Femeie care face genuflexiuni

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci zilnic genuflexiuni?

Genuflexiunile îţi transformă total corpul şi tonifiază foarte bine musculatura. Nu trebuie să petreci mult timp pentru a face acest exerciţiu, iar beneficiile sunt imense.

Picioarele, muşchii fesieri, abdomenul, spatele şi braţele (dacă alegi să faci genuflexiuni cu anumite greutăţi) vor beneficia de pe urma antrenamentului tău. De asemenea, pe măsură ce muşchii de la picioare devin tot mai rezistenţi, va creşte şi nivelul tău de energie, iar tu vei constata că lucrurile obişnuite (cum ar fi urcatul scărilor) devin din ce în ce mai uşoare pentru tine. Dacă înainte oboseai doar urcând scările la metrou seara după muncă, te asigurăm că genuflexiunile efectuate cu regularitate dau rezultate incredibile şi picioarele tale vor fi mai puternice în scurt timp.



Genuflexiunile sunt printre exerciţiile care dau rezultate foarte bune şi rapide atunci când sunt incluse cu regularitate în programul tău. Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci zilnic genuflexiuni sau măcar de 3-4 ori pe săptămână:


Lucrezi toţi muşchii din corp

Chiar dacă la prima vedere ai crede că genuflexiunile vizează doar muşchii fesieri şi ai picioarelor, trebuie să ştii că acest exerciţiu aduce beneficii pentru toată musculatura corpului. El este extrem de eficient, deoarece stimulează corpul să elibereze hormoni care sunt importanţi pentru dezvoltarea musculaturii.

Prin urmare, dacă alegi acest exerciţiu nu numai picioarele şi posteriorul vor simţi beneficiile, ci şi întreg trunchiul.


Arzi mai repede grăsimile şi slăbeşti

Musculatura va fi tonifiată, însă trebuie să ştii că genuflexiunile te ajută şi să arzi mai multe calorii. Acest exerciţiul este unul extrem de solicitant, iar dacă reuşeşti să incluzi mai multe seturi de câte 15 repetări vei constata pe pielea ta efortul pe care l-ai făcut. Antrenorii susţin că pentru fiecare kilogram de muşchi adăugat, corpul tău va arde 50-70 de calorii.

Genuflexiunile sunt considerate unele dintre cele mai eficiente exerciţii pentru dezvoltarea musculaturii, dar şi pentru arderea caloriilor în acelaşi timp.


Digestia se îmbunătăţeşte

Mişcarea pe care o presupune efectuarea genuflexiunilor are un rol benefic pentru digestie, favorizând eliminarea toxinelor din corp, absorbţia mai bună a nutrienţilor, cât şi reglarea mişcărilor intestinale care ajută la un tranzit intestinal bun.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod