Femeie care executa corect exercitiul plansa sau plank

Cel mai eficient exerciţiu de slăbit: planşă sau plank

Dacă vrei să ai un abdomen plat, exerciţiul de tip plank sau planşă este mai eficient decât abdomenele clasice. Descoperă-i beneficiile şi ce variaţii mai poţi să faci!

Exerciţiile de tip plank sau planşă sunt benefice pentru muşchii abdominali, dar şi pentru cei ai spatelui. Poţi să începi cu postura standard, după care să recurgi la alte variaţii ale acestui tip de exerciţiu pentru a lucra şi alţi muşchi.


Planşa, exerciţiul de slăbit şi alte beneficii pe care le aduce


În primul rând, acest exerciţiu efectuat într-un mod simplu este eficient pentru a obţine un abdomen plat, prin urmare te scapă de grăsimea abdominală dacă îl execuţi corect şi frecvent.

Un alt beneficiu major adus de acest exerciţiu este acela că îmbunătăţeşte postura trunchiului, întăreşte musculatura din jurul coloanei vertebrale şi te ajută să scapi de durerile de spate.

Flexibilitatea este un alt aspect pe care-l poţi îmbunătăţi dacă faci cu regularitate exerciţii de tip plank.

Dacă ai trecut de postura standard şi poţi să faci diverse variaţii ale acestui exerciţiu, vei constata că şi echilibrul tău va fi unul mai bun, deoarece este dificil să menţii unele posturi.

Capacitatea de concentrare va fi una mai bună, aceste exerciţii ajutând la îmbunătăţirea stării de spirit şi o gestionare mai bună a situaţiilor stresante.



Dacă variezi postura iniţială a exerciţiului cu alte mişcări specifice poţi să lucrezi şi alţi muşchi, astfel că planşa te ajută să tonifiezi braţele, umerii, fesele şi picioarele.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anisoara pe 26 Iun 2018, 11:19
    Plank

    Are contraindicatii?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod