Câte calorii consumi dacă te apuci de înot?

Cu siguranță ți-ai propus să faci mai multă mișcare în noul an. Înotul poate să fie o opțiune tocmai bună. Descoperă câte calorii consumi dacă te apuci de înot.
Ce-ai zice dacă ai găsi o metodă să arzi 400-500 de calorii fără un efort major? Înotul poate fi această metodă! 

O jumătate de oră în piscină te poate „ușura” de 400-500 de calorii, sau chiar mai mult, dacă alegi un antrenament mai intens. Odată ce vei descoperi metoda reducerii caloriilor prin înot, nu vei mai dori să te întorci la execițiile obositoare și înăbușitoare de pe uscat.

Există foarte multe motive pentru care acest antrenament ar trebui să facă parte din programul tău obișnuit de fitness. Poți de asemenea să-ți calculezi singură perioada de timp petrecută în piscină, pentru a obține rezultatele dorite. 
 
 

Câte calorii consumi dacă te apuci de înot? 


Înotul îți solicită întregul corp. Înotul este un exercițiu complet și există multe motive pentru care ar trebui să-l practici:

Impact cardiac redus.
Dacă introduci înotul în programul tău obișnuit de exerciții îți vei ajuta inima să aibă un ritm normal. Înotul te ajută să realizezi acest lucru fără a suprasolicita încheieturile așa cum se întâmplă în cazul exercițiilor aerobice sau cele bazate pe mișcări de dans.

Calorii consumate la înot: creșterea rezistenței. Pe lângă îmbunătățirea activității cardiovasculare, înotul îți tonifiază mușchii și te ajută să-ți crești rezistența la fel ca și exercițiile de la aparate.

Creșterea capacității pulmonare. Pe măsură ce crește rezistența corporală, și capacitatea pulmonară se va îmbunătăți.

Este un antrenament al întregului corp. Îți solicită toate grupele de mușchi și îți va da o senzație de ușurare și energie.

Înotul reduce riscul de diabet, boli cardiace și atac cerebral. Înotul regulat reduce riscul aparițiilor afecțiunilor cronice, cum sunt diabetul de tip II, bolile de inimă și chiar accidentul vascular cerebral.

O condiție fizică mai bună. Conform unui articol apărut în The New York Times, înotătorii au o condiție fizică mai bună decât alergătorii.
Spre deosebire de alergători, a căror rezistență începe să scadă pe măsură ce distanța alergată crește, înotătorii pot menține un ritm constant chiar și pe distanțe lungi. Conform unui studiu, un înotător campion arde cu până la 25% mai multe calorii decât un alergător, în timpul unui antrenament de durate egale.

Calorii consumate la înot: Scădere în greutate. Dacă informațiile de mai sus nu te-au convins, ce zici de scăderea în greutate și de îmbunătățirea dispoziției zilnice? O oră de înot consumă 446 de calorii. Dacă vrei să adaugi înotul în programul tău zilnic de antrenament, află mai întâi câte calorii poți consuma într-o oră de înot sau chiar și după o sesiune 20 de minute. 30 de minute de înot consumă aproximativ 223 de calorii la o persoană cu greutatea medie de 70 de kg.
Așadar, într-o oră se consumă 446 de calorii. Comparabil cu o oră de dans susținut sau de plimbare pe munte. Și asta este valabil pentru un antrenament de înot de intensitate medie. Dacă vei crește intensitatea antrenamentului, va crește și consumul caloric.

Înotul și mersul pe jos. Mergând pe jos același interval de timp, cu o viteză medie de 5km/oră, vei consuma doar 149 de calorii, spre deosebire de cele 223 de calorii pe care le vei consuma dacă înoți. Chiar dacă vei crește viteza la 6 km/oră, consumul va fi mai mic decât dacă vei înota – 186 de calorii, în 30 de minute.


Calorii consumate la înot: Înoată câte 30 de minute de mai multe ori pe săptămână

Nu trebuie să înoți câte 2 ore doar ca să consumi mai multe calorii. Dacă înoți de mai multe ori pe săptămână câte 30 de minute, îți vei atinge țintele săptămânale fixate.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă 150 de minute de activitate fizică susținută pe săptămână, și aici este inclus și înotul, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod