De ce ar trebui să faci yoga în fiecare dimineață

Yoga dimineața reprezintă cea mai energizantă experiență pe care o poți avea. Odată ce faci din aceasta un obicei zilnic, vei observa o mare varietate de modificări ale corpului, minții și, de ce nu, ale sufletului.
Persoanele care suferă de depresie, anxietate, care au probleme cu alimentația și alte probleme de sănătate pot beneficia de pe urma proprietăților acestui obicei. Iată de ce ar trebui să faci yoga în fiecare dimineață!

Motivele pentru care ar trebui să faci yoga în fiecare dimineață


Studiile arată că o creștere a flexibilității corpului poate elimina durerea generalizată sau specifică a corpului. Dacă suferi de durere cronică sau încerci să îți antrenezi mușchii, întinderile regulate vor ameliora stresul și tensiunea cauzată de muncă sau de alte probleme stresante din viața ta. Nu știi niciodată când apar momente dificile în viață. Pentru a înțelege modul în care yoga îți poate transforma viața, trebuie să știi mai întâi ce beneficii îți poate aduce.
Iată câteva dintre acestea!

1. Claritate mentală


Dacă te-ai uitat vreodată la ocean sau mare într-o zi cu vânt și ai observat valurile agitate, probabil că ai observat că nu poți vedea fundul apei nici lângă mal. Când mintea ta este ocupată cu gânduri turbulente, nu poți gândi clar. Gândurile sau modurile de a gândi pot fi atât de nocive, încât capacitatea de a funcționa și de a lucra eficient devine dificilă. Pot apărea probleme la muncă, iar acestea te pot obosi în încercarea de a ține pasul cu toate și cu toată lumea. Și ajungi să fii copleșit tot timpul, iar mintea și corpul tău nu mai fac față.

Yoga dimineața îți calmează mintea, lucru care duce ulterior la fericire. Douăzeci de minute de yoga în care te concentrezi pe respirație, în timp ce-ți miști și corpul, îți pot ameliora anxietatea și depresia.
Poți să te simți copleșit oricând, dar în momentul în care stabilești o rutină, vei fi obligat să creezi mai multe rutine sănătoase, cum ar fi gustări mai sănătoase, activități care ameliorează stresul, planificare astfel încât să poți aborda în mod eficient această schimbare.

2. Stare de spirit mai bună


Te-ai enervat vreodată din cauza unui lucru mic, aproape inutil și după te-ai întrebat de ce ai făcut asta? Te-ai aflat într-o situație în care ai simțit nevoia să-ți explici ție de ce ai făcut ceva? Într-o oarecare măsură, toți oamenii au trecut prin așa ceva. Când ai devenit iritabil, înseamnă că ai o stare emoțională dezechilibrată. Vei ajunge să te auto-sabotezi, fără să îți dai seama. Sau simți că nu poți face totul la timp.
Starea noastră actuală reflectă sănătatea noastră emoțională și modul în care procesăm problemele și misterele vieții. Yoga de dimineață reprezintă o modalitate foarte bună pentru a-ți întări sănătatea emoțională, stimulându-ți astfel și starea de spirit.

3. Eliminarea alimentelor nesănătoase


Acele pofte pentru dulciuri pot apărea oricând, dar mai ales între orele 2:00 și 4:00 P.M. Simți o oboseală bruscă sau o scădere a vigilenței, care poate apărea dacă nu dormi suficient. Dar dacă faci puțină yoga, cum ar fi să stai întins cu picioarele pe perete sau așezate pe podea cu brațele ridicate, poți evita mult mai ușor poftele alimentare nesănătoase.

4. Îmbunătățirea calității somnului


Dezvoltarea unui rutine sănătoase a somnului este una dintre modalitățile prin care te poate ajuta yoga de dimineață. Echilibrul înseamnă lucruri diferite pentru toată lumea.
Yoga dimineața îți va îmbunătăți calitatea somnului și va ajuta la reglarea activității creierului. Când este momentul să dormi, creierul produce melatonină. Dacă nu îi permiți creierului să se pregătească pentru somn, ritmul circadian și ciclurile de somn pot avea de suferit. Yoga reprezintă o formă minunată de meditație, care stimulează simultan creierul și mintea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod