Cum să te organizezi ca să faci mai mult sport în 2014

Sportul este o modalitate excelentă de a fi mereu în formă, de a slăbi și a avea un tonus de zile mari, dar hai să recunoaștem, câte dintre noi chiar mergem de 3 ori pe săptămână la sală sau facem 30 de minute de exerciții fizice pe zi? Scuze avem fiecare dintre noi, pornind de la lipsa timpului, până la oboseala cotidiană.
Ei bine, în 2014 ar trebui să ne propunem să facem mai mult sport. La început va fi destul de greu, dar cu timpul exercițiile fizice vor deveni parte esențială a programului nostru de zi cu zi.

Pentru că cea mai frecventă scuză care motivează absența de la sală este lipsa timpului, ne-am gândit să-ți dezvăluim câteva ponturi despre cum ar trebui să-ți organizezi programul, astfel încât să faci loc și sportului în viața ta.

1. Redu timpul pe care îl petreci pe net sau în fața televizorului

Când ajungi seara acasă de la facultate sau de la serviciu, tot ce vrei este să te relaxezi în fața laptopului sau a televizorului.
În 2014, acest obicei trebuie să se schimbe, dacă vrei să faci mai mult sport și să îți îmbunătățești starea de sănătate.

Redu timpul pe care îl petreci stând degeaba și încearcă să faci mișcare, de la genuflexiuni și fandări, până la exerciții cu greutăți. De fapt, dacă nu ești mare fană a exercițiilor fizice de acest tip, poți dansa pe muzica preferată. Chiar și 30 de minute de dans te vor ajuta sa ai o condiție fizică de invidiat.

2. Trezește-te cu jumătate de oră mai devreme

Este foarte important să dormi 7-8 ore pe noapte, dar la fel de important este să faci și sport, dacă vrei să fii într-o formă de zile mari.
Așadar, un mod simplu de a-ți face timp pentru mișcare este să te trezești mai devreme. Rezervă-ți jumătate de oră în zorii zilei pentru a face exerciții de înviorare sau poate chiar o scurtă alergare în jurul blocului.

Nu spune nimeni că este simplu, însă dacă acest gest devine un obicei, vei dobandi o rezistență din ce în ce mai mare și nu vei mai vrea să renunți la exercițiile care îți pun sângele în mișcare și te ajută să ai o energie de invidiat întreaga zi.

3. Mergi două stații pe jos

În 2014, încearcă să fii mai activă și mai preocupată de mișcare. Fă-ți un obicei zilnic din a coborî cu două stații mai devreme și a merge pe jos până la serviciu.
Mersul pe jos face piciorul frumos și nu numai, așa că profită de cele 10 minute pentru a-ți intra în formă.

4. Urcă și coboară scările de la birou și de acasă

Chiar dacă nu ai timp propriu-zis pentru sport, întotdeauna poți găsi metode simple prin care să faci mișcare. De exemplu, în 2014 propune-ți să nu mai iei liftul nici la serviciu, nici acasă. Urcă și coboară scările zilnic și îți vei întări musculatura, topind grăsimile inestetice.

5. Stabilește o zi din săpămână în care să faci sport

Uneori, organizarea timpului presupune să știi dinainte care este programul tău.
Dacă vrei să faci mai mult sport în 2014, stabilește-ți o zi, preferabil una de weekend, în care să faci cel puțin o oră de exerciții fizice. Ia-ți iubitul sau cea mai bună prietenă și ieșiți la alergat în parc, mergeți la aerobic, frecventați cursuri de dans, mergeți la înot sau găsiți un alt sport care vă face plăcere. Atât timp cât nu te abați de la planul tău, rezultatele se vor vedea mai repede decât crezi
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod