Dr. Marek Valcu, chirurg estetician - "In fata sanatatii nu exista VIP-uri"

Un chip mai atractiv, un corp mai suplu, fara imperfectiuni, o viata sociala mai bogata, o noua imagine si, mai ales, multa incredere in sine... Pentru aceste avantaje, mii de femei din Romania...

Un chip mai atractiv, un corp mai suplu, fara imperfectiuni, o viata sociala mai bogata, o noua imagine si, mai ales, multa incredere in sine... Pentru aceste avantaje, mii de femei din Romania se supun cu stoicism bisturiului si dificultatilor pe care le presupune perioada post-operatorie, dupa ce au luat decizia de a opta pentru chirurgia estetica.

Daca in urma cu 10 ani operatiile estetice erau privite cu suspiciune, invaluite in tot felul de mituri si considerate inaccesibile din punct de vedere financiar pentru majoritatea femeilor, astazi, un numar tot mai mare de persoane (atat femei, cat si barbati) apeleaza la chirurgii esteticieni, in speranta de a-si corecta anumite defecte fizice.

Cu toate acestea, medicii apeleaza in continuare la consilierea pre-operatorie, moment in care se decide daca si cat de motivat este pacientul pentru a se supune unei astfel de interventii chirurgicale.

Cu o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, dr. Marek Valcu ne-a vorbit despre motivatia clientilor sai, tendintele de pe piata chirurgiei estetice din Romania, riscurile si avantajele operatiilor estetice, dar si despre modul in care acestea pot schimba definitiv viata unei persoane:

Cand ati deschis clinica Dr. Marek Valcu? Care au fost motivele care v-au determinat sa deschideti acest centru de chirurgie estetica?

Am deschis prima clinica in anul 1998, in zona Bucur Obor, iar clinica din Dorobanti, in anul 2004. Am fost motivat de posibilitatea de a ma perfectiona si de a fi mai liber din punct de vedere profesional.

Pe de alta parte, consider ca o operatie estetica nu este neaparat un moft, ci o modalitate de a-i scapa pe cei care apeleaza la aceste servicii de anumite complexe (unele dintre ele foarte serioase, generatoare chiar de inadaptari din punct de vedere social), dar si de anumite defecte evidente.

Clinica deschisa de mine se adreseaza unei mase largi, nu doar unui anumit segment social, pentru ca am vrut ca preturile sa fie accesibile tuturor celor care au nevoie de serviciile mele.

In calitate de vicepresedinte al Academiei Romane de Chirurgie Estetica, ati asistat la evolutia acestei tip de interventie chirurgicala in Romania. Cum a fost ea primita de femeile din Romania si care este atitudinea pe care acestea au adoptat-o in prezent vizavi de operatiile estetice?

Interventiile estetice din Romania au avut un trend ascendent - anual, cred ca au fost cresteri de aproximativ 50%. La inceput, femeile au privit cu neincredere acest tip de interventii, dar, prin acumularea de experienta si observand rezultate frumoase, au inceput sa solicite din ce in ce mai mult aceste servicii.



Si in acest domeniu a fost nevoie de educarea "consumatorului", precum in toate serviicile nou introduse pe piata romaneasca dupa anul 1990.

Care este numarul pacientilor care apeleaza anual la serviciile oferite de clinica dumneavoastra? Cati dintre acestia sunt femei?

Cred ca, per ansamblul tarii, numarul de operatii depaseste 10.000. Femeile sunt cele care apeleaza mai des la chirurgia estetica, insa, in ultimii ani, se remarca o crestere si in randul barbatilor - preponderent, ei apeleaza la liposuctie si lifting facial.

Pentru ce tip de interventii chirurgicale opteaza femeile cel mai des?

Pentru implant mamar, rinoplastie, liposuctie sau botox.

Cate astfel de solicitari ati avut anul acesta, comparativ cu anul trecut?

Fata de anul trecut s-a inregistrat o crestere, dar nu va pot da un procent exact, pentru ca nu s-a terminat anul.

 

Comentariile 101-150 din 190

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • constantin madalina pe 1 Iun 2010, 10:30
    liposuctie abdomonala

    buna ziua ma numesc madalina am 27 de ani am avut doua nasterii avand cezariana ma ingrasasem tare mult am reusit si am slabit dar nu pot scapa de burtica si sanii ai am lasatii cam cat ar costa sa fac o iposuctie si ridicare de sanii

    1
    0

  • dima violeta pe 29 Mai 2010, 20:07
    implant mamar cu silicon

    ma intereseaza costul unei astfel de operatii

    0
    0

  • T. Florentin pe 29 Mai 2010, 11:16
    operatie deviatie de sept

    Buna , sunt Florentin si as vrea sa stiu cat ar dura o operatie de deviatie de sept si cam cat ar costa Multumesc anticipat

    0
    3

  • cristina pe 27 Mai 2010, 14:16
    reconstructie abdominala

    buna ziua m-ar interesa sa stiu un numar de contact al doctorului Marek VALCU sau o adresa de e-mail unde poate fi contactat sau adresa unde se fac operatile in bucuresti .va multumes .astept un raspuns . o zi frumoasa tuturor.

    0
    1

  • andruta pe 18 Mai 2010, 22:40
    rinoplastie

    buna seara m-ar interesa o operatie de rinoplastie intre ce preturi variaza as dori sa stiu lucrul acesta deoarece sunt destul de complexata si as dori sa scap cat mai repede de aceasta povara va multumesc

    0
    0

  • nicol pe 16 Mai 2010, 16:37
    buna

    am 17 ani si as dor o operatie de marire a sanilor dar prin injectare de grasime proprie,din cate am citit este cea mai sanatoasa posibilitate de marire si pentru toata viata,as dori un raspuns urgent,va rog.

    0
    1

  • Simona pe 14 Mai 2010, 17:10
    rinoplastie

    Dr Valcu este un profesionist exceptional! M-a operat in martie 2010 si totul a iesit ca la carte. Sunt incantata! Am avut mereu comunicare clara si la obiect, a stiut sa imi insufle curaj si o atitudine potrivita pentru a face fata operatiei. Ingrijirea post operatorie este, de asemenea, fara repros. Daca vreodata va mai fi nevoie de o operatie, nu m-as da pe mana altcuiva.

    0
    0

  • camelia pe 8 Mai 2010, 14:27
    rinoplastie

    buna, vreau sa anunt pe toata lumea care intreaba despre dr. marek una si alta.vreau sa va spun ca este un profesionist, am fost operata la dansul pe 21 aprilie si vreau sa spun ca nasucul meu a iesit suuuuuuuuuuuper, am sa i multumesc toata viata, este un super doctor, felicitari pt dl doctor. mergeti cu incredere la dansul este un profesionist.

    0
    0

  • lidia pe 8 Mai 2010, 11:35
    liposuptie

    buna sunt lidia din timisoara am incercat sa ma inscriu si eu la frumusete pe muchie de cutit dar nu am reusit ,ma-m saturat sa fiu inlaturata de toti pentru aspectul meu dar ce sa fac daca nu am bani sa ma operez?sunt grasa

    0
    0

  • cristina pe 30 Apr 2010, 10:26
    rinoplastie

    Buna ziua.Am citit aici pe site ca multe din intrebarile puse sunt cele legate de tariful unei operatii la nivelul nasului,internare+costuri postoperatorii.Eu sunt din Iasi si tot am cautat pe internet tarife dar nu gasesc cv exact.As dori tare mult sa fc o astfel de interventie la clinica domnului Marek.Va multumesc tare mult!

    0
    0

  • rodik pe 29 Apr 2010, 19:13
    rinoplastie.

    Buna.ma numesc Rodica si am 15 ani.Ceea ce pe mine ma deranjeaza [oarecum]este nasu..nu este cum mi-l doresc..as vreau si ew cat ma costa in mare,adica cu operatie,tratament,internare.?si cand am varsta necesara sa fac aceasta operatie..ca banuiesc ca acum nu pot

    1
    0

  • iulian pe 24 Apr 2010, 12:06
    gnato-palatoschizis

    am 38 si mar interesa o refacer buza superioarasi o usoara remodelare anasului(aripile nazale),operatieda rinoplastie o am facuta si mar interesa si un pret estimativ. va multumesc pentru intelegere

    1
    0

  • Gabriela M pe 22 Apr 2010, 16:09
    tratament cicatrici

    Buna ziua. Ma numesc Gabriela si sunt din Bacau... am o problema cu tenul...am cicatrici post-acneice....as dori sa stiu ce fel de tratamente folositi pt scoaterea acestora, peeling-uri, etc...care e cel mai eficient? si care e costul acestora? va rog din suflet sa-mi trimiteti un raspuns pe adresa de mail sweet.gabryela@yahoo.com ca sa-mi fac o idee si sa ma pregatesc financiar...va multumesc!!!

    0
    1

  • vaculisteanu cristian pe 21 Apr 2010, 22:22
    ooeratie la buza de sus nascut cu defect

    as dori sa stiu daca e posibil sa se opereze are 12 ani si sa nascut cu un defect la buza de sus care se zice ca se cheama buza de iepure vas ruga sa imi spuneti care sant sansele sa devina normal mai ales ca incepe sa ie afecteze si la vorbit si cit costa va multumesc

    2
    2

  • gaby pe 20 Apr 2010, 22:30
    implant

    sunt foarte multumita de domnul doctor Marek,este un doctor foarte bun il recomand cu incredere. Eu am fost operata de dansul acum 2 ani si jumatate si nu am avut probleme.

    0
    0

  • ana-maria pe 20 Apr 2010, 14:06
    marirea sanilor

    vreau sa stiu si eu cat ma costa o operatie de marirea sanilor.va multumesc.

    0
    0

  • aron mihaela pe 19 Apr 2010, 18:01
    buna ziua

    am 30 de ani si in urma primei cezariene am ramas cu o burta exagerat de urita cu o piele imbatrinita si fara sini de loc sunt dor niste piei atirnate. va rog frumos daca se poate sa mi spuneti cit m ar costa sa mi refac burta si sa mi pun silicoane sa poat avea si eu un piept frumos. Va multumesc frumos si astept un raspuns din partea dvst

    0
    0

  • monica-valy pe 18 Apr 2010, 17:26
    marirea sanilor ,liposuctie si lifting facial

    vreau sa stiu daca se pot face toate odata pretul si cat dureaza vindecarea.va multumesc anticipat .

    0
    0

  • elly pe 13 Apr 2010, 16:06
    RINOPLASTIE

    M-am decis ca in aceasta vara sa apelez la d-voastra pt o operatie la nas. As dori sa-mi spuneti care ar fii costurile finale, cu aproximatie, avand in vedere ca am avut un accident si m-am ales cu o tripla fractura nazala. Astept cu nerabdare raspunul d-voastra pt a scapa cat mai repede de acest inconvenient. Va multumesc!

    0
    0

  • Alexandra B pe 6 Apr 2010, 17:56
    Viitorul meu

    Domnule doctor,m-am inscris la emisiunea "Frumusete pe muchie de cutit", dar as vrea sa va rog si pe dumneavoastra sa ma ajutati.Am aproape 19 ani,dar sunt si par mult mai matura.Am foarte multe complexe,iar cele care ma deranjeaza cel mai mult sunt infatisarea,greutatea mea, sanii mei lasati si picioarele pline de celulita si grasime...Va rog din tot sufletul sa ma ajutati pentru ca nu mai stiu ce sa mai fac. Dumneavoatra sunteti prin aceasta minunata emisiune singura mea sansa deoarece parintii mei nu au posibilitate materiala sa ma ajute...Va rog mult daca macar 2 minute din timpul dumneavoatra vi-l puteti rezerva sa cititi acest mesaj si sa imi raspundeti...Va multumesc anticipat..Cu mult respect

    1
    0

  • maria pe 3 Apr 2010, 21:19
    chirurgie reparatorie

    buna seara am o cezariana care as vrea sa fac operatie estetica as dori sa stiu cat ma costa si cat timp ar trebui sa stau in spital?,va multumesc

    0
    0

  • MONI pe 24 Mar 2010, 10:13
    interventie chirurgicala

    buna ziua am doua nasteri la activ , copii pe care i-am alaptat, am 32 ani si ma intereseaza cat m-ar costa o operatie de lifting mamar si apoi implat cu silicon. va multumesc

    0
    0

  • LARISA IANCU pe 24 Mar 2010, 10:09
    liposuctie

    buna ziua ma numesc Larisa Iancu si as dori sa stiu pretul ptr.liposuctie mar interesa la domnu doctor Marec am 35 de ani si am nascut doi copii prin cezariana .Va multumesc .

    0
    0

  • lucica pe 4 Mar 2010, 19:04
    liposuctie si mastopexie

    buna ziua,ma numesc lucica si as dori sa stiu pretul exact ptr. liposuctie (abdomen,coapse interne si externe) si mastopexie.va multumesc anticipat ptr. raspuns.

    0
    0

  • adina pe 1 Mar 2010, 20:16
    buna

    ma numesc adina si vreau de urgenta sa iau leg cu domnu doctor sunt interesata pt niste operatii estetice as dori sa vb cu el.daca se poate sa fiu contactata la 004597861252 dupa ora cinci in fiecare zi sau pe mail sa-mi lasati un nr de tel ca va contactez eu va multumesc .

    0
    0

  • mary pe 27 Feb 2010, 21:48
    rinoplastie

    salut,vreau sa iau legatura cu dl Marek Valcu sa discut cu dansul ceva ce ma intereseaza .Dl. Valcu daca se poate va rog sa luati legatura cu mine va rog frumos.Va multumesc

    0
    1

  • enache mihaela pe 26 Feb 2010, 12:20
    rinoplastie

    am 25 ani si am o deviatie de sept si as dori o interventie chirurgicala o rinoplastie,as dori sa stiu cat costa operatia la d-l dr.marek valcu?multumesc

    0
    1

  • dinca daniela pe 26 Feb 2010, 11:32
    rinoplastie

    acum 2 anj m-am operat la nas si diagnosticul la externare a fost:dismorfie septonazala complet obstructiva in dreapta si laterodeviatie in stanga a piramidei nazale-operata,dar cu timpul sa strambat din nou si nu pot respira bine.Cat mar costa operatia la dumneavoastra,pt indreptarea nasului,multumesc

    0
    1

  • ovidiu pe 22 Feb 2010, 22:32
    Rinoplastie

    Pretul unei consultatii in clinica apartinand d-lui dr.Marek Valcu costa 100 ron.M-am operat de rinoplastie la data de 18.02.2010 si am platit 1750 euro.Poti vorbi foarte deschis cu medicul, am fost multumit de relatia medic -pacient.Nu pot sa dau mai multe detalii despre rezultatul operatiei deoarece am inca bandaj pe fata.Cert e ca nu simt dureri, recuperarea decurge foarte bine.Astept si eu sa treaca cele 2 saptamani si sa inlatur bandajul.Atunci voi vedea daca nasul are forma dorita de mine.

    0
    1

  • ioana pe 22 Feb 2010, 16:05
    rinoplastie

    As dori sa stiu si eu care este costul unei operatii de modelare a nasului, cu toate cheltuielile ce implica aceasta operatie. multumesc

    0
    0

  • Mariana pe 20 Feb 2010, 19:37
    Buna Seara....Rinoplastie

    Va rog frumos sa ma contactati si pe mine.Sunt interesata de o operatie de rinoplastie cat de curand la Dl Dr. Valcu.Va multumesc anticipat.

    0
    0

  • alexandra pe 19 Feb 2010, 21:10
    buna ziua

    am si eu o intrebare cam cat ar costa o liposuctie faciala la nivelul de sub barbie?trebuie sa mentionez ca este o portiune destul de mi ca de grasime dar nu vreau sa se agraveze.astept raspuns.va multumesc

    0
    0

  • MISCALENCU RODICA pe 16 Feb 2010, 11:21
    RINOPLASTIE

    Bună ziua numele meu este Rodica am 35 ani şi aş vrea să ştiu preţul unei operaţii de rinoplastie( cost operaţie+spitalizare+celelalte costuri spitaliceşti) Vă mulţumesc frumos!

    1
    0

  • georgyana pe 10 Feb 2010, 15:07
    rinoplastie

    buna ziua numete meu este georgiana am 21 ani si mi-as dori foarte mult o operatie la nas.as vrea sa stiu pretul exact!am intrat pe tot felul de site-uri si nu stiu exact la ce doctor sa apelez. dar am auzit ca domnul doctor valcu este unul dintre cei mai buni din romania. m-ar intersa pretul la o rinoplastie.va multumesc

    0
    0

  • GINA pe 9 Feb 2010, 22:03
    RINOPLASTIE

    Buna!Ma numesc Gina,am 21 d ani si as vrea sa fac o operatie la nas.as vrea sa stiu cam cat ma costa.am vazut diferite site-uri cu tot felul d preturi si nu stiu care e cel corect.Va multumesc!pooopici

    0
    0

  • flori pe 22 Ian 2010, 14:49
    operatie estetica

    buna.sant flori .si vreau sa spun ca mam operat la dn doctor valcu sis foarte multumita ,nam avut niciodata probleme,an urma operatiei cu silicon la piept.de acea vreau sa ma operez din nou la el pt a mi le pune mai mari ,sant foarte foarte multumita .

    0
    0

  • flori pe 22 Ian 2010, 14:43
    implant

    eu mam operat an urma cu 10 ani cam an2000 la dn doctor valcu si sant foarte multumita de cea ce mia facut .nam avut niciodata nicio problema la piept.e nr 1 din tara

    0
    0

  • simona vlad pe 20 Dec 2009, 10:56
    un semn de mama de pe piciorul meu

    buna!am 18 ani si am un semn de mama pe mai mult de jumatate din piciorul drept.credeti ca se poate opera?

    0
    0

  • roxana pe 19 Dec 2009, 16:08
    chirurgie reparatorie

    buna ziua!as vrea sa-mi spuneti daca dl Valcu face operatii reparatorii si la copii(palatoschizis operat)-ma refer la partea estetica:nas si buza superioara..Multumesc si mult succes in continuare!

    2
    0

  • Carmen pe 18 Dec 2009, 23:19
    lipoaspiratie

    Buna seara! As dori sa felicit pe aceasta cale pe d-l Valcu, pentru profesionalismul de care da dovada in emisiunea Frumusete pe muchie de cutit, se vede ca este un om de treaba caruia ii spun Jos palaria in fata dumnealui, felicitari! Buna seara! Am 29 de ani, in Ianuarie pe 19, fac 30 ani, inaltime 1.54 cm, am 53 kg si sunt plinuta la coapsele, deci nu pot purta fuste deoarece ma ranesc intre picioare (scuze pentru exprimare) si la fel sunt plinuta in regiunea soldurilor si la abdomen. As dori sa-mi spuneti ce proceduri se pot face si care ar fi tariful pentru ele. Va multumesc si mult succes in activitatea dvs!

    0
    0

  • maria pe 4 Dec 2009, 17:17
    silicoane

    buna ziua as dori sa stiu cit costa o operatie la sin cu silicon

    1
    0

  • violeta pe 4 Dec 2009, 16:40
    informatii

    AS VREA SA STIU CAT MA COSTA OPERATIA PT. MARIREA SANILOR CU SILICON SI LIPOSUCTIE CA AM UN PIC DE CELULITA ...VA MULTUMESC . ASTEPT RASPUNSUL CA VREAU SA-MI FAC OPERATIA CAT MAI REPEDE POSIBIL... CIAO!

    0
    1

  • virginia pe 1 Dec 2009, 21:51
    INFORMATII

    ma intereseraza sa aflu cat costa operatia de augumentare mamara(marirea sanilor cu silicon).Exista posibilitatea ca organismul sa respinga in timp implanturile?

    0
    0

  • virgi pe 1 Dec 2009, 21:45
    INFORMATII

    Buna ziua! As dori sa stiu cat costa o operatie de ridicare si totodata de marire a sanilor.

    1
    0

  • Carmen pe 26 Nov 2009, 23:16
    Rinoplastie

    Buna ziua! M-ar interesa cat costa o rinoplastie. Va multumesc anticipat. O zi buna

    0
    0

  • Laura pe 19 Nov 2009, 00:15
    lifting cosmetical

    as dori sa stiu cat costa un liftig cosmetical la ochi? ridicare de sprancene,ploape si pungi sub ochi?

    0
    0

  • Andreescu Lacramioara pe 4 Nov 2009, 17:21
    programare

    As dori ub nr. de telefon pentru o progamare consultatie.

    0
    0

  • ionescu laura pe 28 Oct 2009, 23:03
    cicatricii acnee

    as dorii si ei sa stiu cat ma poate ajunge o operatie deoarece am ramas cu niste cicatricii in urma acneei sau un tratament si un nr de telefon de la clinica dvs

    0
    0

  • DIANA pe 18 Oct 2009, 22:39
    operatie de rinoplastie cred ca e nevoie si de deviatie de sept si marire a buzelor

    Va rog spune-ti-mi cum ma pot programa la o consultatie si daca imi puteti trimite un rasp cu costurile acestor 2 operatii.Va multumesc

    0
    0

  • florina pe 14 Oct 2009, 21:04
    pentru operatie estetica

    Ma numesc Nistor Florina . Am 31 de ani. Si de la o arsura pe partea dreapta suferita la varsta de 3 ani.MI-a ramas o cicatrice urta .As vrea sa stiu daca se poate opera pri operatie estetica. ASTEPT RASPUNSUL pe emaylul juniormircea@yahoo.com

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod