Cum sa-ti mentii silueta pe durata intregii veri

In ultimele luni, te-ai straduit: exercitii fizice, regim alimentar strict, hidratare intensa. Eforturile tale au fost rasplatite si esti multumita de ceea ce vezi in oglinda. Poti purta noul costum de baie pe care ti l-ai cumparat, iar pantalonii scurti, bustierele si rochiile vaporoase sunt la ordinea zilei. Felicitari! Intrebarea este, insa: cum trebuie sa procedezi pentru a-ti pastra silueta fina pe parcursul verii?

Nu, nu este o intrebare retorica... Tine cont de faptul ca este anotimpul cand iesi adesea la iarba verde cu prietenii, si oare ce veti manca? Da, acesta este raspunsul: friptura la gratar, mici... Tentatia este irezistibila, intr-adevar. Aceasta ca sa nu mai amintesc de sandvisurile pline de calorii, consumate "la repezeala" si, bineinteles, de inghetata. Totusi, ce este de facut?

In masura in care acest lucru este posibil, iesi in fiecare seara la o plimbare lunga. Singura sau insotita, aspectul acesta este mai putin important in context. Ceea ce conteaza este faptul ca arzi caloriile si nici macar nu depui cine stie ce efort in acest sens. Iar recompensa nu se va lasa mult timp asteptata.

Incearca sa eviti sa mananci prea mult. Sandvisurile pot fi fatale pentru silueta ta. Tine cont de faptul ca vei avea mai multa pofta de mancare decat de obicei: daca mergi pe litoral, vor fi apa marii si briza, daca mergi la munte - aerul curat si rarefiat. Acestia sunt "responsabilii" pentru faptul ca iti este mai foame decat de obicei si ai tendinta sa rontai mereu cate ceva. E bine sa ai mereu la indemana niste fructe, tocmai in aceasta eventualitate.

Stiu ca inghetata este delicioasa. Dar nu cred ca te incanta perspectiva unui numar atat de mare de calorii. Vestea buna este ca poate fi inlocuita cu succes din cand in cand, consumand iaurt simplu, in care ai amestecat fructe proaspete, taiate in cubulete.

Mergi la piscina sau la plaja ori de cate ori ai ocazia. Este o metoda foarte eficienta si, in acelasi timp, agreabila, de a arde calorii. Daca nu stii sa inoti, joaca volei in apa. Iar daca stii si sa inoti... este perfect!

In cazul in care locuiesti la curte, ocupa-te de gradina. Este o activitate nu numai relaxanta, ci te ajuta si sa te mentii in forma. Aceasta ca sa nu mai spunem de confortul interior pe care il vei avea, intr-o gradina bine ingrijita.

Investeste intr-o coarda de sarit si exerseaza. Sunt sigura ca obisnuiai sa te joci astfel in copilarie. Probabil ca acum va fi ceva mai greu decat in vremurile acelea, dar cu siguranta iti va prinde bine. Si poti exersa astfel oricand si oriunde, fara sa fii "dependenta" de sala de fitness sau de anumite aparate specifice.

Evita sa te uiti la televizor. Cu cat mai mult timp petreci afara, plimbandu-te sau implicandu-te in diferite activitati, cu atat mai multe calorii vei arde, intr-un timp din ce in ce mai scurt, iar silueta ta va fi in siguranta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod