Dr. Marek Valcu, chirurg estetician - "In fata sanatatii nu exista VIP-uri"

Un chip mai atractiv, un corp mai suplu, fara imperfectiuni, o viata sociala mai bogata, o noua imagine si, mai ales, multa incredere in sine... Pentru aceste avantaje, mii de femei din Romania...

Un chip mai atractiv, un corp mai suplu, fara imperfectiuni, o viata sociala mai bogata, o noua imagine si, mai ales, multa incredere in sine... Pentru aceste avantaje, mii de femei din Romania se supun cu stoicism bisturiului si dificultatilor pe care le presupune perioada post-operatorie, dupa ce au luat decizia de a opta pentru chirurgia estetica.

Daca in urma cu 10 ani operatiile estetice erau privite cu suspiciune, invaluite in tot felul de mituri si considerate inaccesibile din punct de vedere financiar pentru majoritatea femeilor, astazi, un numar tot mai mare de persoane (atat femei, cat si barbati) apeleaza la chirurgii esteticieni, in speranta de a-si corecta anumite defecte fizice.

Cu toate acestea, medicii apeleaza in continuare la consilierea pre-operatorie, moment in care se decide daca si cat de motivat este pacientul pentru a se supune unei astfel de interventii chirurgicale.

Cu o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, dr. Marek Valcu ne-a vorbit despre motivatia clientilor sai, tendintele de pe piata chirurgiei estetice din Romania, riscurile si avantajele operatiilor estetice, dar si despre modul in care acestea pot schimba definitiv viata unei persoane:

Cand ati deschis clinica Dr. Marek Valcu? Care au fost motivele care v-au determinat sa deschideti acest centru de chirurgie estetica?

Am deschis prima clinica in anul 1998, in zona Bucur Obor, iar clinica din Dorobanti, in anul 2004. Am fost motivat de posibilitatea de a ma perfectiona si de a fi mai liber din punct de vedere profesional.

Pe de alta parte, consider ca o operatie estetica nu este neaparat un moft, ci o modalitate de a-i scapa pe cei care apeleaza la aceste servicii de anumite complexe (unele dintre ele foarte serioase, generatoare chiar de inadaptari din punct de vedere social), dar si de anumite defecte evidente.

Clinica deschisa de mine se adreseaza unei mase largi, nu doar unui anumit segment social, pentru ca am vrut ca preturile sa fie accesibile tuturor celor care au nevoie de serviciile mele.

In calitate de vicepresedinte al Academiei Romane de Chirurgie Estetica, ati asistat la evolutia acestei tip de interventie chirurgicala in Romania. Cum a fost ea primita de femeile din Romania si care este atitudinea pe care acestea au adoptat-o in prezent vizavi de operatiile estetice?

Interventiile estetice din Romania au avut un trend ascendent - anual, cred ca au fost cresteri de aproximativ 50%. La inceput, femeile au privit cu neincredere acest tip de interventii, dar, prin acumularea de experienta si observand rezultate frumoase, au inceput sa solicite din ce in ce mai mult aceste servicii.



Si in acest domeniu a fost nevoie de educarea "consumatorului", precum in toate serviicile nou introduse pe piata romaneasca dupa anul 1990.

Care este numarul pacientilor care apeleaza anual la serviciile oferite de clinica dumneavoastra? Cati dintre acestia sunt femei?

Cred ca, per ansamblul tarii, numarul de operatii depaseste 10.000. Femeile sunt cele care apeleaza mai des la chirurgia estetica, insa, in ultimii ani, se remarca o crestere si in randul barbatilor - preponderent, ei apeleaza la liposuctie si lifting facial.

Pentru ce tip de interventii chirurgicale opteaza femeile cel mai des?

Pentru implant mamar, rinoplastie, liposuctie sau botox.

Cate astfel de solicitari ati avut anul acesta, comparativ cu anul trecut?

Fata de anul trecut s-a inregistrat o crestere, dar nu va pot da un procent exact, pentru ca nu s-a terminat anul.

 

Comentariile 151-190 din 190

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stela pe 14 Oct 2009, 08:38
    cicatrici acneice si postvaricela

    buna ziua,as dori sa stiu dc ma puteti ajuta cu un peeling chimic profund deoarece am cicatrici acneice si postvaricela si dc acest peeling chimic imi va exfolia atat de mult fata incat sa nu se mai vada..la anu ma fac mireasa si vreau sa arat bine.

    0
    0

  • anca pe 30 Sep 2009, 13:31
    acnee

    pentru mihmik....incearca un tratament cu roaccutane. Du-te la un dermatolog si spune-i de medicamentul asta sa ti-l prescrie. eu acuma fac tratament cu acest medicament si se vad rezultatele.

    0
    0

  • Andrei pe 29 Sep 2009, 15:13
    Rinoplastie

    Buna ziua, as dori sa stiu un pret aproximativ al unei operati de rinoplastie!

    1
    0

  • denisa pe 28 Aug 2009, 18:17
    informatie

    buna, as vrea sa stiu cat ar costa efectuarea unei liposuctii in zona coapselor si a genunchilor!!!cat dureaza recuperea(daca este nevoie) si care sunt riscurile!!!!sunt foarte interesata...astept raspuns, multumesc anticipat!!!

    0
    0

  • petruta pe 6 Aug 2009, 19:47
    informatii de pus in aplicare

    ........in primul rand vreau sa va felicit dle dr. ca ati facut atatea femei fericite,ma numesc Petruta si am 37 de ani, in al doilea rand ma intereseaza sa stiu care sunt sansele unei operatii de liposuptie la nivelul coapselor si genunchilor, cat ar costa aceasta operatie cu aproximatie si pe ce perioada se incadreaza, as fi fericita sa pot sa rezolv aceasta problema si nu in ultimul rand fetita mea care are 7 ani va fi multumita ca nu mai am celulita,.....va multumesc anticipat

    0
    0

  • georgiana pe 28 Iul 2009, 01:50
    felicitari d le doctor

    Buna....ma numesc Georgiana am 24 de ani si sunt din Constanta..acum 5 ani mi am facut o interventie chirurgicala ,mai exact marire de sani,la clinca d lui doctor Valcu,de cand a avut loc interventia si pana acum nu am avut nici un fel de probleme ,d l doctor este un profesionist apelati cu incredere la dansul si nu credeti in toate minciunile publicate de laura andresan, este o frustrata......va pup si faceti totul pt a va simti bine si a fi frumoase

    0
    1

  • ana maria pe 26 Iun 2009, 11:23
    interes ptr interventii chirurgicale

    buna ziua! numele meu este ana maria,as dori sa-mi trimiteti cateva detalii despre modul cum se procedeaza ptr a stabili o consultatie la renumitul dr. valcu, cu cat timp inainte de interventie se fac programarile, daca se pot face in decurs de 1-2 sapt mai multe interventii ptr ca sunt foarte interesata si as dori sa ma inscriu si eu in lista de programari a dansului.astept cu nerabdare raspunsul dvs. va multumesc anticipat.

    0
    0

  • Enache Carmen pe 27 Mai 2009, 13:34
    liposuptie

    Am 37 de ani sunt din judetul Iasi,a-si dori sa stiu cat ajunge o liposuptie pe abdomen si coapse.Sunt complexata de felul cum arat.

    2
    0

  • alina pe 19 Mai 2009, 17:21
    informatii

    buna ziua am 28 de ani si as vrea o operatie de marire a sanilor...as vrea sa stiu care sunt costurile referitoare la aceasta operatie,motivul fiind dorinta de a arata bine si a ma simti bine...nu pot merge la plaja,nu pot purta decoltat,tot timpul trebuie sa maschez marimea sanilor.Evit sa merg la plaja,la strand...mi-e rusine...ma simt complexata...va rog sa ma ajutati...dati-mi niste date de contact si costurile aproximative ale acestei operatii!!!!Va multumesc din suflet pt timpul acordat.

    2
    0

  • ELENA pe 7 Mai 2009, 00:20
    rinoplastie

    sunt interesata de pretul aproximativ al unei rinoplastii

    1
    0

  • daniela pe 6 Mai 2009, 17:01
    felicitarii si multa sanatate domnului doctor MAREK VALCU

    SUNTETI FENOMENAL ,VA ADMIR FELUL IN CARE LUCRATI SI FELUL CU CARE TRATATI PACIENTII VA URMARESC IN FIECARE SAMBATA SEARA LA PRO TV PENTRU MINE SUNTETII UNUL DINTRE INGERII TRIMIS DE DUMNEZEU PE PAMANT .MI-AS DORI SI EU SA POT INTRA PE MANA DUMNEAVOASTRA DAR NU-MI PERMITE CONTUL ASA CA STAU SI PRIVESC MINUNILE FACUTE DE DUMNEAVOASTRA .

    1
    0

  • flore pe 2 Mai 2009, 22:46
    lipo

    Sunt interesata de pretul aproximativ al unei liposuctii la abdomen,coapse si genunchi

    0
    0

  • roxana pe 30 Apr 2009, 22:05
    sal!

    as vrea sa aflu si eu o adresa de contact sau un nr de telefon al unei clinicii unde opereaza domnul doctor va rog!!!

    0
    0

  • Irina pe 28 Apr 2009, 20:52
    Consultatie

    Spuneti-mi va rog unde il pot gasi pe d-nul doctor Valcu, ma intereseaza o consultatie la dumnealui cu privire la un implant mamar. Va multumesc!

    0
    0

  • CRISTINA pe 26 Apr 2009, 22:45
    INFORMATII

    M-AR INTERESA,PRETURILE PT. LIPOSUCTIE ABDOMINALA, PICIOARE ,RINOPLASTIE SI RIDICARE SANI. VA MULTUMESC.

    0
    0

  • Mirela Draculet pe 26 Apr 2009, 09:10
    informatii

    Ma numesc mirela, am 37 ani,as dori si eu sa stiu cat costa liposuctie abdominala, solduri (daca e cazul), picioare, implant mamar si estetica faciala si cum ma pot programa la domnul doctor marek valcu.Multumesc

    0
    1

  • costeniuc andreea pe 25 Apr 2009, 23:31
    informatii

    As dori lista de preturi pentru liposuctie , abdomen , picioare si ridicare sani . va multumesc

    0
    0

  • florentina pe 24 Apr 2009, 18:43
    lipo

    buna ziua ma numesc Florentina ssi as dori sa imi trimiteti contactul dumneavoastra pentru a ma programa cat d curand posibil ptr lipo la picioare(tot piciorul)si paote si abdominal,in functie de pret. multumesc

    0
    0

  • cristina pe 24 Apr 2009, 17:37
    cat costa o operatie de liposuctie?lista de preturi cu toate operatiile care le faceti..va rog frumos..

    m-am inscris la emisiunea frumusete pe muchie de cutit dar cred k nu am nici o sansa.am multe probleme (par pe fata,pistrui,nas carn.,grasa.sani mari si lasati)........

    0
    1

  • ramona pe 23 Apr 2009, 14:40
    INFORMATII URGENTE!!!

    Buna ziua,am 21 de ani si as dori sa imi fac o operatie de ridicarea a sanilor si o liposuptie....as dori sa stiu in mare cam cat ma costa si cand as putea sa o fac.Astept raspun.......Va multumesc mult pt timpul acordat!

    0
    0

  • oana pe 21 Apr 2009, 13:06
    informatii

    buna ziua, am 28 de ani si as dori sa stiu cat costa cu ~ o operatie estetica pt ridicarea sanilor si poate pt liposuctie, va rog din suflet sa-mi raspundeti daca aveti timp stiu ca sunteti foarte ocupat dar imi doresc enorm de mult aceasta operatie... trebuie sa-mi recapat increderea in mine si sa ma simt bine in felul in care arat pt copilul meu, nu vreau sa-i fie rusine cu mine. cu respect, oana

    0
    0

  • PATRASCU VALENTIN pe 20 Apr 2009, 15:51
    INFORMATII

    AM 25 DE ANI SI AM PROBLEME CU AUZUL DE MIC,SI AS VREA SA VIN LA O CONSULTATIE SA VEDETI DACA SE POATE FACE CEVA.VA MULTUMESC.SAU SA-MI FACETI LEGATURA CU ALTCINEVA.ASTEPT RASPUNS

    0
    0

  • patrascu claudia nicoleta pe 20 Apr 2009, 15:33
    informatii

    cum as putea sa ma programez si eu pentru o consultatie la dumneavoastra in vederea unor operatii estetice?astept raspuns.va multumesc

    0
    0

  • Andries Aurica pe 20 Apr 2009, 13:57
    intrebare

    Stmate, domnule doctor Marek!..ca multele dinte pacientele dv, ma numar si eu printre aceastea care sufar de un complex si ma simt atat de dizgratioasa si de respingatoare, aproape 20 de ani..motivul ...de la a doua natere , am ramas cu o burta foarte urata..cu un exces de piele si grasime..extensia fiind foarte mare, fiindca am dat nastere la 2 gemeni foarte mare-3,250 si 3, 450 kg....cert e faptul de de atunci am ramas cu acest complex si au trecut aproape 20 de ani si burta nu mi-a mai revenit cum a fost altadata..mai mult deatat , am suferit si un divort, in urma caruia am ramas foarte traumatizata, si nu am mai putut avea viata personala..imi urasc corpul, nu ma pot dezbraca in fata nimanui, par dizgratioasa din cauza sortului care il am in fata....am avut mai multe tentative de a face aceasta operatie de abdomenoplastie..dar din lipsa banilor suficienti, am renuntat.refugiindu-ma in siguratate si sufar in tacere....nu ma pot bucura si eu de clipele frumoase care mi le ofera viata...sunt o persoana placuta la infatisare ,miniona...si mi-as dori sa ma puteti ajuta sa revin la femeia care am fost odata..sa ma pot bucura de viata , sa fiu din nou increzatoare in mine...vreau sa arat , fara acest sort din fata care este o povara pentru mine....m-ar interesa pretul unei astfel de operatii si de asemeni si pentru o operatie de mamoplastie reductiva...in speranta ca imi veti acorda din pretiosul dv timp si mie pentru a-mi raspunde ,va multumesc anticipat...cu respect, Aurica

    1
    0

  • RROOXY pe 19 Apr 2009, 20:15
    Silicoane

    Cam cat m-ar costa sa-mi pun silicoane?

    0
    0

  • sinoghiorgos elena-laura pe 18 Apr 2009, 23:12
    liposuctie,ridicarea sanilor si estetica faciala

    ma numesc laura,am 40 ani,as dori si eu sa stiu cat costa liposuctie abdominala,solduri,picioare.dar si de ridicare a sanilor si estetica faciala si cum ma pot programa la ingerul doctor marek valcu.multumesc

    0
    0

  • violeta pe 18 Apr 2009, 22:51
    implant mamar cu silicon

    toata stima d-nu MAREK...am 37 de ani si ma intereseaza pretul unui astfel de implant!

    0
    0

  • Floriana pe 13 Apr 2009, 22:44
    Silicoane

    Buna!Am si eu o intrebare.Cam cat costa sa imi pun silicoane?si asta m-ar afecta daca voi face un copil?am 21 de ani si sunt foarte interesata sa imi pun silicoane.Locuiesc in Londra si as vrea sa vin in Romania pentru un control.Imi puteti recomanda un medic bun?Multumesc mult!Floriana

    0
    0

  • madalina pe 12 Apr 2009, 00:01
    operatii mai multe

    as vrea sa imi dati nr dvs de tel sa vorbim as vrea sa fak mai multe operatii estetice si as vrea sa stiu kam kat ma kosta va rog sa-mi lasati un mail ku nr dvs.

    0
    0

  • Renata pe 9 Apr 2009, 18:03
    rinoplastie

    as vrea sa stiu cat m-ar costa o operatie la nas....si ce riscuri pot exista???multumesc

    0
    0

  • andra-ioana pe 7 Apr 2009, 21:34
    Liposuptie

    As vrea sa stiu cat m-ar costa o liposuptie.....si cat de avantajoasa este...Exista riscuri??? multumesc

    0
    0

  • daniela pe 28 Mar 2009, 18:53
    fetelor

    ALINA draga tu vb din pctdvd.dar fetele care nu sunt asa norocoase ca tine sa aibe sanii meri si frumosi------------..................Eu cred ca merita sa recurga la chirurgia PLastic,a eu am recurs si ma simt implinita si fericita, si domnul Marek Valcu este un profesionist, il recomand tuturor

    0
    0

  • HOBINCU ELENA pe 22 Feb 2009, 10:20
    lifting facial total

    va rog sa-mi spuneti cat costa acum un lifting facial total???????????? SUNT FOARTE INTERESATA MULTUMESC

    0
    0

  • gia pe 20 Feb 2009, 18:40
    Daca vrei.Indrazneste

    Pana sa imi fac operatia estetica(nu implant!)nu aveam deloc incredere in mine.Acum totul sa schimbat!Sfatul meu pentru alte fete ca si mine:intrazniti.Nu lasti pe cei din jur sa va opreasca pt ca tot ei va fac sa va simtiti rau,facandu-va constienti de defecte.

    0
    0

  • Marginean Ioana pe 12 Feb 2009, 11:29
    silicoane

    Buna ziua! As dori sa stiu cat costa o operatie de ridicare si totodata de marire a sanilor.

    0
    0

  • alina pe 29 Ian 2009, 00:45
    eu am sanii mari si frumosi...si nu am silicoane..

    BUna ma num alina si am 17 ani...eu am sani mari..si foarte frumoshi km ar vrea sai aiba orice femeie...eu cred k ii o prostie sa iti bagi silicoane pt k tot uh ai de suferit..Asha k fetelor...Lasati-va asa km sunteti..:*:*:* POOpiki....

    0
    0

  • ioana pe 6 Ian 2009, 13:54
    Vreau implant mamar

    Buna ziua . fiti va rog amabil dak sufar de spondiloza cervical pot sa mi fac o interventie de augumentare mamara ? daka da ? si cat costa ? multumesc

    0
    0

  • andreea pe 1 Dec 2008, 22:05
    pretul silicoane

    buna, am si eu o intrebare, cam cat costa silicoanele(in jur de...?) si de la ce varsta se pot pune? am sani ff mici si ma gandesc sa-mi pun..:D

    0
    0

  • mihmik pe 24 Nov 2008, 12:59
    acneea

    am acnee urata pe tot tenul mia-lasat o groaza de cicatrici merg la cosmeticiana dar imi face peeleng chimic pe moment dispar si a doua a treia zi imi reapare ce trebuie sa fac? am 23 de ani si pe zi ce trece ma vad din ce in ce plina de cicatrici si acnee

    0
    0

  • johnny22cl pe 6 Nov 2008, 13:04
    o prostie

    parerea mea: o prostie sa iti pui implanturi...oriunde ar fi ele

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod