rocs pe 14 Dec 2011, 23:37
    sani

    buna seara...am 29 de ani si am sanii f moi..credeti ca este necesar operatia sau se poate rezolva si altfel va multumesc

    1
    0

  • cristina lorena hegedus pe 13 Dec 2011, 11:17
    MARIRE SANI

    MI AM DISTRUS VIATA PRINTRO OPERATIE MARIRE SANI NEREUSITA MI AM DISTRUS CARIERA ??????????

    5
    0

  • angy stratulat pe 27 Nov 2011, 14:15
    am riduri an jurul ochilor

    am 33 de ani si nu stiu ce sa fac sa scap de ridurile astea .vreau sa a-mi spuneti ce pot face si cat ma csta .astept raspuns .va multumesc

    2
    4

  • dana pe 26 Nov 2011, 22:36
    nu

    Cel mai prpst estetician este Valcu...nici macar buzele nu a fost in stare...evitati l maxim....se grabeste face k pe banda clientele si rezultatele sunt dezastroase....

    3
    2

  • MIHAELA pe 17 Nov 2011, 23:58
    buna

    buna seara eu am 28 de ani si mar interesa cam cat costa sa imi operez nasul si urechile.....? va multumesc

    3
    0

  • carmen pe 6 Nov 2011, 16:09
    operatie estetica

    buna ziua,numele meu este carmen si am 18 ani.as dori sa imi fac o operatie la urechea stanga,pt a inlatura aspectul nedorit.urehea stanga este vizibil diferita de cea dreapta si vreau,daca se poate in urma operatiei sa fie amandoua indentice.m.ar interesa pretul unei astfel de operati,multumesc!

    0
    0

  • bontoi irina pe 4 Nov 2011, 19:07
    ridicarea sprancenelor

    buna.sunt sunt Irina,am 23 de ani,iar problema care ma preocupat si ma preocupa in momentul de fata e ca am sprancenele foarte lasate,iar de cand am nascut acestea sau accentuat si par mereu foarte incruntata si suparata,chiar daca starea mea spirituala e alta.acest lucru pt mine a devenit un complex,chiar o obsesie si toata lumea spune ca acest lucru se datoreaza faptului ca bebelusul meu s-a nascut mort,dar peste asta am trecut si tot ce vreau acum e sa imi recuperez chipul tanar si vesel de dinainte.nu am facut niciodata o operatie estetica si de aceea imi e putin teama si nu vreau sa ma las pe mainile oricui.in vara vreau sa vin in tara si sa ma opereze domnul doctor Marek si as dori sa il intreb cat costa operatia?ce e mai eficient?sa imi ridic sprancenele sau fruntea?dupa anumiti ani e nevoie repetarea operatiei?acest lucru e foarte important pt mine pt ca vreau sa scap de grija asta pentru totdeauna si fara cicatice.pup

    1
    0

  • MONICA pe 4 Nov 2011, 07:22
    nasul si sani

    buna ziua ma numesc monica si am 20 de ani as avea si eu o intrebare as dori o operatie la nas pt k il am foarte urat si mam saturat ca toti sa rada de nasucul meu....va rog ajutatima am incredere in tine ...si mai o intrebare dc sanul din partea stanga imi este mai mik ca cel din dreapta dar se observa foarte mare diferenta ce asi pute sa fac va rog frumos sami raspunde la mesj dumneavostra sunteti salvatorul meu va multumesc

    3
    0

  • monica pe 4 Nov 2011, 07:15
    nasul

    buna ziua mar interesa si pe mn cat costa o operatie la nas

    6
    0

  • aghi.iovanovici pe 20 Oct 2011, 19:55
    mama mea

    mar interesa sa ne contactam sa vb despre o operatie faciala cu cicartici din copilarie

    6
    0

  • aghi pe 20 Oct 2011, 19:53
    mama mia

    sunt o fameie care mar interasa o operatie estetica cu cicatrica faciala din copilarie as vrea sa ma contactezi sa vb desptre asta si cam cat mar costa

    6
    0

  • mary pe 14 Oct 2011, 12:24
    marire de sani

    cat costa operatia pentru marirea sanilor?

    7
    3

  • emanuela22 pe 13 Oct 2011, 19:20
    Rinoplastie de mantuiala facuta de Dr Siclovan Horia

    Buna ziua. Sunt o fosta pacienta al dr-lui Siclovan Horia “marele medic esthetician” si vreau sa va spun ca nu este chiar asa de profesionist cum se spune si cum ii se face publicitate. Am facut o rinoplastie si vreau sa va spun ca mi-a distrus viata asa printr-o simpla operatie. M-a distrus nasul...a trebuit sa mai fac inca 2 operatii la Timisoara la un orl-ist foarte bun. Cel putin cu mine nici nu a stat inainte de operatie sa imi explice tot ce tine de o rinoplastie si tot ce implica aceasta operatie, atat psihic cat si fizic; tot ce conteaza ii sa iti ia banul chiar daca iti distruge viata...Nici nu imi place cum a iesit fizic, arata oribil, mai bine aratam inainte de operatie, pe langa faptul ca nici nu am putut respira. Asa de tare mi-a stramtat nasul ca mi s-a facut sinechie, adica cei 2 pereti laterali ai nasului aproape se lipeau de osul central al nasului. Tot ceea ce vreau sa va transmit prin acest mesaj este faptul ca inainte sa va faceti vreo operatie estetica trebuie sa va documentati foarte bine in legatura cu medicul pe care il alegeti (nu va luati dupa publicitatea de pe internet) si tot ceea ce tine de interventia respectiva, atat pe plan fizic cat si psihic. Va multumesc si aveti grija.

    0
    0

  • emanuela pe 8 Oct 2011, 21:01
    silicoanele

    buna.ma intereseaza cat costa o operatie estetica la sani la dl.dr.Marek Valcu,pt ca am sanii foarte mici.

    2
    0

  • Ursache Petrina Roxana pe 19 Sep 2011, 00:56
    operatie estetica

    Buna ma numesc roxana am 21 de anii si la varsta mea am 150 de kg... as vrea sa imi fac o operatie k sa scap de aceaste kg, sincer nu mai pot respira si imi vine foarte greu nu ma mai suport va rog din suflet sa imi ziceti toate detaliile despre operatie cam cat ar costa unde trebuie sa vin si ce trebuie sa fac..Va Multumesc.

    2
    2

  • iulia pe 6 Sep 2011, 12:13
    lipoabsorptie

    eu cam de mica am avut probleme cu greutatea,dar dupa nastere am ramas cu o burta care ma sperie.as dori sa fac o lipoabsorptie a abdomenului,soldurilor,mainilor si picioarelor.ce pare aveti,cat ar putea costa?multumesc

    7
    2

  • Grigore Larisa pe 12 Aug 2011, 17:36
    rinoplastie

    Vreau sa imi fac si eu o operatie la urechii .Am pavilionul departat de cap si as vrea sa stiu pretul unei astfel de operatii va rog sa.mi raspundeti si sa.mi dati un nr de tel sa va pot contacta.

    2
    7

  • antonela rusu pe 12 Aug 2011, 14:16
    marire de sani

    buna am 27 de ani si mar interesa cat mar costa un inplant de silicoane .Toate preturile se e posibil ,va multumesc ......astept raspunsul dumneavoastra.

    7
    1

  • alex pe 5 Aug 2011, 19:24
    Va rog sa ma ajutati

    Buna, sunt foarte stresat in legatura cu problemele care de atat timp ma framanta si nu mai stiu ce sa mai fac….va rog din suflet sa imi spuneti o parere de specialist ca nu mia stiu la cine sa apelez…. O sa va scriu in continuare pe scurt problema mea: ….eu de pe la 15 ani am inceput sa fiu mai obez si a fost si perioada aceea de pubertate….cu sanii,etc….apoi am avut 18 ani si m-a deranjat, parintii imi ziceau ca sa slabesc si o sa se remedieze..asadar am mers la endocrinolog cu aceasta ocazie . Acolo mi s-a spus sa fac ecografie mamara si analize de sange. La ecografia mamara la prima cat si la a 2 mai tarziu mi s-a zis ca am tesut adipos si atat. Analizele de sange mi-au indicat prolactina putin peste limita maxima,,,,,Si asa de la varsta de 19 ani tot merg la catev luni la endocrinolog cu analize de prolactina pt a o stabiliza, in acest timp cat si in prezent iau un sfert de tableta pe saptamana de Dostinex. (si asa am depistat si problm cu prolactina mergand la endocrinolog pt ca ma deranja marimea sanilor)(Acuma am 21 de ani). La endocrinolog mi s-a spus ca prolactina momentan nu influenteaza marime sanilor, iar ecografia mamara facuta indica tesut adipos doar. Si mi-a zis sa slabesc ca o nu o sa mai am asa accentuare a sanilor…am avut 110 kg si acuma am 97 dar sanii atrata identic. VA ROG SA MA AJUTATI < INDRUMATI. MULTUMESC MULT. Am atasat si o poza: http://www.2shared.com/photo/k7vuteGe/din_fata1.html

    1
    1

  • Aura pe 21 Iun 2011, 23:27
    liposuptie

    Buna,ma numesc Aura,am 25 ani si as vrea sa stiu cat costa o liposuptie abdominala,dar as vrea un nr de tel sau o adresa pt a putea vb cu d-nul dr.Va multumesc.

    15
    5

  • florin pe 5 Iun 2011, 21:15
    operatie de grasime

    as dori sa pot lu si eu legatura cu d-nul doctor pt o eventuala operatie pt tatal meu pt k are 43 ani si cantareste 160 kg.astept ori ce fel de indicati pt a lua legatura cu dumnealui.va multumesc si astept un messenger

    4
    8

  • ramona pe 28 Mai 2011, 15:45
    liposuctie

    As dorii sa stiu cat costa o liposuctie.Deoarece in urma sarcinii as avea nevoie de o liposuctie. si nr de telefon al clinicii dumneavoastra unde as putea sa ma adresez pentru o programare Multumesc

    7
    2

  • Roxana pe 15 Mai 2011, 10:33
    Mamoreductia

    As dori sa aflu o informatie daca se poate. Cat ar costa o operatie de ridicare a sanilor la domnul doctor chirurg Marek? si un numar de contact. va multumesc!

    5
    7

  • Valeria pe 2 Mai 2011, 12:41
    diminuarea ridurilor

    Buna ma numesc Valeria am 40 de ani ,am slabit si am riduri .As dori sa stiu cat costa interventia

    15
    2
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod