Aquagym. Ce efecte extraordinare are asupra siluetei tale

Nu trebuie să fii un cunoscător al sporturilor pentru a-ţi da seama că Aquagym este termenul folosit pentru a descrie activităţi de gimnastică desfăşurate în apă. De ce ai practica un astfel de sport? Pentru că este bun pentru corp, dar şi pentru suflet. În plus, nu ai nicio şansă să transpiri!

Beneficiile Aquagym sunt numeroase şi nu se limitează doar la sănătatea fizică, pentru că acest sport este o metodă excelentă de relaxare.

Iată care sunt cele mai importante avantaje ale practicării gimnasticii în apă:

Reducerea celulitei

Datorită efectului de masaj pe care îl are presiunea apei asupra pielii tale, Aquagym este sportul ideal pentru reducerea celulitei, pentru că stimulează intens circulaţia.
În plus, în urma practicării acestui sport, picioarele tale se vor simţi excelent, iar riscurile apariţiei varicelor se vor reduce cu fiecare şedinţă de Aquagym.

Îmbunătăţirea stării de sănătate

Aquagym fortifică muşchii, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi pe cea a aparatului respirator, în timp ce stimulează şi circulaţia sângelui. Avantajul practicării Aquagym este că această formă de activitate sportivă este non-traumatică. Spre deosebire de cele mai multe sporturi, riscurile gimnasticii în apă sunt minime.

Rezistenţa apei previne întinderile musculare, dar nici loviturile sau alte tipuri de accidente nu au o incidenţă frecventă în mediul acvatic. Şocurile sunt amortizate, iar rezultatul este că poţi căpăta rezistenţă fără să îţi suprasoliciţi sau stresezi corpul.
Aquagym are foarte puţine contraindicaţii, însă este recomandabil să îţi faci un control medical înainte de a începe să practici acest sport.

Slăbitul fără eforturi

Atunci când este scufundat în apă, corpul tău cântăreşte doar 1/6 din masa lui, iar mişcările pot fi executate cu o mai mare lejeritate în mediul acvatic, în ciuda faptului că apa creează o rezistenţă mai mare decât cea produsă de aer. Asta înseamnă că muşchii tăi muncesc mai mult, fără ca tu să îţi dai măcar seama.

Varietatea mişcărilor determină întregul corp să munccească. Talia se subţiază, muşchii fesieri şi cei ai pieptului se tonifică, braţele si membrele inferioare sunt de asemenea solicitate, iar toate astea se întâmplă în timp ce coloana ta vertebrală stă într-o poziţie perfect dreaptă.

În ceea ce priveşte numărul caloriilor arse, Aquagym este foarte eficient.
Într-un antrenament de 30 de minute, corpul tău poate consuma până la 600 de calorii, adică echivalentul caloriilor pierdute într-o oră şi jumătate de activităţi care se practică pe uscat - sală, alergat, Pilates sau yoga.

Beneficiile asupra minţii

În primul rând, gândeşte-te la minunatul sentiment de a te lăsa purtată de apă. Te simţi mai uşoară şi uiţi cu desăvârşire de kilogramele în plus care îţi dau bătăi de cap. Bineînţeles că te simţi mai bine! În plus, apa are un efect liniştitor asupra oricărei persoane, întrucât aminteşte de perioada petrecută în interiorul uterului, chiar dacă nu realizăm conştient acest lucru.

La fel ca alte sporturi, Aquagym ajută creierul să elibereze endorfine, adică hormoni ai fericirii care te vor face să te simţi mai bine după doar câteva mintute de antrenament.

Mai mult decât atât, Aquagym poate constitui şi un pretext de socializare, întrucât şedinţele de gimnastică în apă sunt adesea colective, iar atmosfera este liniştitoare şi relaxantă.
În plus, grupul te va încuraja să te autodepăşeşti, în timp ce contextul vă permite să comunicaţi şi să râdeţi nestingherite.

Sînziana Pătru
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod